Rocket Prism - Mixed PtMP mode

Návody a problémy s konfigurací.
Vampire
Příspěvky: 83
Registrován: 7 years ago
Kontaktovat uživatele:

Rocket Prism - Mixed PtMP mode

Příspěvekod Vampire » 1 year ago

Ahoj,

nastavil jsem si na novém Rocketu Prism Mixed PtMP mode a nedaří se mi tam připojit s jednotkama M5 (loco, nanostation)

Jednotky Rocket vidí, ale nepřipoji se. A Rocket v logu píše toto:

Feb 28 01:12:01 wireless: ath0 Received auth from 00:27:22:xx:xx:xx. Status: Successful (0).

Feb 28 01:12:01 wireless: ath0 Sending auth to 00:27:22:xx:xx:xx. Status: The request has been declined (37).

Nevíte co s tím? Zkoušel jsem to na 20 i 40 mhz kanál

Díky J
0 x

Uživatelský avatar
Myghael
Příspěvky: 1137
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod Myghael » 1 year ago

Máš v těch M5 klientech firmware 6.0? Se staršími se to nepřipojí, ten mixed mód vyžaduje u M5 firmware min. 6.0 a na AC min. 8.0. Podobnou instalaci mám, na AP také Rocket 5AC PRISM, klienti mix M5 (AirGrid, NanoStation, NanoBridge, PBE) a PBE AC, chodí bez problému.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

Vampire
Příspěvky: 83
Registrován: 7 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Vampire » 1 year ago

Mám, klienti mají 6.0 (X.M.) a Rocket 8.0.1 (X.C)
0 x

boovik
Příspěvky: 11
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod boovik » 11 months ago

Ahoj, mám trošku jiný problém s PTMP v mixed mode mám verzi na AC zařízení 8.4.0 a na M zařízení 6.0.7 a stává se to že klienti se náhodně odpojí a pomůže jen Watchdock nebo restart AP. Když přepnu AP jen na AC tak klienti AC drží několik dní bez jedinýho výpadku N se samozřejmě nepřipojí. Nemáte řešení tohohle problémku?

Chtěli jsme trošku upgradovat nejvytíženější AP rozházet klienty na více sektorek tak jsem si říkal že půjdeme do AC a postupně pak vyměníme klienty, ale díky tomuhle to je nereálný.
0 x

Uživatelský avatar
reset
Příspěvky: 2855
Registrován: 11 years ago
Bydliště: intERnet

Příspěvekod reset » 11 months ago

neco malo z:

https://dl.ubnt.com/firmwares/XC-fw/v8.4.2/changelog.txt
Fix: Station doesn't connect back to AP with the strongest RSSI in case of several APs with the same SSID

https://dl.ubnt.com/firmwares/XN-fw/v6.1.2/changelog.txt
Fix: Stations fail to connect to AP after 25 days connection drop (AP restart required)

ale netusim, zda je to zrovna tvuj pripad
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

tomasik
Příspěvky: 126
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod tomasik » 11 months ago

boovik píše:Ahoj, mám trošku jiný problém s PTMP v mixed mode mám verzi na AC zařízení 8.4.0 a na M zařízení 6.0.7 a stává se to že klienti se náhodně odpojí a pomůže jen Watchdock nebo restart AP. Když přepnu AP jen na AC tak klienti AC drží několik dní bez jedinýho výpadku N se samozřejmě nepřipojí. Nemáte řešení tohohle problémku?

Chtěli jsme trošku upgradovat nejvytíženější AP rozházet klienty na více sektorek tak jsem si říkal že půjdeme do AC a postupně pak vyměníme klienty, ale díky tomuhle to je nereálný.


Ahoj, jakou mas sílu signálu na těch M5 jednotkách co zlobí ?
0 x

boovik
Příspěvky: 11
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod boovik » 11 months ago

No -52 až -65db akorát v mixed mode to odpojuje i AC klienty ty mají signál o cca 2db lepší šířka kanálu 20Mhz.

AC klienti když přepnu na jen AC tak drží několik dní, pokud si s tím nehraji, jak mile přepnu na mixed mode tak když uptime překročí 4h tak oslavuji jak na AC tak na M5. Kdyby se odpojovali jen M5 zařízení tak muže bý nekompatibilita AC a N.
Klienti AC PowerBeam 5AC-400 s RADOMEM
Klienti N PowerBeam M5 400 a i Nanobridge M5
AC ap jsem dal pro test ISO Station AC a má sektorovou PrismAP anténa 30° 19 dBi jelikož jsem to testoval jen na pár klientech tak to stačí. Jsou tam 2 AC a pak jsem na to skoušel připojit M5 ale nikdy jich tam nebylo víc jak 4. Samozřejme by bylo lepší Rocket 5AC-Prism s Horn anténou ale na zkoušku se mi nechtělo dávat za sektor +-6000,- bez DPH

AC klienti různý verze série HW a ani jedna série která měla problém co jsem si původně myslel.

Ještě zkusím dát poslední FW a uvidím akorát jsem tím experimentem přišel o klienta :-(.
0 x

tomasik
Příspěvky: 126
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod tomasik » 11 months ago

a mas možnost tam dat jiný AP AC na test ? To skoro vypadá jako ze je vadný kus AP, jinak nemáš na tom sajtu vícero AP, kde by se ti náhodou potkali stejně freq ? zkus FW a popr. Přeladit jinam a co CCQ a RX/TX rate drží dobře u všech klientů ?
0 x

boovik
Příspěvky: 11
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod boovik » 11 months ago

No pravě CCQ 95% a vic a TR/RX se drží v rámci možností, když to připojím na Rocket M5 tak M5 zařízení má stejný signál stejný RX/TX a nevypadne při stejný šířce kanálu a i když je prohodím kanály mezi sebou, RX na AP kolísá víc přeci jen je to širší anténa. Co se týče kanálů tak je to vyrovnaný po celý šířce pásma indoor/outdoor je jedno na každým kanále je tak 8 a víc AP. Pravda je že nemám koule to zkoušet mimo povolený pásmo jako některá konkurence tady jako 5750 a pod :-D
Tak buď je vadný to ISO a nebo FW dám si noční a prohodím FW a zkusím pokud nepomůže tak jedině jiný kus HW. Je to škoda protože vyměnit celý AP v četně klientů za rozumnou dobu je nereálné, jen domluvit lidi a montážníky :-D nebo postupně podle sektorek 60stupňové nahrazovat 30stupňovíma :-D

Děkuji za rady, Dám vědět jak jsem dopadl s FW.

Používá někdo Mixed mód a s jakýma FW?
0 x

Sidi
Příspěvky: 175
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod Sidi » 11 months ago

boovik píše:Používá někdo Mixed mód a s jakýma FW?

Používáme s verzí 6.0.4+ vs. 8.3.2+ a nezaznamenali jsme vůbec žádný problém. AP máme (až na pár vyjímek) s hornama.
0 x

Orel005
Příspěvky: 699
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod Orel005 » 11 months ago

boovik píše:No pravě CCQ 95% a vic a TR/RX se drží v rámci možností, když to připojím na Rocket M5 tak M5 zařízení má stejný signál stejný RX/TX a nevypadne při stejný šířce kanálu a i když je prohodím kanály mezi sebou, RX na AP kolísá víc přeci jen je to širší anténa. Co se týče kanálů tak je to vyrovnaný po celý šířce pásma indoor/outdoor je jedno na každým kanále je tak 8 a víc AP. Pravda je že nemám koule to zkoušet mimo povolený pásmo jako některá konkurence tady jako 5750 a pod :-D
Tak buď je vadný to ISO a nebo FW dám si noční a prohodím FW a zkusím pokud nepomůže tak jedině jiný kus HW. Je to škoda protože vyměnit celý AP v četně klientů za rozumnou dobu je nereálné, jen domluvit lidi a montážníky :-D nebo postupně podle sektorek 60stupňové nahrazovat 30stupňovíma :-D

Děkuji za rady, Dám vědět jak jsem dopadl s FW.

Používá někdo Mixed mód a s jakýma FW?


Podle me to vypíná DFS. Zkuste na test nastavit indoor nebo proste dfs vypnete.
0 x
http://www.orelsoft.cz / Jediny ISP s HI-TECH servery bez instalacnich poplatku ve stredni Evrope.
Napriklad: 64 jader, 256 GB ram, 4x600 GB SAS 15k, 1 Gbps pripojeni za 14 000,- Kc / mesicne vc. dph.

boovik
Příspěvky: 11
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod boovik » 11 months ago

S DFS to nebylo použitelné vůbec. Indoor-outdoor kanály je jedno kvalita a síla signálu se nemění a stabilita stejná. FW jsem ještě nezkoušel zkusím o víkendu.

Tak to podle všeho vypadá na vadný kus.
0 x

JirkaK
Příspěvky: 68
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod JirkaK » 11 months ago

Ja mam problem s odpojovanim nekterych M-kovych klinetu na AC Rocketu. Treba 5x za hodinu.
Zvlastni je, ze se to tyka treba jen jednoho klienta na sektoru. Signal velmi dobry a moduace temer stale 64QAM.
Zmena freq nebo DFS nepomaha.

--------------
hostapd: ath0: STA 80:2a:a8:11:9B:30 IEEE 802.11: disassociated
wireless: ath0 Expired node 80:2a:a8:11:9B:30
wireless: ath0 Deauthenticated Station 80:2a:a8:11:9B:30 (Tx consecutive failure)
-------------

Mate nejaky tip?

JK
0 x

Uživatelský avatar
Macek
Příspěvky: 97
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod Macek » 3 months ago

řeším tento problém taky už týden ale nepomáhá zatím nic, nevíte někdo jaké je řešení?
0 x

DarkLogic
Příspěvky: 1133
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod DarkLogic » 2 months ago

Krome samozrejmosti, jako nejaktualnejsi FW na vsech zarizenich, bych doporucil zkusit vypnout Airview na AP.

Pokud mas na AP TDD Framing Mode nastaveno Flexible (new), tak to zmen na Flexible (legacy) - ten novy rezim muze zpusobovat, ze to po nekolika hodinach odpoji vsechny klienty od AP. Stalo se mi to nekolikrat na jednom AP a podle UBNT fora jsem nebyl sam.
0 x


Zpět na „Konfigurace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů