Prosba o radu: Žlutá obrazovka se zvukem přes HDMI z ARRIS VIP1003

Problematika videa na IP sítích.
vitamarousek
Příspěvky: 4
Registrován: 10 led 2017 10:11

Prosba o radu: Žlutá obrazovka se zvukem přes HDMI z ARRIS VIP1003

Příspěvekod vitamarousek » 10 led 2017 10:24

Zdravím všechny,
máme doma IPTV od společnosti PODA. STB je Arris VIP 1003 přímo od nich. Přes jejich origo HDMI kabel jde signál do poměrně nové UHD TV Samsung UE40KU6072.

Stává se NĚKDY, že televize ukazuje jen žlutou obrazovku se zvukem - nicméně obrazovka TV je v pořádku, funguje krásně vše (DVB, Smart funkce), krom signálu ze STB. Když se STB zresetuje a znovunačítá SW, vídím krásně systémovou obrazovku a hned po ní opět žlutá obrazovka. Pár restartů, vytažení z proudu, přepojení do jiné díry v televizi a někdy se to rozjede...

Už nám STB jednou měnili, ale vydrželo to ani ne měsíc, než se potíže začaly opakovat. Poslední rada od technika z PODY - kupte si lepší HDMI kabel, než je originál od nás, UHD televize jsou prý někdy náročnější !?! Dělají si ze mě srandu? STB do toho stejně neumí poslat víc než HD signál (používáme 1920*1080@25i, při 25p to dělá problémy častěji).

Nějaké nápady, co tu hapruje?
Naposledy upravil(a) vitamarousek dne 10 led 2017 16:53, celkem upraveno 1 x.
0 x

vitamarousek
Příspěvky: 4
Registrován: 10 led 2017 10:11

Re: Žlutá obrazovka se zvukem přes HDMI z ARRIS VIP1003

Příspěvekod vitamarousek » 10 led 2017 16:41

pro jistotu upresnuji par dalsimi informacemi:
(1) zkoušel různé HDMI "díry" v TV, ale se zlutou to nic nedela :-(
(2) zkoušel jsem i jiný HDMI kabel, teda zadny extra "vyberovy", ale funkcni (mam ho k PC), se zlutou to nic neudelalo :-(
(1+2) kombinace jiný kabel v ruznych "dirach" - zluta odolala
(3) jednou uz mi STB vymenili - natrefil jsem na technika, kteremu se to stalo taky a nepomohlo mu nic jineho nez vymena
(4) snazim se je dohnat k vymene znovu a pokud mozno za jiny typ, ale misto toho si se mnou dopisuji jak s blbeckem

Co se tam kromě kabelu a STB muze kazit jeste jineho?

tady to resim i proto, ze jestli dostanu ten samy a objevi se zluta obrazovka znovu, tak uz jim ho zpatky donesu rozlozeny na prvocinitele :evil:
0 x

Petr Bačina
Příspěvky: 340
Registrován: 13 lis 2014 18:56
Bydliště: Horní Slavkov
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosba o radu: Žlutá obrazovka se zvukem přes HDMI z ARRIS VIP1003

Příspěvekod Petr Bačina » 10 led 2017 18:45

Jak se chová box na jiné televizi?
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsinet.cz/ - Horní Slavkov

vitamarousek
Příspěvky: 4
Registrován: 10 led 2017 10:11

Re: Prosba o radu: Žlutá obrazovka se zvukem přes HDMI z ARRIS VIP1003

Příspěvekod vitamarousek » 10 led 2017 18:59

Bohužel, jiné zařízení s HDMI vstupem doma nemáme. V TV jsou ale jinak vstupy OK, zapojoval jsem do nich PC.
0 x

Petr Bačina
Příspěvky: 340
Registrován: 13 lis 2014 18:56
Bydliště: Horní Slavkov
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosba o radu: Žlutá obrazovka se zvukem přes HDMI z ARRIS VIP1003

Příspěvekod Petr Bačina » 10 led 2017 19:58

Vyzkoušet na jiné TV. Ještě je dost možné, že si nerozumí box s TV - rozlišení, frekvence atd.
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsinet.cz/ - Horní Slavkov

vitamarousek
Příspěvky: 4
Registrován: 10 led 2017 10:11

Re: Prosba o radu: Žlutá obrazovka se zvukem přes HDMI z ARRIS VIP1003

Příspěvekod vitamarousek » 17 led 2017 16:47

Petr Bačina píše:Vyzkoušet na jiné TV. Ještě je dost možné, že si nerozumí box s TV - rozlišení, frekvence atd.


Nejen při systémových obrazovkách, ale i při těch žlutých detekuje TV vstupní rozlišení a frekvenci ze STB správně - ověřeno před a po resetu (1920*1080 50i -> 720*576 50p)

A opět zdůrazňuji, stane se to NĚKDY. Ale pak se toho nedá zbavit, dokud se to samo po x-tém restartu/resetu nerozhodne začít fungovat :(

01-zluta obrazovka zacatek.jpg
03-reload SW 1.jpg
05-zluta obrazovka po resetu.jpg
0 x

Kysa
Příspěvky: 365
Registrován: 05 pro 2013 17:43

Re: Prosba o radu: Žlutá obrazovka se zvukem přes HDMI z ARRIS VIP1003

Příspěvekod Kysa » 17 led 2017 19:46

A ten kabel vyměnit skusils? Jak dlouhý kabel používáš?
0 x
Petr Krist

baronpc
Příspěvky: 12
Registrován: 28 bře 2012 10:34

Re: Prosba o radu: Žlutá obrazovka se zvukem přes HDMI z ARRIS VIP1003

Příspěvekod baronpc » 26 led 2017 22:58

Já arris zapojují a přijde mi to na problém s tv. Stbox na jine tv běžel v pohodě. Stalo se na Sharpu a jednom starším Samsungu. U Samsungu jsme vše bylo z elektřiny i tv a najednou to frcelo.
0 x


Zpět na “IPTV”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host