UCRM

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
UBNT-Petr
Příspěvky: 13
Registrován: 1 year ago

Re: UCRM

Příspěvekod UBNT-Petr » 10 months ago

puchnar píše:Pánové zdravím, než se pustím do zkoumání, neví někdo jak je to s sms bránou (rs232 - cinteron mc55i)? Je podporována? popřípadě jakým způsobem?


Podporu SMS nově zavádíme skrze Plugin, který lze napojit na libovolné události v UCRM (např. vystavení faktury, detekci faktury po splatnosti apod.), zvolili jsme bránu Twilio https://www.twilio.com/ , která je použitelná po celém světě a i ceny má velmi dobré.

Plugin je volně šiřitelný, každý ho může rozšířit případně přepsat, či na jeho základě vytvořit obdobný plugin, co by pracoval s libovolnou jinou bránou, viz https://github.com/Ubiquiti-App/UCRM-plugins/pull/41
Plugin bude použitelný s novou verzí UCRM 2.14, kterou plánujeme vydat za pár týdnů.
0 x

UBNT-Petr
Příspěvky: 13
Registrován: 1 year ago

Příspěvekod UBNT-Petr » 10 months ago

Dotaz na uživatele, co si už s UCRM pohrávají, případně zvažují.

Co z vašeho pohledu v UCRM chybí, aby bylo snadno použitelné v prostředí ČR?

Právě zvažujeme implementaci Zálohových faktur - je toto pro vás zásadní položka, nebo vám chybí něco úplně jiného?
0 x

Pintero
Příspěvky: 1333
Registrován: 13 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 9 months ago

Určitě chybí export do CZ účetních systémů, za mě do Pohody.
0 x

nechtej
Příspěvky: 127
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod nechtej » 9 months ago

Za mě do Money S3 :-)
0 x

UBNT-Petr
Příspěvky: 13
Registrován: 1 year ago

Příspěvekod UBNT-Petr » 9 months ago

Díky za info,
nedokážu slíbit, že exporoty do CZ účetních systémů v brzké době naimplementujeme přímo my. Nicméně každý může vytvořit vlastní UCRM Plugin, který by to přes API zvládl.
Více o Pluginech: https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles ... RM-Plugins

Pro zajímavost, obdobě je už vytvořen plugin pro automatické načítání došlích plateb z FIO účtu, viz https://github.com/Ubiquiti-App/UCRM-pl ... ins/fio_cz
0 x

Gas-O
Příspěvky: 5
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod Gas-O » 8 months ago

Me trápí pouze systém zálohové faktury. Další věci si umím dodělat pres pluginy.

Budou se zálohové faktury implementovat? A pokud ano, existuje nějaký termín?

UBNT-Petr píše:Díky za info,
nedokážu slíbit, že exporoty do CZ účetních systémů v brzké době naimplementujeme přímo my. Nicméně každý může vytvořit vlastní UCRM Plugin, který by to přes API zvládl.
Více o Pluginech: https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles ... RM-Plugins

Pro zajímavost, obdobě je už vytvořen plugin pro automatické načítání došlích plateb z FIO účtu, viz https://github.com/Ubiquiti-App/UCRM-pl ... ins/fio_cz
0 x

jirk
Příspěvky: 181
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod jirk » 6 months ago

Zdravím
Neporadil by někdo co dělám špatně?

1/ V UCRM vytvořím klienta jako společnost s IČ
2/ Přiřadím mu službu s př. roční platbou
3/ Vygeneruji fakturu

4/ na Faktuře chybí v hlavičkách jak mé tak klienta IČ

Instalace UCRM uplně čistá.

Díky za navedení.
0 x

lukiyz333
Příspěvky: 7
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod lukiyz333 » 6 months ago

Zdravím páni.
Tak som sa rozhodol že postupne prejdem z ISPadmin na UCRM
Používam Proxmox. V ňom som si vytvoril VM na debian 9 pridelil som mu 4jadra CPU 3,7GHz a 4GB DDR4 RAM
Inštalácia UCRM prebehla hladko ale po nainštalovaní je vyťaženie RAM okolo 3,7GB čo sa mi zdá príliš veľa nakoľko tam ešte nemám pridané žiadne zariadenia ani klientov.
Minimálne požiadavky boli 2GB RAM.
Nemal niekto podobný problém ?
Ďakujem za každú radu.
0 x

ikre
Příspěvky: 9
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod ikre » 6 months ago

Taky jsem to hledal a myslím že to bylo toto:
Systém/ Organizace/ vlastní firma / Edit/ zapnout v šablona faktur Include tax information
Nejsem plátce DPH tak jsem původně myslel že to je vyčíslení DPH

jirk píše:Zdravím
Neporadil by někdo co dělám špatně?

1/ V UCRM vytvořím klienta jako společnost s IČ
2/ Přiřadím mu službu s př. roční platbou
3/ Vygeneruji fakturu

4/ na Faktuře chybí v hlavičkách jak mé tak klienta IČ

Instalace UCRM uplně čistá.

Díky za navedení.
0 x

jirk
Příspěvky: 181
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod jirk » 6 months ago

Děkuji, funguje.
0 x

jirk
Příspěvky: 181
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod jirk » 5 months ago

Ještě bych měl dotaz ohledně nefunkčnosti stahování plateb přes API Fiobanky.

V pluginech nainstaluji tento plugin - zadám token: tak jak jej zkopíruji z Fiobanky (funkčnost tokenu ověřena přes aplikaci fio-api-plus)
Do pole: Payments start date: zadám datum od kdy chci začít párovat platby
Do pole:Match attribute from payment variable symbol to UCRM - tady nejsem jistý jak zpracování, funguje mám nastaveno: 'customId' (Je to správně?)

Když dělám import výpisu z CSV do UCRM tak Dávám do pole Client Identification:Poznámka a do pole UCRM: custom ID ;Import proběhne vpořádku (když smažu hlavičku ve výpisu)

V cli UCRM vydím, že se script spustí, ale nic se neděje. Výpis - [2019-01-06 14:00:02.272751] [info] CLI process started
v logu php mi to píše:
cesta k logu: /home/ucrm/data/ucrm/log/ucrm/php
[06-Jan-2019 14:00:02 UTC] PHP Fatal error: Declaration of FioCz\Service\FioCurlExecutor::curlQuery($url, array $headers = Array, array $parameters = Array) must be compatible with FioCz\Service\CurlExecutor::curlQuery($url, array $headers = Array, array $parameters = Array, bool $verifySsl = true): array in /data/ucrm/data/plugins/fio_cz/src/Service/FioCurlExecutor.php on line 9

Neporadil by někdo co to po mě chce?
Díky

Chyba nalezena v sobouru FioCurlExecutor.php
změnit položku původní na tuto: public function curlQuery($url, array $headers = [], array $parameters = [], bool $verifySsl = true): array



Výpis souboru FioCurlExecutor.php

cesta: /home/ucrm/data/ucrm/ucrm/data/plugins/fio_cz/src/Service
<?php

declare(strict_types=1);

namespace FioCz\Service;

use FioCz\Exception\CurlException;

class FioCurlExecutor extends CurlExecutor
{
/**
* @var OptionsManager
*/
private $optionsManager;

public function __construct(OptionsManager $optionsManager, Logger $logger)
{
$this->optionsManager = $optionsManager;
}

/**
* @throws CurlException
*/
public function curlQuery($url, array $headers = [], array $parameters = [])
{
$options = $this->optionsManager->loadOptions();

$lastProcessedTimestamp = (int) $options->lastProcessedTimestamp;
if ($lastProcessedTimestamp + 30 > time()) {
throw new CurlException('Execution skipped, because last request was less than 30 seconds ago.');
}

$response = parent::curlQuery($url, $headers, $parameters);

$options->lastProcessedTimestamp = time();
$this->optionsManager->updateOptions();

return $response;
}
}

Výpis CurlExecutor.php

<?php

declare(strict_types=1);

namespace FioCz\Service;

use FioCz\Exception\CurlException;

class CurlExecutor
{
/**
* @throws CurlException
*/
public function curlCommand($url, $method, array $headers = [], array $data = null, bool $verifySsl = true): void
{
$c = curl_init();
curl_setopt($c, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($c, CURLOPT_HTTPHEADER, $headers);
curl_setopt($c, CURLOPT_CUSTOMREQUEST, $method);

if ($data) {
curl_setopt($c, CURLOPT_POST, true);
curl_setopt($c, CURLOPT_POSTFIELDS, $data);
}

curl_setopt($c, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
if ($verifySsl) {
curl_setopt($c, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, true);
curl_setopt($c, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, 2);
} else {
// we are disabling verification by request
curl_setopt($c, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false);
curl_setopt($c, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, 0);
}
$result = curl_exec($c);

$error = curl_error($c);
$errno = curl_errno($c);

if ($errno || $error) {
throw new CurlException(sprintf('Error for request %s. Curl error %s: %s', $url, $errno, $error));
}

$httpCode = curl_getinfo($c, CURLINFO_HTTP_CODE);

if ($httpCode < 200 || $httpCode >= 300) {
throw new CurlException(
sprintf('Error for request %s. HTTP error (%s): %s', $url, $httpCode, $result),
$httpCode
);
}

curl_close($c);
}

/**
* @throws CurlException
*/
public function curlQuery($url, array $headers = [], array $parameters = [], bool $verifySsl = true): array
{
if ($parameters) {
$url .= '?' . http_build_query($parameters);
}

$c = curl_init();
curl_setopt($c, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($c, CURLOPT_HTTPHEADER, $headers);

curl_setopt($c, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
if ($verifySsl) {
curl_setopt($c, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, true);
curl_setopt($c, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, 2);
} else {
// we are disabling verification by request
curl_setopt($c, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false);
curl_setopt($c, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, 0);
}
$result = curl_exec($c);

$error = curl_error($c);
$errno = curl_errno($c);

if ($errno || $error) {
throw new CurlException(sprintf('Error for request %s. Curl error %s: %s', $url, $errno, $error));
}

$httpCode = curl_getinfo($c, CURLINFO_HTTP_CODE);

if ($httpCode < 200 || $httpCode >= 300) {
throw new CurlException(
sprintf('Error for request %s. HTTP error (%s): %s', $url, $httpCode, $result),
$httpCode
);
}

curl_close($c);

if (! $result) {
throw new CurlException(sprintf('Error for request %s. Empty result.', $url));
}

$decodedResult = json_decode($result, true);

if ($decodedResult === null) {
throw new CurlException(
sprintf('Error for request %s. Failed JSON decoding. Response: %s', $url, $result)
);
}

return $decodedResult;
}
}


Chyba nalezena v sobouru FioCurlExecutor.php
změnit položku původní na tuto: public function curlQuery($url, array $headers = [], array $parameters = [], bool $verifySsl = true): array
0 x

thanui.linux
Příspěvky: 285
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod thanui.linux » 5 months ago

Zdravim, povedlo se to nekomu nainstalovat do Centos?
0 x
-----------------------------------------------------------
RBcka i UBNT mají své přednosti - využívám obojí

thanui.linux
Příspěvky: 285
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod thanui.linux » 5 months ago

Odpovím si sám... ANO, jde to. Není to ale úplně easy.
0 x
-----------------------------------------------------------
RBcka i UBNT mají své přednosti - využívám obojí

jirk
Příspěvky: 181
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod jirk » 5 months ago

Zdravím
Poradil by někdo. Ohledně pluginu FIO.

Plugin stahuje platby, ale nepřiřazuje ke klientům.

Klient na výpisu z banky má zadaný VS. Klient v UCRM má nastavené custom ID stejný jako VS.

Nevím co mám dát do políčka pluginu :Match attribute from payment variable symbol to UCRM

Dávám tam: Custom ID, ale nepáruje to. Zkoušel jsem i jiné kombinace, ale nefunguje to. Jak to mám prosím nastavit?


Díky moc
0 x

Ivan Bruna
Příspěvky: 143
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod Ivan Bruna » 5 months ago

A nemá tam být clientUserIdent případně clientId?
0 x


Zpět na „Management sítě, služeb a uživatelů“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host