4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
Jezdec
Příspěvky: 30
Registrován: 1 year ago

Re: 4network.tv

Příspěvekod Jezdec » 5 months ago

Ono je to pravda, že tento problém není na straně 4netu, máme ověřeno, že i například problémy s h264 nejsou u nich ale u dodavatele streamu.

DarkLogic píše:Pokud někdo používáte nové STB Arris s podporou H265 a také jako já zaznamenáváte záseky na živém vysílání, tak problém není na Vaší straně. Odpověď z NOC:

Dobrý den,

problém byl ve streamu H.265. Určitý typ nekonzistence streamu způsobí problémy s live, ale v archívu je vše v pořádku.

Problém se bohužel nepravidelně opakuje, když dostaneme od dodavatele špatný stream. Než se mu podaří situaci vyřešit trvale, je možné závadu obejít spuštěním pořadu ze záznamu. (ktátkodobě vyřeší sekání přepnutí na jiný live program a zpět, ale jen krátkodobě)

Občas je tento problém i na jiných kanálech v H.265 - tedy VIP4302.
0 x

Petr Bačina
Příspěvky: 1217
Registrován: 4 years ago
Bydliště: Horní Slavkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 5 months ago

Ano, stejný problém jsme dneska řešili. Odpověď od noc@ stejná.
0 x

DarkLogic
Příspěvky: 1277
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod DarkLogic » 5 months ago

Update od NOC:

Dobrý den,

problém H.265 u dodavatele streamů by měl být odstraněn a live by mělo být na všech kanálech stabilní.


Tak uvidíme...
0 x

Chilli
Příspěvky: 67
Registrován: 7 months ago

Příspěvekod Chilli » 5 months ago

Je to jen můj dojem že vždy když někdo napíše nějaký problém odpověď je ve stylu že se o tom ví a buď se na tom stále dělá, nebo s tím nic dělat nejde? Měl jsem doma 4net i O2TV a u O2TV nebyl nikdy žádný větší problém. Za sebe můžu říct že od doby co jsme přešli na platformu smartlabs si televizi konečně pouštím pravidelně i doma...
0 x

iTomB
Příspěvky: 883
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod iTomB » 5 months ago

Tak oni asi neblbnou jen H.265, me blbne i H.264. Aktualne archiv HBO2 z 23.1. 4 rano ...
Kostickovani artefakty v obraze.

Dalsi chyba - nahled posunut asi o 40s. To je chyba, ktera tu s nami zije uz hodne dlouho (jen s upravama, nekdy to ma posunuti 20s, nekdy 60s :D )
0 x

pepulis
Příspěvky: 1385
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepulis » 5 months ago

Chilli píše:Je to jen můj dojem že vždy když někdo napíše nějaký problém odpověď je ve stylu že se o tom ví a buď se na tom stále dělá, nebo s tím nic dělat nejde? Měl jsem doma 4net i O2TV a u O2TV nebyl nikdy žádný větší problém. Za sebe můžu říct že od doby co jsme přešli na platformu smartlabs si televizi konečně pouštím pravidelně i doma...


Problémy mají všichni, jen se tady o jiných platformách (O2TV) tak nepíše. Mám doma více IPTV a O2TV je jedna z nich již 3 roky a byly okamžiky, kdy to zlobilo třeba i 2 týdny (konec roku 2018). Jako omluvu jsem dostal HBO balíček na necelý měsíc zdarma nebo tak nějak - nezkoumal jsem to, moc TV nesleduju ....
0 x

Uživatelský avatar
pcwifi
Příspěvky: 2960
Registrován: 11 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Brnensko

Příspěvekod pcwifi » 5 months ago

ten konec roku 2018 byl u O2 smolny, to nepodchytili neco globalne. Ale jinak co mam znamy s jejich TV, nemuzou rict ani fň, bezi jak ma. To same Tmobile TV, jak z praku i na 5-8Mbit pripojce od kohokoliv. Aspon nedelaji z lidi testovaci ovecky, kdyz vychazi novy FW / STB :yum: nerikam ze tam nejsou chyby ale vesmes ne tak fatalni aby nejela samotna tv.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... budoucnost bezdrátových sítí je jen mimo venek, kdo doteď nezačal s budováním optických sítí, půjde do 4 let pod drn ( do konce r. 2021) i diky 3,7Ghz u velkych operatoru

neverhappy
Příspěvky: 571
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod neverhappy » 5 months ago

pcwifi píše:ten konec roku 2018 byl u O2 smolny, to nepodchytili neco globalne. Ale jinak co mam znamy s jejich TV, nemuzou rict ani fň, bezi jak ma. To same Tmobile TV, jak z praku i na 5-8Mbit pripojce od kohokoliv. Aspon nedelaji z lidi testovaci ovecky, kdyz vychazi novy FW / STB :yum: nerikam ze tam nejsou chyby ale vesmes ne tak fatalni aby nejela samotna tv.

Ted jsi me rozesmal. T-mobile v rijnu na 20Mb lince neslo pustit 2 TV soucasne (tok byl kolem 10-12Mb na jednu TV).
Schvalne jsem to u zakaznika meril a nabidl mu 4net.tv nebo sledovani.tv a ukazal mu datovy prenos jeho TV na jedne televizi a nami nabizene TV. viz obr.
p.s. O2 jsem resil predevcirem a na 5Mb obcas zasek. Na 6Mb uz to jelo , ale na hrane. 7Mb uz bez problemu.
T-mobile tv vs dopln si sam.png
T-mobile tv vs dopln si sam.png (135.33 KiB) Zobrazeno 1388 x
0 x

JirkaK
Příspěvky: 88
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod JirkaK » 5 months ago

Z toho co tu pisete mam pocit, ze 4Network je pouze organizaci, ktera:
- nakupuje veskere streamy od jedineho dodavatele
- nema zadny svuj vlastni headend (a to ani zalozni pro pripad vypadku prejimanych streamu)
- nama pod kontrolou ani transkodovani (pro ruzne kodeky a rozliseni). Patrne i ty prejima od jedineho dodavatele.

Z vyse uvedeneho vyplyvaji jejich casta upozorneni (jak tu zminujete) na planovane nefunkcnosti pripadne i caste neplanovane vypadky. Je to tak?
Muze se k tomu vyjadrit nekdo z 4Network nebo nekdo z jejich uzivatelu.

JK
0 x

dkulda
Příspěvky: 348
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod dkulda » 5 months ago

Ano, nas dodavatel pracuje na upravach ktere souvisi se streamy a transkodingem...Tento týden byl výpadek kvůli reinstalalci archivu souvisejici s problemem na archivu, ktery nam reportuji zakaznici - ten byl na nasi strane. Nektere vypadky jsou primo ve zdroji. Obcas i Nova, nebo Filmbox napíšou že jejich kanál nebude v čase XY dostupný na té či oné distribuci. Když jsou dva zdroje (satelit a přímý propoj), tak je to OK, ale ne každý kanál se dá takto redundantně akvizovat.
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

otak
Příspěvky: 45
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod otak » 5 months ago

Nový backoffice - budu teprve řádně testovat, ale chtěl bych pro změnu v tomto threadu vyjádřit také nějakou pochvalu :) Velmi kladně hodnotím možnost vše nejprve nechat otestovat ISPíky a až pak to pustit do lidí :thumbsup:
0 x

iTomB
Příspěvky: 883
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod iTomB » 5 months ago

Taky pozorujete dneska vypadky? Mam brand a co vidim, tak to pada az nekde u CND pody a dal.
0 x

Petr Bačina
Příspěvky: 1217
Registrován: 4 years ago
Bydliště: Horní Slavkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 5 months ago

Klienti dneska dopoledne hlásili sekání programů Nova víceméně všechny mutace. Podpora o žádném problému neví.

Ještě dotaz k appce na Samsungu. Mám tady nově Samsunga s Tizen 2018 a při přepínání programů se velmi často stává, že se program načítá klidně 20s s tím, že na obrazovce jezdí 3 bílé tečky, pak někdy naskočí, někdy ne. Nesetkal se s tím někdo?
0 x

iTomB
Příspěvky: 883
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod iTomB » 5 months ago

Petr Bačina píše:Klienti dneska dopoledne hlásili sekání programů Nova víceméně všechny mutace. Podpora o žádném problému neví.

Ještě dotaz k appce na Samsungu. Mám tady nově Samsunga s Tizen 2018 a při přepínání programů se velmi často stává, že se program načítá klidně 20s s tím, že na obrazovce jezdí 3 bílé tečky, pak někdy naskočí, někdy ne. Nesetkal se s tím někdo?

Mam vyzkousel a radsi nepouzivam. Pro me je to nepouzitelne ...
Maj dost blbe vymyslene ovladani. Na novych ovladacich se to neda pouzivat ... chci neco a musim zmacknout 8x tlacitko ... ci podobne.
0 x

DarkLogic
Příspěvky: 1277
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod DarkLogic » 5 months ago

Je vubec nekde oficialni seznam podporovanych TV, na ktere se da stahnout appka? Rad bych vedel, nez budu zakaznikovi delat naceneni reseni u neho doma, zda mu budu muset davat STB nebo mu jen bude stacit stahnout aplikaci.
0 x


Zpět na „IPTV“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti