UCRM

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
Star_Gate
Příspěvky: 260
Registrován: 9 years ago

Re: UCRM

Příspěvekod Star_Gate » 6 months ago

Já s počítáním taky problém nemám. Počítá to teda jen IP adresám klientů který máš nastavený, ostatní to zahazuje.

Má někdo vyzkoušenej ten plugin pro FIO? Mě se žádný platby nenačítají. Nebo je to tím že jsem v demo režimu?

EDIT: Ještě mě napadá, jak je to s DUZP? jedná se mi o platby postpay, kde je potřeba duzp poslední den předchozího měsíce, tedy poslední den dodávky služby. Naopak u prepay je potřeba DUZP den vystavení faktury. Je na to v systému nějaká proměnná?
0 x

coolerman1
Příspěvky: 202
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod coolerman1 » 6 months ago

Zdravim ,mam par otazok
1. treba povolovat na kazdom zariadeni netflow ? pocita mi data aj tak
2. kde sa nadstavuje refres nacitania dat ?
3. ako je to z GDPR ?
0 x

Ajfel
Příspěvky: 974
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod Ajfel » 6 months ago

coolerman1 píše:Zdravim ,mam par otazok
1. treba povolovat na kazdom zariadeni netflow ? pocita mi data aj tak
2. kde sa nadstavuje refres nacitania dat ?
3. ako je to z GDPR ?


Ad 1. Já mám dva routery za sebou jako hraniční, jeden NAT druhý router/shaper , musel jsem povolit NetFlow v obou, jinak to nepočítalo správně.
Ad 2. Systém - Nastavení
záložka Netflow
0 x

coolerman1
Příspěvky: 202
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod coolerman1 » 6 months ago

Ajfel píše:
coolerman1 píše:Zdravim ,mam par otazok
1. treba povolovat na kazdom zariadeni netflow ? pocita mi data aj tak
2. kde sa nadstavuje refres nacitania dat ?
3. ako je to z GDPR ?


Ad 1. Já mám dva routery za sebou jako hraniční, jeden NAT druhý router/shaper , musel jsem povolit NetFlow v obou, jinak to nepočítalo správně.
Ad 2. Systém - Nastavení
záložka Netflow


Dakujem za rychlu odpoved ,netflow si povolil len na Hlavnych routroch alebo aj na klientoch ?
0 x

Ajfel
Příspěvky: 974
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod Ajfel » 6 months ago

Na hlavních
0 x

Star_Gate
Příspěvky: 260
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod Star_Gate » 6 months ago

Má někdo vyřešeno to DUZP?
0 x

Zapa_CBS
Příspěvky: 11
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod Zapa_CBS » 5 months ago

Nazdar. Zadáváte u klienta někde Variabilní symbol? Jak a kde tedy? Chtěl jsem použít ID klienta, ale to nelze přiřadit, ani editovat.
0 x

Ivan Bruna
Příspěvky: 117
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod Ivan Bruna » 5 months ago

V nastavení aplikace lze vybrat "Zobrazovat klientské ID" vlastní.
Ale jestli to bude vhodné použít jako VS netuším.
Ve smlouvě je taky číslo smlouvy.
Podle čeho se tedy budou párovat platby?
0 x

Zapa_CBS
Příspěvky: 11
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod Zapa_CBS » 5 months ago

Taky ještě nevím, jestli to bude vhodné pro párování a nevím, jestli už existuje nějaký plugin pro Raiffeisen banku. Ale díky za radu, vůbec jsem si té možnosti nevšiml.
0 x

Ajfel
Příspěvky: 974
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod Ajfel » 5 months ago

coolerman1 píše:
Ajfel píše:
coolerman1 píše:Zdravim ,mam par otazok
1. treba povolovat na kazdom zariadeni netflow ? pocita mi data aj tak
2. kde sa nadstavuje refres nacitania dat ?
3. ako je to z GDPR ?


Ad 1. Já mám dva routery za sebou jako hraniční, jeden NAT druhý router/shaper , musel jsem povolit NetFlow v obou, jinak to nepočítalo správně.
Ad 2. Systém - Nastavení
záložka Netflow


Dakujem za rychlu odpoved ,netflow si povolil len na Hlavnych routroch alebo aj na klientoch ?
Tak to nefunguje správně, když tam zadám jenom hraniční router s NATem, tak to počítá špatně, když přidám router za hraničním, počítá to špatně, teď plánuju dát hraniční router od UBNT a uvidím, jak to bude fungovat. Asi budu nucen zase používat Netflow na Linuxu
0 x

Cheprer
Příspěvky: 767
Registrován: 8 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Olomouc a okoli

Příspěvekod Cheprer » 5 months ago

ajfel dej vedet jak dopadnes s tim jejich routerem. Hodne me to zajima.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

Ivan Bruna
Příspěvky: 117
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod Ivan Bruna » 5 months ago

Zdravím,
funguje vám někomu Fio plugin?

Snažím se párovat dle clientUserIdent, ale dopadne to vždy takto:
[2018-04-16 9:05:04.931629] [info] Processing transaction 16052475435.
[2018-04-16 9:05:04.966308] [error] DateTimeImmutable::__construct(): Failed to parse time string (@20.18) at position 4 (1): Unexpected character

Díky
0 x

Star_Gate
Příspěvky: 260
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod Star_Gate » 5 months ago

Ivan Bruna píše:Zdravím,
funguje vám někomu Fio plugin?

Snažím se párovat dle clientUserIdent, ale dopadne to vždy takto:
[2018-04-16 9:05:04.931629] [info] Processing transaction 16052475435.
[2018-04-16 9:05:04.966308] [error] DateTimeImmutable::__construct(): Failed to parse time string (@20.18) at position 4 (1): Unexpected character

Díky


Zatím ne, už sem psal na ubnt forum, pracujou na tom
0 x

Ivan Bruna
Příspěvky: 117
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod Ivan Bruna » 5 months ago

Ok, díky.
0 x

edusko
Příspěvky: 179
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod edusko » 5 months ago

ma uz niekdo urobene parovanie s fio bankou?
skusal niekdo ucrm na virtuali s 1gb ram?
0 x


Zpět na „Management sítě, služeb a uživatelů“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti