[Vyřešeno] VLANa pro IPTV - nastavení OpenWRT

Problematika videa na IP sítích.
dj.kure
Příspěvky: 4
Registrován: 7 years ago
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

[Vyřešeno] VLANa pro IPTV - nastavení OpenWRT

Příspěvekod dj.kure » 3 years ago

Zdravím Vás,
řeším tu jeden takový problém.

Mám router TP-Link TL-WDR4300 s poslední verzí OpenWRT (15.05.1) a využívám ho v kombinaci s poskytovatelem, který po VLANě s ID 999 poskytuje přístup k internetu a VLANě s ID 11 přístup k IPTV (pomocí multicastu).


Můj Router je nastavený podle obrázku v příloze.
A teď v čem je problém - když vezmu nejlevnější router, který tu mám - Netis a nastavím ho tak, jak se má (tzn. IP na WANu, DHCP a IP na LANu, VLANy 1 pro LAN, 11 pro IPTV+přiřadím fyzický port a VLAN 999 pro INET), tak funguje vše správně. Když udělám to samé na tom TP-Linku s OWRT (podle obrázku v příloze), tak sice vše funguje, ale jen chvíli. Během chvilky začnou do routeru na VLANě 11 (IPTV) téct desetitisíce paketů a cca 140Mbit v multicastech.

Jak je to možné? Router nijak traffic na VLANě 11 neomezuje (žádný FW, dokonce v ní nemá ani nemá IP). Předpokládám, že router prostě data z TAGované VLANy 11 posílá do určeného portu pro IPTV (netagovaný). Nebo se pletu? Děje se tam i něco jiného?
Děkuji za nápady a případné rady.

218544-vlan-home-iptv-655962948355811993.png
Naposledy upravil(a) dj.kure dne 26 Mar 2016 20:30, celkem upraveno 1 x.
0 x
RB StartUP byl na RB150 a RB192 :-) pro začátek ideální mašinky.

dj.kure
Příspěvky: 4
Registrován: 7 years ago
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dj.kure » 3 years ago

Vyřešeno, měl jsem chybu v konfiguraci, bohužel jsem si toho nevšiml, jelikož ta konfigurace byla vygenerována pomocí Luci (web rozhraní).
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php ... 65#p316565
0 x
RB StartUP byl na RB150 a RB192 :-) pro začátek ideální mašinky.


Zpět na „IPTV“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti