Ideální switch do 10" racku

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
TheITman
Příspěvky: 122
Registrován: 2 years ago

Ideální switch do 10" racku

Příspěvekod TheITman » 4 months ago

Zdravím, poradí někdo nějakej obyčejnej switch do 10" racku? Nějak nemůžu nic moc najít všechno většinou 13". Měl by mít min. 16x GLAN a podporu pro vlan. Ideálně asi i s odkazem pro objednání protože discomp a i4wifi moc rozumnou nabídku v 10" nemají a ani ten "blbej" mikrotik nedělají/nenabízí v 16x GLAN . Díky
0 x

Robotvor
Příspěvky: 753
Registrován: 8 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 4 months ago

TheITman píše:Zdravím, poradí někdo nějakej obyčejnej switch do 10" racku? Nějak nemůžu nic moc najít všechno většinou 13". Měl by mít min. 16x GLAN a podporu pro vlan. Ideálně asi i s odkazem pro objednání protože discomp a i4wifi moc rozumnou nabídku v 10" nemají a ani ten "blbej" mikrotik nedělají/nenabízí v 16x GLAN . Díky


Tak to hodně štěstí, maximálně si najdi Edgecore ale ty jsou 10 port.

https://www.proficomms.cz
0 x

zajdee
Příspěvky: 168
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod zajdee » 4 months ago

Ja jsem po dlouhem hledani kdysi koupil Zyxel GS1900-16 - ale protoze se uz v te dobe nevyrabely, sel az z nejakeho skladu ze Statu. Je to pouceni pro priste, 10" rack uz ne.
1 x

zubodravec
Příspěvky: 800
Registrován: 7 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 4 months ago

Prumyslovy, Planet, https://www.asm.cz/cs/180674-switch-planet-igs-20160hp
TheITman píše:Zdravím, poradí někdo nějakej obyčejnej switch do 10" racku? Nějak nemůžu nic moc najít všechno většinou 13". Měl by mít min. 16x GLAN a podporu pro vlan. Ideálně asi i s odkazem pro objednání protože discomp a i4wifi moc rozumnou nabídku v 10" nemají a ani ten "blbej" mikrotik nedělají/nenabízí v 16x GLAN . Díky
0 x

rseb
Příspěvky: 106
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod rseb » 4 months ago

Hmmm. cca 25kkc bez.
0 x

Uživatelský avatar
Myghael
Příspěvky: 1193
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod Myghael » 4 months ago

TP-Link SG1024DE by tam mohl jít nalákat. Ale osobně se přikláním k názoru, že 10" rack je nesmysl.
1 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

mpcz
Příspěvky: 2250
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 4 months ago

Ale výrobce píše, že to má na šířku 294mm. Není to víc, než 10 palců? mpcz, 08.jul.2018
0 x

zubodravec
Příspěvky: 800
Registrován: 7 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 4 months ago

Covece nekdy si nemuzes vybrat. Mame areal bytovek , developer vystavil datovku a 25 bytu je zakoncenych v 10" racku 4U. A pri vystavbe nepovolil dodat vetsi racky.
Takze 6 bytovek ma kazda malej rack s patchpanelem pres vsechny pozice.

Myghael píše:TP-Link SG1024DE by tam mohl jít nalákat. Ale osobně se přikláním k názoru, že 10" rack je nesmysl.
Naposledy upravil(a) zubodravec dne 09 Jul 2018 00:42, celkem upraveno 1 x.
1 x

Uživatelský avatar
Myghael
Příspěvky: 1193
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod Myghael » 4 months ago

mpcz píše:Ale výrobce píše, že to má na šířku 294mm. Není to víc, než 10 palců? mpcz, 08.jul.2018


Moje chyba, blbě jsem si těch 10 palců převedl na centimetry.

zubodravec píše:Covece nekdy si nemuzes vybrat. Mame areal bytovek , developer vystavil datovku a 25 bytu je zakoncenych v 10" racku 4U. A pri vystavbe nepovolil dodat vetsi racky.
Talez 6 bytovek ma kazd maelj rack s patchpanelem pres vsechny pozice.


Tak to je potom na facku, ale na druhou stranu to chápu. Developeři obvykle síťařině nerozumí a je to pro ně nutné zlo, takže kolikrát je úspěch, že tam povolí aspoň tohle. Obecně všechno, co nejde přímo prodat jako zákazníkovi tam prostě nechtějí, a že tam dali lepší krabici na zařízení, o kterém 99% jejich zákazníků zhola nic neví, to marketingově fakt použít nejde.

Jinak k tématu: jednou jsme to už řešili, nakonec se tam dala polička a k ní se "na prase" stahovacíma páskama přitáhl původně desktopový switch. Pravda, VLANa stačila jedna, zbytek řešilo RB2011 o poličku níže. Teoreticky by mohlo být řešení dát tam dva desetiportové EdgeCore?
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

mpcz
Příspěvky: 2250
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 4 months ago

Zdravím, tuhle krabici jsem kolegovi předělával na čelní panel normy 10 palcového racku. Byl to obyčejný switch 1Gbit / 16port.
Pokud je k dispozici jen malá hloubka, dá se tam namontovat i svislý držák 10inch nebo klasický. mpcz, 08.jul.2018

100074.jpg
100074.jpg (27.62 KiB) Zobrazeno 708 x

100523.jpg
100523.jpg (11.39 KiB) Zobrazeno 702 x
Naposledy upravil(a) mpcz dne 08 Jul 2018 18:44, celkem upraveno 1 x.
0 x

Uživatelský avatar
Myghael
Příspěvky: 1193
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod Myghael » 4 months ago

To je hezké, o jaký switch šlo? Vypadá hezky kompaktně. Akorát mám dojem, že tazatel chtěl něco s mgmt kvůli VLANám.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

mpcz
Příspěvky: 2250
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 4 months ago

Nepíši, protože nevím. Předělal jsem panel do 10inch racku a switch šel pryč. Zkusím zjistit, ale spíš (dle ceny) vlan neměl. Ještě by bylo dobré upřesnit, co je to obyčejný switch, protože některé podporují průchod paketů, některé mají i další nastavovátka, ale ty už bych (i podle ceny) nenazýval "obyčejným" switchem. mpcz, 8.jul.2018
0 x

TheITman
Příspěvky: 122
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod TheITman » 4 months ago

Pánové, děkuji za vaše informace, nepotěšili jste mně ale. Můj dotaz stále trvá. Nebudu citovat ale odpovím všem. Ten tplink je právě dle údajů výrobce "standartní 13" pouzdrol" co se racku týče je to v podstatě jako s těmi bytovkami je zde zakončeno 16x LAN + přívod. a na nic většího tu není místo protože to obložili "nábytkem" nyní je tam obyč. stoletý 8p tp-link ale já potřebuji právě něco chytřejšího (podpora 802.11Q - mngmt vlan), z tohoto důvodu nemohu použít návrh předělání obyč. switche do jakéhosi "šasi". Stejně tak edgecore za 25kKč je nesmysl. Původně jsem pokukoval po mikrotiku protože i switch o patro výše bude 24x MIKROTIK CRS bohužel v 10" dělají pouze 8x LAN. Event. jak jinak to vyřešit? schéma je následující UPLINK --> RB 3011( nastavené vlany ) --> 10" rack (1x UTP)
0 x

mpcz
Příspěvky: 2250
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 4 months ago

Tento nevyhovuje? VLAN and the ZyXEL GS1900–16? mpcz, 10.jul.2018
0 x

ludvik
Příspěvky: 3940
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod ludvik » 4 months ago

16 port se do 10" pravděpodobně nevyrábí nikde (i když všechny výrobce samozřejmě neznám). Čili přes výrobu vlastního šasi u jiného typu se nevyhneš (i kdyby to mělo být sešroubování 4 ks RB450). Tedy to nejde ...
Pokud nemůžeš dát dva switche, tak máš smůlu.

Edgecore za 25 tisíc je už sakra switch. Co jsi kde našel? Access switche jsou u nich v řádu 4 tisíce.
Naposledy upravil(a) ludvik dne 10 Jul 2018 18:44, celkem upraveno 1 x.
0 x
Ohledně GDPR již nediskutuji. Když nic nevím, musím si to nastudovat jinde - a pak už to vím a nemám potřebu diskutovat zde.


Zpět na „Nezařazené“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů