rb3011 a bridge problem

Návody a problémy s konfigurací.
Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 5593
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

rb3011 a bridge problem

Příspěvekod okoun » 2 years ago

17:31:33 interface,warning ether4: bridge port received packet with own address as
source address (e4:8d:8c:79:00:f8), probably loop
20:09:21 interface,warning ether2: bridge port received packet with own address as
source address (e4:8d:8c:79:00:f8), probably loop

tohle mi neustále naskakuje na RB3011 je to chyba v konfiguraci či chyba v operačním systému?

bridge.jpg


Díky
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ef
Příspěvky: 589
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod ef » 2 years ago

Mi naposledy pomohl restart RB433
0 x

Uživatelský avatar
pcwifi
Příspěvky: 2845
Registrován: 10 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Brnensko

Příspěvekod pcwifi » 2 years ago

podobne sracky jsem taky mel, 6.35rc16, a najednu to vysumelo samo... spis brouk v ROSku...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... budoucnost bezdrátových sítí je jen mimo venek, kdo doteď nezačal s budováním optických sítí, půjde do 4 let pod drn...

Uživatelský avatar
Selič
Příspěvky: 667
Registrován: 8 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 2 years ago

Něco podobného se mi objevuje na bridge spoji s RB711, náhodně se to objeví a pak zase dlouho nic. Výměna RB za jiný kus ani reset do defaultu a znovunastavení nepomohlo.
Bohužel než člověk zareaguje, tak problém samovolně zmizí. Zatím jediné podezření je, že začne bláznit nějaký z připojených low cost switchů. Zatím jediné, co jsem vypozoroval, že obzvláště nějaké staré realtek 16port switche chvílemi rozesílají pakety do všech portů jako by se smazala MAC tabulka.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

vojtasan
Příspěvky: 100
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod vojtasan » 2 years ago

Mě to dělá Dynadish spoj v bridgi.Výměna nepomohla.
0 x

doktor
Příspěvky: 107
Registrován: 12 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod doktor » 2 years ago

Tak mě to dělalo, když jsem měl špatně nastavené vlany, konkrétně na switchi před ním.
0 x

tulo
Příspěvky: 32
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod tulo » 4 months ago

Dnes som to realne nasiel. Mam zakaznika, ktory omylom prehodil tp link wifi router z wan do lan portu. Okamzite zacalo loop... na bridgi. nahodne sa stracali pakety aj na inom porte v bridgi. Po napraveni do spravneho portu vsetko prestalo.
0 x

mpcz
Příspěvky: 2084
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 months ago

"20:29:23 interface,warning ether2-RB433: bridge port received packet with own address as source address (d4:4c:6d:e4:e7:6c), probably loop"
Tímto mám zahlcený log už delší dobu, hledání bezvýsledné. Párkrát se to tady řešilo, ale výsledek bohužel žádný. Má prosím někdo nějakou cílevědomou metodu, třeba jen indicii, jak problém hledat a najít? Dík, mpcz, 14.jun.2018
0 x

ef
Příspěvky: 589
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod ef » 3 months ago

Zacykleni (kruch) na ethernetu. Umi to zpusobit i vadny port.
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 5593
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 3 months ago

i vadné zařízení na druhé straně :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

mpcz
Příspěvky: 2084
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 months ago

Dík, myslel jsem na cílevědomou metodu. Co je loop tuším. Dělá to na několika různých uzlech, takže ani vadný port bych primárně nepodezříval. Spíš sebe a nějakou chybu v nastavení. Děkuji, mpcz, 14.jun.2018
0 x

Uživatelský avatar
David Ulman
Příspěvky: 23
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod David Ulman » 3 months ago

Co mám zkušenosti, tak na ccr jsem měnil zařízení, kabel a nakonec stačí dát jinou verzi ROS.
0 x
​Pracujme abychom žili, ale nežijme jen pro práci.

mpcz
Příspěvky: 2084
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 months ago

Verze ROS vyměněna několikrát, nepomáhá. Na jiném bodě mi zase RB2011 vypisuje dokolečka:
"07:39:56 interface,warning ether10 - WAN směr OMNITIK excessive or late collision, link duplex mismatch". Na měření rychlosti vše OK. Žádné poruchové jevy kromě té hlášky se neprojevují. mpcz, 15.jun.2018
0 x

KoZLiCeK
Příspěvky: 960
Registrován: 10 years ago
Bydliště: CZ

Příspěvekod KoZLiCeK » 3 months ago

mpcz píše:Verze ROS vyměněna několikrát, nepomáhá. Na jiném bodě mi zase RB2011 vypisuje dokolečka:
"07:39:56 interface,warning ether10 - WAN směr OMNITIK excessive or late collision, link duplex mismatch". Na měření rychlosti vše OK. Žádné poruchové jevy kromě té hlášky se neprojevují. mpcz, 15.jun.2018

kabe nebo blby konektory bych rekl.
0 x

mpcz
Příspěvky: 2084
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 2 months ago

Zatím žádné řešení problému "loop" vedoucí k cíli. Hodně by pomohlo alespoň zaměření konkrétního kabelu nebo zařízení. V některých uzlech je kabelů a zařízení větší množství a tak by pomohlo alespoň něco. A dále, pokud mikrotik vyhazuje tuto hlášku, ve svém nitru asi o tom problému ví něco víc nebo ne? Dá se tedy od něj očekávat nějaká nápověda? Děkuji, mpcz, 24.6.2018
0 x


Zpět na „Konfigurace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: tomasbabik a 10 hostů