4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
Adolf.Shitler
Příspěvky: 503
Registrován: 8 years ago

Re: 4network.tv

Příspěvekod Adolf.Shitler » 1 month ago

KoZLiCeK píše:
Adolf.Shitler píše:
KoZLiCeK píše:proc by mela reklama ktera je urcena k prechodu stavajiciho bezplatneho prijmu T na T2 podporovat a uvadet prechod k placenemu prijmu? (sat, iptv nebo kabelovky)

Ten "bezplatný příjem" je v reálu takový, že stát nahrnul do přechodu na DVB-T2 z kapes daňových poplatníků 966 miliónů Kč. Takže si lehce vypočítáš, kolik to stálo každého občana vč. kojenců a těch, které nějaké SD matlaniny z terestriky vůbec nezajímají (vyjma ČT v HD, abych nekřivdil), protože mají příjem TV zajištěný jinak nebo je TV vůbec nezajímá.

heh myslim ze ten prechod vyvolal nikdo jiny nez nas stat,ale to uz je jina pohadka.

Kdo vyvolal přechod je úplně ukradený, protože celou dobu jde o to, že se stát a pozemní operátoři DOHODLI - ano, DOHODLI. Není to tedy nic vynuceného (ostatně v jiných zemích, např. na Slovensku, se nikdo do T2 nehrne a světe div se, on se ten svět nezboří) a v ČR je to pro pozemní operátory velmi výhodná věc. Kromě již zmíněné skoro miliardy, jim totiž stát přiklepl frekvence pro DVB-T2 do roku 2030. Pokud by s dohodou nesouhlasili, pak by jim pomalu končili kmitočtové příděly pro DVB-T (postupně od roku 2017 u RS7, až do roku 2024 u muxu 3) a dál by už nemuseli dostat nic (frekvence jsou státu a jenom ten má právo rozhodnout, komu je přidělí). Takže si u socanů (Sobotka) prolobbovali, aby se přechod na DVB-T2 uskutečnil dřív, oni dostali již zmíněnou skoro miliardu a garanci, že jim dalších víc než 10 let nikdo nebude šlapat do zelí. Takže dneska mohou tak akorát zavřít klapačku a ne ještě všude prskat, jak je ostatní operátoři placené TV nemají rádi.
0 x

DarkLogic
Příspěvky: 1349
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod DarkLogic » 1 month ago

Chlapi, fakt si tu diskuzi k DVBT2 presunte jinam.
1 x

bozek
Příspěvky: 2
Registrován: 1 month ago

Příspěvekod bozek » 1 month ago

Opráším starý dotaz: Jak to prosím vypadá s aplikací pro LG TV?
0 x

rsaf
Příspěvky: 1683
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod rsaf » 1 month ago

Kdo ty informace chtěl, ten je má - byla slíbená, pracuje se na ni. Problém je v "myším" LG ovládání, s programátoři jaksi od začátku nepočítali. Termíny bereme s rezervou.

Jinak se mi zdá, že se na starších arrisech s v4 již neseká zvuk, pořád tam je ale pár poměrně zásadních bugů, nad kterými zůstává rozum stát.
0 x

dkulda
Příspěvky: 374
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod dkulda » 1 month ago

Piste ty bugy prosim do zpetne vazby v backoffice. Dekuji.
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

bozek
Příspěvky: 2
Registrován: 1 month ago

Příspěvekod bozek » 1 month ago

rsaf píše:Kdo ty informace chtěl, ten je má - byla slíbená, pracuje se na ni. Problém je v "myším" LG ovládání, s programátoři jaksi od začátku nepočítali. Termíny bereme s rezervou.


Tohle jsem se docetl na tomto foru pred ctyrmi mesici. Doufal jsem, ze se za tu dobu neco pohnulo. Nebo jsou 4 mesice na napsani kodu malo? :)
0 x

Petr Prochazka
Příspěvky: 5
Registrován: 5 months ago

Příspěvekod Petr Prochazka » 3 weeks ago

Zdravim,

V 2q/2019 se tu psalo ze bude 4NET.TV podporovat v 4q/2019 take ARRIS 5305 (4K)
https://www.arris.com/products/vip5305/

Jaký je termin podpory nejakeho UHD HEVC - 4K set-top boxu ?

u Polaku - vip5305 maji od roku 2018 treba u https://www.jambox.pl/4k

Díky
0 x

DarkLogic
Příspěvky: 1349
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod DarkLogic » 3 weeks ago

K čemu by to bylo, když většina stanic není v UHD? Já bych raději přivítal, kdyby dětské stanice, co jsou v nabídce, byly aspoň v HD a ne pouze SD. Dalo by se s tím něco dělat?

Btw. celkově mi přijde, že jsou dětské kanály nějak druhořadé u 4NET.TV. Když zmíním zkušenosti s kanálem Nick Jr. :
* donedávna úplně chybné EPG (pořady neodpovídaly tomu, co se skutečně vysílalo a dlouho to nikdo neřešil)
* timeshift funguje až poté, co daný pořad skončí v živém vysílání
* často se stane, že nahraný pořad už třeba po 14 dnech nelze spustit - po spuštění je jen černá obrazovka.
1 x

Robotvor
Příspěvky: 884
Registrován: 10 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 1 week ago

Proč boxy které od vás odchází nemají nahrán již image 4Net a musí se prvotní nastavení dělat dost stupidním způsobem přes linux/Mikrotik ? Zachvilku budete posílat holé desky a zbytek v pytlíku a budeme si to pájet v kanclu nebo jak to vidíte ?
1 x

rsaf
Příspěvky: 1683
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod rsaf » 1 week ago

[flame]Rozumný operátor stejně boxy bootuje proti svým serverům aby nebyl rukojmím poskytovatele IPTV a mohl snadno switchnout službu[/flame]
Jinak to nemusíš dělat stupidně přes linux/mikrotik, můžeš to udělat ještě stupidněji přes menu STB.
1 x

rsaf
Příspěvky: 1683
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod rsaf » 1 week ago

Pravděpodnbě dnes došlo k nějaké změně designu u platformy v4 - z vrchní části EPG zmizel kalendář, teď se k němu musí naprosto logicky tlačítkem EPG (které již nemá stejnou funkci jako tlačítko TV). Během změny se aplikace načetla nějak napůl, takže byl kalendář zobrazený přes EPG - nutný reboot boxu (ale to se stejně musí dělat téměř denně, tak jakýkap copak, žeano).
Velmi tímto děkuji 4Netu, že nám přinášejí novou skvělou funkcionalitu a nezabývají se při vývoji kravinama jako jsou náhledy (někdy i o minutu) nesedící k pořadu. Velmi tímto děkuji 4netu, že nám o připravované změně dal předem vědět! Velmi děkujeme, že budou připomínky z podzimního 4net day do aplikací zapracovány již do toho dalšího! Skvělá práce, díky !!!
https://ibb.co/125hBt4
0 x

dkulda
Příspěvky: 374
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod dkulda » 1 week ago

Dobrý večer, zdá se mi, "rsaf" že motáte několik věcí dohromady. Píšete o nové verzi, ale v té boxy netuhnou jsou na novém SDK, kde byla chyba arrisem fixnuta, a také by již neměly být posunuté náhledy. Psát sem takovéto úlevy nemá moc význam, to radši napište mě a probereme to spolu. Myslím že to co píšete většina nepochopí, protože jsme aktualizovali aplikaci pouze pro boxy s V4, které je možné TESTOVAT oproti novému BackOfficu. Zlomek našich zákazníků, dle svého uvážení a s vysvětlením všech souvislostí se rozhodlo nasadit tuto verzi produkčně. Ale jedná se o vyjímky. Takže kdo chce vidět kam to suneme, vesele do Backoffice, napárovat box a hurá na test. No a pokud se Vám to bude líbit, dejte vědět a probereme jak to nasadit. Jo funkčnost tlačítka TV se dá nastavit v nastavení a může vyvolat "pořady na kanále", proto ta změna, prostě další funkce, která chyběla. Pro jednoho kravina, pro druhého nepostradatelná funkcionalita :innocent:.
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

dkulda
Příspěvky: 374
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod dkulda » 1 week ago

Robotvor píše:Proč boxy které od vás odchází nemají nahrán již image 4Net a musí se prvotní nastavení dělat dost stupidním způsobem přes linux/Mikrotik ? Zachvilku budete posílat holé desky a zbytek v pytlíku a budeme si to pájet v kanclu nebo jak to vidíte ?


Protože bychom musely každý box rozbalit, nabootovat 4net.tv image a zabalit. Kromě toho to neděláme také proto, že provozuje pro naše partnery (asi 40) brand, pak bychom museli těmto 40 bootovat jejich brand. Snažíme se dělat vše proto aby cena boxu byla co nejnižší, ale tyto kroky by stály člověkohodiny a logicky by to navýšilo cenu boxu a logicky by se prodloužila doba expedice. Arris umí image instalovat bohužel až od počtu 100.000+, takový počet bychom dali do kupy se všemi našimi velkými zákazníky, ale to by nesměl mít každý z nich vlastní brand. Ale pokud by se našlo více zájemců, můžeme to promyslet, spočítat nacenit a uvidíme.
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

helapc
Příspěvky: 1117
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod helapc » 1 week ago

Ahoj, testuji produkčně V4 a nekouše se to. Po dnešní aktualizaci je opravdu kalendář debilně uprostřed viz foto od Rsaf. Klidně to pošlu i na servis email, ale čekal jsem že už to někdo udělal.
0 x

dkulda
Příspěvky: 374
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod dkulda » 1 week ago

Ahoj ja to doma restartnul a nova aplikace pro V4 najela normalne... zkus to otocit jeste jednou... ja to teda mam na 4302. Jestli to nekdo uz resil to nevim byl jsem ted 3 dny na firme sporadicky a nebyl cas s klukama prohodit slovo.
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV


Zpět na „IPTV“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host