Oprava UBNT s vadnym eth ........

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
soucez
Příspěvky: 854
Registrován: 12 years ago
Kontaktovat uživatele:

Re: Oprava UBNT s vadnym eth ........

Příspěvekod soucez » 9 years ago

Leeonek píše:
michal.siman píše:Leonku, jenze ja nedelam velkoobchod zaprve, ale co myslis tim uprednostnovat? Jako ze bych nekomu rikal ze pokud v poslednich 30ti dnech zaplatili fakturu za internet za vic jak 500 tak ze jako k nim pojedu driv nez k tem co plati normalne 250? To je pekna kravina ne. Srovnavas nesrovatelny.

Tady to srovnání, že kdo má za poslední měsíc faktury za xx jsem pravda taky trochu nepochopil. Beru to globálně, prostě pokud u mě klient platí 1000kč a víc měsíčně (neberte to jako definitivní hranici ;) ) tak v případě že má nějaký problém, tak se snažím tam ihned, nebo jak to jde, někoho poslat. To i v případě, že je nějaký průser na síti (blesk apod) tak i přesto že je hodně práce, prostě tohoto klienta někomu z mých lidí do rozvrhu natlačím přednostně.
V případě, že nějaká firma platí měsíčně řekněme 2000kč, a stane se něco jako že se do zařízení dostane voda, nebo to sežehne blesk tak, že to nepujde zreklamovat, vezmu bez ptaní jiné zařízení, a bez náhrady ho vymněním za jiné, které dám ze svého a spálené vyhodím do koše, dál to neřeším. Za měsíc to mám zpátky a u klienta si udělám dobré jméno.

Toto samé neudělám automaticky u klienta který platí 150kč měsíčně, protože čekat rok, než se zařízení zaplatí, to zase nejsu blázen, žejo.... Nehledě na to že po roce mu to může odejít zase :)

Tím chci říct, že prostě lamě která platí za internet měsíčně 150kč a každý měsíc vypisuje že za rychlost kterou mu poskytuju by u konkurence platil jen 148kč, případně že po roce placení 150kč měsíčně si myslí že už by měl platit jen 140kč, to se na mě nezlobte, ale v objemu ostatních plateb, na něho kašlu :)


Leeonku ale co to má sakra společného s nakupováním u "velkoobchodníků" ? To vůbec nesrovnávej. Není to stejné.
0 x

Uživatelský avatar
Viktor Novotný
Moderátor
Příspěvky: 4524
Registrován: 13 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Novy Jicin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 9 years ago

jak neni to stejne ? snad by se mel obchod lepe venovat tomu kdo tam necha vice penez ne ??? ... nejvic me dokaze nas*at, kdyz ja koupim treba NS po 40kusech za nejakou cenu ... a pak prijde lojza z horni dolni pro jeden NS a dostane ho za tu samou cenu .. za to by mel dostat obchodnik pres koule :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

soucez
Příspěvky: 854
Registrován: 12 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 9 years ago

Dade_Marfi píše:jak neni to stejne ? snad by se mel obchod lepe venovat tomu kdo tam necha vice penez ne ??? ... nejvic me dokaze nas*at, kdyz ja koupim treba NS po 40kusech za nejakou cenu ... a pak prijde lojza z horni dolni pro jeden NS a dostane ho za tu samou cenu .. za to by mel dostat obchodnik pres koule :D


Prostě není to stejné. Když máš velikou síť nakupuješ hodně. Když máš malou nakupuješ míň. Ale servis a reklamace očekávám naprosto stejné. Proč by mě měl nějakej vychcánek šikanovat za to že nakupuju míň. Tak se na to má vykašlat a jít kopat kanály když chtěj dělat ofuky. Já se snažím ve 100% případů když se zařízení podělá je okamžitě vyměnit z jiné a zákazníka těchto starostí zbavit. A je mi jedno jestli platí 300,- nebo 1000,- Ty částky přece klient neplatí za to, že se mu budu víc věnvat v případě problémů. to přec platí za úplně jinou službu. V tom je leeeonek tochu mimo. Nebo ty tarify na internet má vztažené k řešení reklamací a ne k internetu?
Prostě když chce někdo prodávat komponenty ať je prodává, ale ať sakra funguje tak jak má i v případě reklamací. Máš to jako s autem. Jeden maník koupí 5 aut a druhej jednu fabii. Ale servis a záruky musí mít stejný jinak je to na hlavu postavený.
Ale můžeme tady nadávat a protestovat, ale to je asi tak všechno co s tím můžeme dělat :-)
A nebo nenadávat a konat! Živnosťáky ČOIky apod... Oni si v i4wifi myslí že si s každým můžou vytírat prdel.
0 x

Leeonek
Příspěvky: 3505
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod Leeonek » 9 years ago

soucez píše:Prostě není to stejné. Když máš velikou síť nakupuješ hodně. Když máš malou nakupuješ míň. Ale servis a reklamace očekávám naprosto stejné.

Samozřejmě, dle zákona to musí být stejné, já se ale nebavím jak to má být dle zákona, ale jak to chodí....

soucez píše:Proč by mě měl nějakej vychcánek šikanovat za to že nakupuju míň.


Byla hloupost to tady prezentovat veřejně, bezesporu, ale pokud si myslíš, že ostatní shopy to tak nedělají vůbec, tak to je omyl. Jde vidět že nejsi obchodník ;) neber to ve zlém....

soucez píše:Nebo ty tarify na internet má vztažené k řešení reklamací a ne k internetu?


No a ne snad? Velmi úzce to spolu souvisí. Proč si firemní klient platí víc peněz než ten kdo je připojený doma? Čeká lepší podporu, servis apod. Nechceš mi tvrdit, že pokud má tvůj poskytovatel problém na síti, 20 klientů se nahlásí před tebou a Ty budeš čekat až na Tebe přijde řada když platíš nepoměrně krát víc než obyč klient?
A způsob řešení reklamací? Jistě, ve výsledku stejný, výměna zařízení. Faktem ale zůstane, že pokud neuznají reklamaci klientovi s tarifem za 2000kč tak to nebudu řešit, ale u klienta s tarifem za 250kč mu to prostě naůčtuju.....

soucez píše:Ale můžeme tady nadávat a protestovat, ale to je asi tak všechno co s tím můžeme dělat :-)

Jojo, cimrmani sou super :))
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Příspěvky: 1273
Registrován: 10 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Karlovy Vary
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 8 years ago

Opravuje tu nekdo WISP station? sesli se mi tu po bource 2, jo a mam tu jeste jeden Bullet.
Nahodte kdyztak cenu opravy, popr. jestli mate moznost tak treba zaslat jenom ten chip co tam odchazi...
0 x
Bývalý ISP...

Uživatelský avatar
Viktor Novotný
Moderátor
Příspěvky: 4524
Registrován: 13 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Novy Jicin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 8 years ago

cau, mam chipy a muzu i opravit (profi hot-air mame)

oszvi se PM (ZS) a domluvime se
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Příspěvky: 1273
Registrován: 10 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Karlovy Vary
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 8 years ago

uz jsem si chipy objednal taky a mam opraveno :-) Diky
0 x
Bývalý ISP...

flopikta
Příspěvky: 11
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod flopikta » 6 years ago

Ahoj,

nemáš náhodou nějaký video či jiný manuál k výměně čipu ?

díky

flopikta@gmail.com
0 x

Uživatelský avatar
Viktor Novotný
Moderátor
Příspěvky: 4524
Registrován: 13 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Novy Jicin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 6 years ago

pokud jsi sikovny, staci ti hot-air :-) a na M5 kde se meni cele cpu jeste vakuova pipeta :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006
Příspěvky: 3245
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod David2006 » 6 years ago

Viktor Novotný píše:pokud jsi sikovny, staci ti hot-air :-) a na M5 kde se meni cele cpu jeste vakuova pipeta :)


Na M5 (Loco) se mění při ethernetu celej Atheros?
0 x

Uživatelský avatar
Viktor Novotný
Moderátor
Příspěvky: 4524
Registrován: 13 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Novy Jicin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 6 years ago

jasne, eth je v nem :) ar 7240 nebo 7241 ... zalezi kdy to bylo vyrobene .. prvni se 7241 zacal obevovat v rocketech ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006
Příspěvky: 3245
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod David2006 » 6 years ago

Viktor Novotný píše:jasne, eth je v nem :) ar 7240 nebo 7241 ... zalezi kdy to bylo vyrobene .. prvni se 7241 zacal obevovat v rocketech ...



Kua to je kráva.... .
0 x

Uživatelský avatar
Viktor Novotný
Moderátor
Příspěvky: 4524
Registrován: 13 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Novy Jicin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 6 years ago

proc jako ? je to nova moda ... vse integrovat do jednoho io ... co myslis, ze mas v SXT a podobnych ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

KoZLiCeK
Příspěvky: 1004
Registrován: 10 years ago
Bydliště: CZ

Příspěvekod KoZLiCeK » 5 months ago

To se jeste vyplati opravovat? to rovnou smeruju do el. odpadu.
0 x

mpcz
Příspěvky: 2254
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 5 months ago

KoZLiCeK píše:To se jeste vyplati opravovat? to rovnou smeruju do el. odpadu.

Jak komu a co. Protože např. UBNT, což je HW v podstatě i SXT, Groove atd. se pokazí téměř výhradně po blesku/přepětí (samozřejmě vzdáleném), mám za čtvrthodinku práce v podstatě nové zařízení za pár korun. A v neposlední řadě člověk získá i spoustu zkušeností, které přenese na jiné oblasti. Např. operace vyčítání a kopírování flešek na RB a UBNT jsem nedávno s úspěchem použil na haknutí zaheslovaných, úplně nových NB, které by jinak skončily v elektroodpadu. (Servis tyto případy řešil pouze a jen výměnou hl. desky v ceně nového NB.). Takže odpověď zní ano - vyplatí. mpcz, 13.jun.2018
0 x


Zpět na „Wireless“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: okoun a 8 hostů