UCRM

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
UBNT-Petr
Příspěvky: 10
Registrován: 6 months ago

Re: UCRM

Příspěvekod UBNT-Petr » 5 months ago

Ahoj všem,
ano UCRM již obsahuje češtinu, ale zatím není přeloženo vše, některé sekce jsou pořád v angličtině. Pokud byste chtěli pomoc třeba jen s částí překladů, budeme rádi, více zde: https://community.ubnt.com/t5/UCRM/Help ... 4084#M7220

jinak připomínám, že to hlavní (faktury, emaily a další věci, co se posílájí či zobrazjí klientům) lze personalizovat přímo v UCRM, tj. nemusíte čekat na oficiální překlad.


@coolerman1 co se týče Mikrotiku, stačí na něm zapnout NetFlow libovolné verze a nasměrovat packety na IP adresu UCRM, které už bude data automaticky zpracovávat samo. Nezapomeňte, že mezi klientským zařízením a mikrotikem nesmí být NAT, jinak by nešlo jednoznačně přiřadit datový tok konkrétním klientům.
0 x

UBNT-Petr
Příspěvky: 10
Registrován: 6 months ago

Příspěvekod UBNT-Petr » 5 months ago

Jinak další skvělou novinkou jsou Pluginy - viz https://community.ubnt.com/t5/UCRM/UCRM ... 5582#M7253

Jeden z dostupných pluginů vám umožní automaticky importovat platby z FIO banky a přiřazovat je klientům. Samozřejmě můžete tento plugin sami rozšiřovat nebo navrhnout vlastní.

Pluginy jsou dostupné od verze UCRM 2.10beta (kdo si chcete počkat až na 2.10 stable, ta by měla být vydána během cca 2 týdnů)
1 x

Ajfel
Příspěvky: 974
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod Ajfel » 5 months ago

UBNT-Petr píše:Jeden z dostupných pluginů vám umožní automaticky importovat platby z FIO banky a přiřazovat je klientům.



Nefunguje mi, máte někdo odzkoušenou funkčnost ? Díky
0 x

Star_Gate
Příspěvky: 260
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod Star_Gate » 5 months ago

Podle mě to vypadá moc pěkně. Jediný co mi tam chybí je možnost čísla smlouvy jako variabilního symbolu a nastavení rozšiřujících polí u zákazníků, jako rodné číslo, číslo OP, datum narození a podobně. Nebo sem to zatím jen nenašel? :relaxed:
0 x

Ajfel
Příspěvky: 974
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod Ajfel » 5 months ago

Star_Gate píše:Podle mě to vypadá moc pěkně. Jediný co mi tam chybí je možnost čísla smlouvy jako variabilního symbolu a nastavení rozšiřujících polí u zákazníků, jako rodné číslo, číslo OP, datum narození a podobně. Nebo sem to zatím jen nenašel? :relaxed:

Import z Fio to funguje?
0 x

Star_Gate
Příspěvky: 260
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod Star_Gate » 5 months ago

Zatim jsem nezkoušel, jen sem projížděl online demo. Ale 100% bych na tom jel, kdyby to umělo co sem zmínil. Ještě mě napadá nějaká možnost nastavení párování plateb, paměť čísel účtů když se spáruje manuálně, aby příště věděl. Je vlastně někdo, kdo na tom už jede?
0 x

Uživatelský avatar
cz_ranger
Příspěvky: 168
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cz_ranger » 5 months ago

Bude v termínu nějaký support pro GDPR ?
0 x

jopo
Příspěvky: 200
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod jopo » 5 months ago

My sme to nasadili od noveho roku, zatial to vyzera slubne. Ale zatial nam na tom bezi len automatizovana fakturacia. Nastavovanie rychlosti klientom, resp odpajanie neplaticov zatial nie. Neskumali sme ako to spolupracuje s mikrotikom na hlavnej brane. Ale v blizkej dobe sa tomu chcem venovat.

Cislo zmluvy ako variabilny symbol sme si doplnili do sablony faktury a aj do exportu do uctovnictva.
Cez custom fields sme si doplnili aj viacero dalsich parametrov, takze zatial ok.

Chystame sa doplnovat dalsiu funkcionalitu cez pluginy - import platieb z tatrabanky a pod.
0 x

revelattion
Příspěvky: 8
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod revelattion » 5 months ago

Nevim jak v pluginu ale v scriptu co mají na githubu je možnost vybrat podle čeho ma párovat. Mám nastaveno Custom ID a v UCRM u klientů to je vyplněno jako č. smlouvy. Zákaznici toto číslo mají nastavené jako variabil u stálych plateb. Párovaní funguje výborně.


Star_Gate píše:Podle mě to vypadá moc pěkně. Jediný co mi tam chybí je možnost čísla smlouvy jako variabilního symbolu a nastavení rozšiřujících polí u zákazníků, jako rodné číslo, číslo OP, datum narození a podobně. Nebo sem to zatím jen nenašel? :relaxed:
0 x

Cheprer
Příspěvky: 755
Registrován: 7 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Olomouc a okoli

Příspěvekod Cheprer » 5 months ago

Bylo by hezké kdyby to uměl spolupracovat s iptv providery jako sledovanitv.cz
A exporty faktur do pohody, reverse charge a statistiky pro úřad a už bych si to dokázal představit v reálném provozu.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

coolerman1
Příspěvky: 189
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod coolerman1 » 5 months ago

UBNT-Petr píše:Ahoj všem,
ano UCRM již obsahuje češtinu, ale zatím není přeloženo vše, některé sekce jsou pořád v angličtině. Pokud byste chtěli pomoc třeba jen s částí překladů, budeme rádi, více zde: https://community.ubnt.com/t5/UCRM/Help ... 4084#M7220

jinak připomínám, že to hlavní (faktury, emaily a další věci, co se posílájí či zobrazjí klientům) lze personalizovat přímo v UCRM, tj. nemusíte čekat na oficiální překlad.


@coolerman1 co se týče Mikrotiku, stačí na něm zapnout NetFlow libovolné verze a nasměrovat packety na IP adresu UCRM, které už bude data automaticky zpracovávat samo. Nezapomeňte, že mezi klientským zařízením a mikrotikem nesmí být NAT, jinak by nešlo jednoznačně přiřadit datový tok konkrétním klientům.

Data som spojazdnil , ale za 12 hodin to nacitalo cca 20MB download a 50MB upload co su samozrejme zle hodnoty .Viete poradit ?
0 x

revelattion
Příspěvky: 8
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod revelattion » 5 months ago

Zdravím musel ještě nastavit toto aby to korektně počítalo

https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles/220161007-UCRM-Billing-Setting-up-Network-Devices#mikrotik%20routeros



@coolerman1 co se týče Mikrotiku, stačí na něm zapnout NetFlow libovolné verze a nasměrovat packety na IP adresu UCRM, které už bude data automaticky zpracovávat samo. Nezapomeňte, že mezi klientským zařízením a mikrotikem nesmí být NAT, jinak by nešlo jednoznačně přiřadit datový tok konkrétním klientům.[/quote]
Data som spojazdnil , ale za 12 hodin to nacitalo cca 20MB download a 50MB upload co su samozrejme zle hodnoty .Viete poradit ?[/quote]
0 x

coolerman1
Příspěvky: 189
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod coolerman1 » 5 months ago

revelattion píše:Zdravím musel ještě nastavit toto aby to korektně počítalo

https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles/220161007-UCRM-Billing-Setting-up-Network-Devices#mikrotik%20routeros



@coolerman1 co se týče Mikrotiku, stačí na něm zapnout NetFlow libovolné verze a nasměrovat packety na IP adresu UCRM, které už bude data automaticky zpracovávat samo. Nezapomeňte, že mezi klientským zařízením a mikrotikem nesmí být NAT, jinak by nešlo jednoznačně přiřadit datový tok konkrétním klientům.

Data som spojazdnil , ale za 12 hodin to nacitalo cca 20MB download a 50MB upload co su samozrejme zle hodnoty .Viete poradit ?[/quote][/quote]
Ale len ked pouzivam bridge nie ?
0 x

revelattion
Příspěvky: 8
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod revelattion » 5 months ago

coolerman1 píše:
coolerman1 píše:
revelattion píše:Zdravím musel ještě nastavit toto aby to korektně počítalo
https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles/220161007-UCRM-Billing-Setting-up-Network-Devices#mikrotik%20routeros

Data som spojazdnil , ale za 12 hodin to nacitalo cca 20MB download a 50MB upload co su samozrejme zle hodnoty .Viete poradit ?

Ale len ked pouzivam bridge nie ?

Podle mě ne. Mám to tak nastavene na GW co je router jede na ni i NAT a počíta to zprávně. Jinak v IP-Trafic flow jsem nastavil at to posila IP kde běží UCRM a v UCRM je potřeba nastavit že ten router je GW a verzi netflow.
0 x

coolerman1
Příspěvky: 189
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod coolerman1 » 5 months ago

revelattion píše:
coolerman1 píše:
coolerman1 píše:
Data som spojazdnil , ale za 12 hodin to nacitalo cca 20MB download a 50MB upload co su samozrejme zle hodnoty .Viete poradit ?

Ale len ked pouzivam bridge nie ?

Podle mě ne. Mám to tak nastavene na GW co je router jede na ni i NAT a počíta to zprávně. Jinak v IP-Trafic flow jsem nastavil at to posila IP kde běží UCRM a v UCRM je potřeba nastavit že ten router je GW a verzi netflow.

Nepomohlo aj tak to zle rata
0 x


Zpět na „Management sítě, služeb a uživatelů“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti