Ruseni meteorologickych radiolokatoru CZRAD

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 11410
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Re: Ruseni meteorologickych radiolokatoru CZRAD

Příspěvekod hapi » 2 months ago

a budu upozorněn na to že rušim nebo na to přijdu telepaticky? Jak bez čtu identifikujou kdo ruší?
0 x

Robotvor
Příspěvky: 744
Registrován: 8 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 2 months ago

hapi píše:a budu upozorněn na to že rušim nebo na to přijdu telepaticky? Jak bez čtu identifikujou kdo ruší?


Jak můžeš rušit ? Používáš přece DFS ne ? :-D
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 11410
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 2 months ago

jo já zapomněl.
2 x

hol
Příspěvky: 734
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod hol » 2 months ago

panejo, tolik dobre vule se nam uz dlouho nedostalo :).
Naposledy upravil(a) hol dne 10 Aug 2018 20:33, celkem upraveno 1 x.
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1575
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 2 months ago

Zaujimalo by ma co za zariadenie dokaze vysielat cez celu republiku podla tych snimkov. Snad dajaka 30dBi parabola s plnym kotlom na danej freq a este to musi byt aj na kopci nie ?
0 x

Dalibor Toman
Příspěvky: 1193
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod Dalibor Toman » 2 months ago

nekdo tady snad pravidelne neparsuje seznam rusicu a nekontroluje proti svym MACkam?

Kód: Vybrat vše

wget -qO- http://radar4ctu.bourky.cz/parse_ruseni.php | awk -F';' '{print $2}'
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 11410
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 2 months ago

Gemb píše:Zaujimalo by ma co za zariadenie dokaze vysielat cez celu republiku podla tych snimkov. Snad dajaka 30dBi parabola s plnym kotlom na danej freq a este to musi byt aj na kopci nie ?


si nikdy nenaskenoval cizí sítě s ssid který určuje oblast 50km daleko? já jo a s docela i použitelným signálem a neni to vyjímka. Vždyť to 5gigo se šíří jak prase na desítky kilometrů.
0 x

rsaf
Příspěvky: 736
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod rsaf » 2 months ago

Gemb píše:Zaujimalo by ma co za zariadenie dokaze vysielat cez celu republiku podla tych snimkov. Snad dajaka 30dBi parabola s plnym kotlom na danej freq a este to musi byt aj na kopci nie ?


Ale to přece nemusí být přes celou republiku. Zařízení které do radaru pálí třeba ze vzdálenosti 20km se ve snímcích projeví jako kruhová výseč v délce prakticky v dosahu radaru. Z jaké vzdálenosti to rušení pochází radar nepozná. Na straně radaru je anténa s obrovským ziskem a radar má taky hodně vysokou citlivost.
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1575
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 2 months ago

rsaf píše:
Gemb píše:Zaujimalo by ma co za zariadenie dokaze vysielat cez celu republiku podla tych snimkov. Snad dajaka 30dBi parabola s plnym kotlom na danej freq a este to musi byt aj na kopci nie ?


Ale to přece nemusí být přes celou republiku. Zařízení které do radaru pálí třeba ze vzdálenosti 20km se ve snímcích projeví jako kruhová výseč v délce prakticky v dosahu radaru. Z jaké vzdálenosti to rušení pochází radar nepozná. Na straně radaru je anténa s obrovským ziskem a radar má taky hodně vysokou citlivost.


Hej to som zaregistroval, ze mnoho krat tam naskenuju vselijake odrazy so signalom cez -95. Len to je ta sranda, ze wifiny taky signal uz nedokazu pouzit, radar hej.
0 x

rsaf
Příspěvky: 736
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod rsaf » 2 months ago

Co je na tom tak zajímavého? Radar vyšle puls a pak vykresluje v podstatě jakýkoliv signál který zachytí, vzdálenost kde ho vykreslí je závislá na čase, za jaký se ten signál objeví po vyslání pulsu. Pokud to do toho soustavně sype nějaká wifina, logicky se to vykreslí na více vzdáleností (a tudíž to vypadá jako kruhová výseč).
Radaru stačí "nějaký signál", wifina z toho musí ještě dostat přenášená data. Kdyby wifina jela s nějakou nízkou modulací na nízké přenosové rychlosti, taky by jí těch -90 stačilo (ostatně např. R52 má v datasheetu pro 802.11a@ 6Mbps citlivost -90dBm)
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1575
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 2 months ago

Hej deklarovana citlivost karty je fajn ale jedine ak je noise floor tak -100 co neni snad nikde momentalne.
0 x

pavelsiman
Příspěvky: 229
Registrován: 1 year ago

Příspěvekod pavelsiman » 2 months ago

Ale sú také miesta
Přílohy
Screenshot_20180812-203414.jpg
Screenshot_20180812-203414.jpg (196.7 KiB) Zobrazeno 687 x
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 5672
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 3 weeks ago

máme tu aktulizaci a podstatné zpřísnění: http://radar4ctu.bourky.cz/Ruseni.html

nechci bejt rejpalem ale když budu rušit a dostanu tedy pokutu od ČTU a pokuta bude na základě tedy jakého přestupku když dodržuji VO, výkon bude OK, DFS zapnuto, tak?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

iTomB
Příspěvky: 742
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod iTomB » 3 weeks ago

okoun píše:máme tu aktulizaci a podstatné zpřísnění: http://radar4ctu.bourky.cz/Ruseni.html

nechci bejt rejpalem ale když budu rušit a dostanu tedy pokutu od ČTU a pokuta bude na základě tedy jakého přestupku když dodržuji VO, výkon bude OK, DFS zapnuto, tak?

Neboj, to nikoho nebude zajimat ... u nas klasika :D hlavne ze musime mit DFS ...
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 5672
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 3 weeks ago

jistě ale když někdo zahájí správní řízení nemělo by to být postavené na vzduchu...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...


Zpět na „Wireless“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti