Omnitik U-5HnD

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 10476
Registrován: 10 years ago
Kontaktovat uživatele:

Re: Omnitik

Příspěvekod hapi » 6 years ago

nečteš všechno.

SXT je bastl, co si budem povídat. Nicméně fungujou, nepozoruju výrobní kolísání jako u eapboxů nebo gentleboxů a navíc je to duální. Tim je jasný že SXT je z tohodle šrotu nejlepší. Duální gentlebox je trochu mimo cenovou hladinu.

Omnitik, do města je to hrůza, na vesnici 20km od města v kopcích kde jsme sami a nic jinýho se tam nechytá je omnitik parádní a dostačující věc.

Obojí je v tomhle případě nevyhovující ale v místěch použítí dostačující vzhledem k tomu že nic jinýho podobnýho na trhu neni v týhle cenový relaci a něco dražšího se nevyplatí tam dávat. Vždy záleží na situaci ale obecně jsou tyhle všechny zařízení dost špatný.

Ano, NSka vidim na konkurenčních sajtech v jiných městech namáčknutý u sebe ale nejedná se o NS M5 což bude taky docela rozdíl.

Docela by mě zajímalo proč to dělá takovou paseku. Čim je to způsobený že to zahluší jinou wifinu nebo že to vůbec má takovou sílu na jiných kanálech aby je to rozmršilo. Tam prostě musí bejt nějakej statickej šum karty nebo tak něco. Nevim, nerozumim tomu. Někdo by to měl změřit.
0 x

Leeonek
Příspěvky: 3428
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod Leeonek » 6 years ago

hapi píše:Docela by mě zajímalo proč to dělá takovou paseku. Čim je to způsobený že to zahluší jinou wifinu nebo že to vůbec má takovou sílu na jiných kanálech aby je to rozmršilo. Tam prostě musí bejt nějakej statickej šum karty nebo tak něco. Nevim, nerozumim tomu. Někdo by to měl změřit.


To nejsi sám, koho by to zajímalo. Jak budou zase nějaké školení, pokud tam bude spektrák, někdo by to mohl naťuknout aby se to změřilo....
0 x

soooc
Příspěvky: 1466
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod soooc » 6 years ago

Leeonek píše:
hapi píše:Docela by mě zajímalo proč to dělá takovou paseku. Čim je to způsobený že to zahluší jinou wifinu nebo že to vůbec má takovou sílu na jiných kanálech aby je to rozmršilo. Tam prostě musí bejt nějakej statickej šum karty nebo tak něco. Nevim, nerozumim tomu. Někdo by to měl změřit.


To nejsi sám, koho by to zajímalo. Jak budou zase nějaké školení, pokud tam bude spektrák, někdo by to mohl naťuknout aby se to změřilo....



Mam teda zmerit SXT a Omnitik na spektraku? :) Reknete, pri jakych vykonech, kanalove sirce a modulacnim schematu a do 14 dnu to tady mate :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 10476
Registrován: 10 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 6 years ago

stačí klasika 20MHz, pokud možno 2x2 mimo ale myslim že to udělá i na 1x1 ale podmínkou je Nko a pokud možno mít přepnuto pouze na Nko s vypnutými 802.11a rate tak aby na ně prostě nikdy nenaladilo. Výkon default a pak výkon na card rate 16dB.

Jak to budeš zkoušet? to máš nějakou antenku kterou budeš chodit okolo SXTčka?
0 x

Pintero
Příspěvky: 1065
Registrován: 11 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 6 years ago

No ja ted resim na jednom sajtu mozne ruseni 23 GHz spoje. Mam tam groove nasroubovany na sektorce. Jede to v NV2. Poreferuji jak to dopadne....
0 x

soooc
Příspěvky: 1466
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod soooc » 6 years ago

hapi píše:stačí klasika 20MHz, pokud možno 2x2 mimo ale myslim že to udělá i na 1x1 ale podmínkou je Nko a pokud možno mít přepnuto pouze na Nko s vypnutými 802.11a rate tak aby na ně prostě nikdy nenaladilo. Výkon default a pak výkon na card rate 16dB.

Jak to budeš zkoušet? to máš nějakou antenku kterou budeš chodit okolo SXTčka?


Tak někde v kanclu, kde se masina od R&S nachazi, vezmu nejakou antenu, na mereni masky je to vcelku fuk jakou. Dam to do definovane vzdalenosti, hodim SXT nejdrive samotne v AP modu, vysedim dulek :-D Pak dam 2 proti sobe, pustim tam plny knedlik dat a uvidim masku, ktera se bude skladat z maxim tech 2 kramu ... kdyby to melo koncovky, tak se to da merit na odbocnici ... ale takhle se s tim neda nic jineho delat.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 10476
Registrován: 10 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 6 years ago

jasně. Tak si to představuju. Když tam nic neteče, nic moc se neděje. Hlavně to chce zkusit na NV2 při plný zátěži nejlépe klidně FDX na UDP a pak kolem toho lítat antenou připojenou na spektrák. Ale nevim co to bude dělat když budeš mít obě jednotky v kanclu na plnej výkon ale asi by to mělo taky fungovat. A pak třeba zkusit jestli to odstíní kus plechu. Jo už si vymejšlim.

Hmm, technicky bych tohlě měl naměřit i když si vemu 3 kousky SXTček a jedno budu mít jako spektrák.
0 x

FRIDOLIN
Příspěvky: 95
Registrován: 7 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod FRIDOLIN » 6 years ago

tak ho taky zkusím, chci jen zeptat, když do toho vrážím novou verzi, tak si mám stáhnout jakej typ ? Omnitik v downloadu nejni . mám tam 5.4 a chtěl bych tam dát poslední verzi :)
0 x

Uživatelský avatar
pcwifi
Příspěvky: 2693
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Brnensko

Příspěvekod pcwifi » 6 years ago

koukam predelali si download sekci, sosni verzi pro SXT.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát...

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 4420
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod honzam » 6 years ago

Pintero píše:No ja ted resim na jednom sajtu mozne ruseni 23 GHz spoje. Mam tam groove nasroubovany na sektorce. Jede to v NV2. Poreferuji jak to dopadne....


Jak to dopadlo?
0 x

Pintero
Příspěvky: 1065
Registrován: 11 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 6 years ago

honzam píše:
Pintero píše:No ja ted resim na jednom sajtu mozne ruseni 23 GHz spoje. Mam tam groove nasroubovany na sektorce. Jede to v NV2. Poreferuji jak to dopadne....


Jak to dopadlo?

Pred tydnem se vymenil HW toho 23 GHz a jede to v klidu. Ten spoj zacal chybovat ve stejnou dobu co jsem nasadil Groove, tak jsem nevedel ktera bije....
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 10476
Registrován: 10 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 5 years ago

rozšíření poe pro další 3 porty. Vypadá to že omnitik má přípravu pro poe s řízením co má bejt v RB750U jenom to neni osazené tak jsem to tam místo spínacích tranzistorů spojil. Půdvodně tam nejspíš má bejt v cestě i dioda bych řek.

IMG_20111127_135005.jpg
IMG_20111127_135005.jpg (146.19 KiB) Zobrazeno 507 x
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 10476
Registrován: 10 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 5 years ago

IMG_20111127_140315.jpg
IMG_20111127_140315.jpg (109.74 KiB) Zobrazeno 502 x
0 x

net.work
Příspěvky: 2744
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 5 years ago

muzes sem prosim hodit detail tech anten omnitiku?
0 x
Jan Ptáček

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 10476
Registrován: 10 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 5 years ago

IMG_20111127_124359.jpg
IMG_20111127_124359.jpg (47.36 KiB) Zobrazeno 484 x

IMG_20111127_124326.jpg
IMG_20111127_124326.jpg (90.65 KiB) Zobrazeno 484 x

IMG_20111127_124340.jpg
IMG_20111127_124340.jpg (86.02 KiB) Zobrazeno 483 x
1 x


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti