RB760iGS (hEX S) kompatibilita SFP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
aahz
Příspěvky: 2
Registrován: 2 years ago

RB760iGS (hEX S) kompatibilita SFP

Příspěvekod aahz » 1 week ago

Máte někdo zkušenosti s tímto produktem a kompatibilitou s různými SFP moduly?
Při restartu Mikrotiku (odpojením napájení) se nepravidelně stává, že nenaběhne link.
SFP diagnostika funguje normálně a hlásí stejné hodnoty jako když link je.
Testoval jsem SingleMode SFP značek Optokon a GigaLight (Cisco kompatibilní) nejprve proti switchům Edge-Core (ECS4120 a ECS4210), poté i proti druhému Mikrotiku (RB760iGS a RB960PGS)
Nepřišel jsem na žádnou souvislost - z 10 pokusů to někdy naběhne bez linku 1x, někdy 4x.
Pomůže jen restart napájením, /system reboot situaci neopraví, ani k této situaci při takovém restartu nedojde.
Dělá to i při vypnutí autonegotiation a nastavení 1Gbit napevno (na obou stranách).
Upgrade ze stabilní verze (6.42.3) na RC (6.43rc23) také nepomohl.
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 4887
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod honzam » 1 week ago

Vzhledem k tomu že to je horká novinka tak bych doporučoval to reportovat na support@mikrotik.com
0 x

arrabbella
Příspěvky: 82
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod arrabbella » 1 week ago

Ahaaaa - to ledasco vysvetluje - problem tedy potvrzuji.
Na jedne strane opticke trasy jsme meli CRS106-1C-5S s Maxlink SFP. Na druhou stranu jsme chteli dat RB760 s Maxlink SFP. Mel jsem s sebou dva kusy RB760. Jeden se choval tak jak pises (SFP diagnostika bezela, ale nerozsvitil se link). Druhy kus RB760 s maxlink SFP jel vpohode. Dal jsem zpatky prvni a nesel, dal jsem zpatky druhy a sel. Sbalil jsem je oba dom ze to v klidu prozkoumam doma. Doma mne fungovaly oba dva bez problemu. Vzal jsem je znovu na onen sajt a i tam uz fungovaly oba. V soucasne dobe nasazeny oba kusy - jsou na UPS, takze to snad prezijou bez rebootu nez to mikrotik opravi.
Na vsech popisovanych RB mame 6.42.3.
0 x

pata
Příspěvky: 100
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod pata » 5 days ago

[quote="aahz"]Máte někdo zkušenosti s tímto produktem a kompatibilitou s různými SFP moduly?
Při restartu Mikrotiku (odpojením napájení) se nepravidelně stává, že nenaběhne link.
SFP diagnostika funguje normálně a hlásí stejné hodnoty jako když link je.
Testoval jsem SingleMode SFP značek Optokon a GigaLight (Cisco kompatibilní) nejprve proti switchům Edge-Core (ECS4120 a ECS4210), poté i proti druhému Mikrotiku (RB760iGS a RB960PGS)
Nepřišel jsem na žádnou souvislost - z 10 pokusů to někdy naběhne bez linku 1x, někdy 4x.
Pomůže jen restart napájením, /system reboot situaci neopraví, ani k této situaci při takovém restartu nedojde.
Dělá to i při vypnutí autonegotiation a nastavení 1Gbit napevno (na obou stranách).
Upgrade ze stabilní verze (6.42.3) na RC (6.43rc23) také nepomohl.[/quote

JoJo, zase těžký nedodo... :\ mám to ve skladu asi měsíc a v podstatě ten sfp port nsezral ani originály sfp moduly od mktiku....ale zvesela to pustili ven...a trapte se uživatele a laborujte,ze....klasika od mktik
0 x

aahz
Příspěvky: 2
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod aahz » 4 days ago

Mikrotik píše:Sorry for the late reply!
We noticed an issue with some SFP modules and we attempted to fix it in 6.43rc30, but it is not released yet.
You should check if your SFP modules link up properly with this version when it is released (should be out in couple of days).


edit: otestoval jsem 6.43rc32 a problém je tam stále...
0 x


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti