jak resetovat heslo

Návody a problémy s konfigurací.
Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 6130
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

jak resetovat heslo

Příspěvekod okoun » 2 months ago

nevíte někdo jak se dá resetovat heslo v nových verzích, stala se mi nepříjemná věc že u nového spoje jsem musel nastavit podle jejich novejch debilních pravidel nějaké to super tvrdé heslo a samozřejmě jsme ho zapomenul jak ho mám jen na 4 zářízeních.....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Xardas123
Příspěvky: 2
Registrován: 2 months ago

Příspěvekod Xardas123 » 2 months ago

Resetovacim tlačítkem na adaptéru nebo na zařízení? Stačí podržet za chodu cca 10 sekund. Tim se obnoví tovární nastavení. Jinak to nejde.
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 6130
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 2 months ago

tak toto jsem nechtěl slyšet, nějak se to nedá hacknout?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

mpcz
Příspěvky: 2488
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 2 months ago

Třeba to nebude tak hrozné. Především, co to je "nová verze?". A taky v čem? Takhle někdo může po ránu rozespalý přehlédnout, že se nejedná o Mikrotik. mpcz, 06.jan.2019
Naposledy upravil(a) mpcz dne 06 Jan 2019 09:04, celkem upraveno 5 x.
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 6130
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 2 months ago

myslím že to je ta 8.3 ale na 100% nevím když se tam nedostanu....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

mpcz
Příspěvky: 2488
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 2 months ago

MKT má Neighbors nebo jak se to jmenuje a UBNT se mi zdá taky. U MKT tak lze verzi zjistit i bez hesla. U UBNT možná taky. mpcz, 6jan19.
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 6130
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 2 months ago

mikrotik mi UBNT zařízení neukazuje takže smůla
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

mpcz
Příspěvky: 2488
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 2 months ago

No dyť, ale se mi matně zdá, že UBNT má svůj "Neighbors". Asi. mpcz, 6jan2019
0 x

cmgn
Příspěvky: 141
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod cmgn » 2 months ago

Když se na UBNT nezapne CDP, tak se v Mikrotiku samozřejmě neukáže. Jinak ano a vykecá to vše, co je třeba vč. verze.
0 x

sacnok
Příspěvky: 308
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod sacnok » 2 months ago

Nám Mikrotik verzi FW od UBNT normálně ukazuje

Snímek obrazovky 2019-01-06 v 12.21.47.png
Snímek obrazovky 2019-01-06 v 12.21.47.png (139.36 KiB) Zobrazeno 1195 x
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12169
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 2 months ago

protože tam máš starý keply. Nový ubnt a nový firmwary si většinou s mikrotikem nepovídají.
0 x

sacnok
Příspěvky: 308
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod sacnok » 2 months ago

hapi píše:protože tam máš starý keply. Nový ubnt a nový firmwary si většinou s mikrotikem nepovídají.


Máš pravdu, nenašlo to zařízení s FW 8... ale když dá na UBNT zařízení Discovery, tak to najde i nový FW

Snímek obrazovky 2019-01-06 v 12.51.08.png
Snímek obrazovky 2019-01-06 v 12.51.08.png (98.81 KiB) Zobrazeno 1131 x


Snímek obrazovky 2019-01-06 v 12.48.14.jpeg
Snímek obrazovky 2019-01-06 v 12.48.14.jpeg (82.6 KiB) Zobrazeno 1126 x
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 2156
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 2 months ago

Nechapem o co sa tu snazite, ked raz nevie heslo co s tym spravi? Co mu pomoze mac telnet? Na ten tiez potrebuje PW, na SSH tiez a na WEB tiez....
0 x

sacnok
Příspěvky: 308
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod sacnok » 2 months ago

cmgn píše:Když se na UBNT nezapne CDP, tak se v Mikrotiku samozřejmě neukáže. Jinak ano a vykecá to vše, co je třeba vč. verze.


Kde se dá to CDP v UBNT vypnout zapnout?

Díky
0 x

Zsir
Příspěvky: 69
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Zsir » 2 months ago

jsou nějaky programy, který to dokáží hacknout, ale potřebujete znát alespon část. Hackl jsem takhle svůj starej winrar soubor. Nicméně mikrotik může mít blokovaný počet pokůsu. Ale tím, že si nastavil HARD heslo, tak nevim.

Nicméně nejednoduší je to restartovat přes tlačítko, jeslti josu 4, tak za dopoledne to máš hotový.

A pak si to psát na papír doma a schovat, protože taky se už ztrácím v heslech.
0 x


Zpět na „Konfigurace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host