RB2011

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
ludvik
Příspěvky: 4114
Registrován: 7 years ago

Re: RB2011

Příspěvekod ludvik » 5 years ago

Zajímavé je, že ač mám ve správě stovky switchů a tisíce patchcabelů, tak mě tohle teda nenapadlo :-)
Majklik píše:Propojím 10 cm kabelem jeden gigový s jedním stovkovým portem a je to...

Ale pak nastává otázka, jestli i tímto neshodím tu gigovou část na stovku, tak jako se to dělo u jedné z řad myslím Dlinků.
A druhá otázka je, jestli není těch 10cm málo :-)
0 x
Ohledně GDPR již nediskutuji. Když nic nevím, musím si to nastudovat jinde - a pak už to vím a nemám potřebu diskutovat zde.

net.work
Příspěvky: 2771
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 5 years ago

Majklik píše:Když ho nemáš a nepotřebuješ ho hned, co rovnou neobjednat CRS za čtyřku? Pětadvacet gigových portů.... Ať se trošku plní vlákno o CRS nářkem nad novými chybami.


Koukal jsem na to... To si asi nelajznu dat na pater a za druhe to nevyuziju - staci mi tam i s rezervou 8 portu...
0 x
Jan Ptáček

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 6164
Registrován: 10 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 5 years ago

Majklik píše:Když ho nemáš a nepotřebuješ ho hned, co rovnou neobjednat CRS za čtyřku? Pětadvacet gigových portů.... Ať se trošku plní vlákno o CRS nářkem nad novými chybami.


CRS za 4000 Kč? Kde to máš to chci také :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

net.work
Příspěvky: 2771
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 5 years ago

0 x
Jan Ptáček

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5351
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 5 years ago

Diskuzi o CRS prosím sem viewtopic.php?f=7&t=12262&p=140024&hilit=crs125#p140024
toto je vlákno o rb2011
0 x

ZAJDAN
Příspěvky: 26
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod ZAJDAN » 5 years ago

tak jsem dneska zapojil " RB2011UiAS-2HnD-IN "
nove 2m kabely zapojeny do 1GB portů a na nich dva stroje, každý s 1GB kartou
testuji transfer pomocí iperf a jsem zděšen, že max vytáhnu 360Mbit

Server listening on TCP port 5001
TCP window size: 85.3 KByte (default)
------------------------------------------------------------
[ 4] local 192.168.1.1 port 5001 connected with 192.168.6.116 port 59112
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 4] 0.0-10.0 sec 425 MBytes 356 Mbits/sec
[ 5] local 192.168.1.1 port 5001 connected with 192.168.6.116 port 59117
[ 5] 0.0-10.0 sec 416 MBytes 348 Mbits/sec
[ 4] local 192.168.1.1 port 5001 connected with 192.168.6.116 port 59118
[ 4] 0.0-10.0 sec 426 MBytes 357 Mbits/sec
[ 5] local 192.168.1.1 port 5001 connected with 192.168.6.116 port 59131
[ 5] 0.0-10.0 sec 429 MBytes 360 Mbits/sec
[ 4] local 192.168.1.1 port 5001 connected with 192.168.6.116 port 59135
[ 4] 0.0-10.0 sec 433 MBytes 363 Mbits/sec
[ 5] local 192.168.1.1 port 5001 connected with 192.168.6.116 port 59147
[ 5] 0.0-10.0 sec 425 MBytes 356 Mbits/sec
[ 4] local 192.168.1.1 port 5001 connected with 192.168.6.116 port 59203
[ 4] 0.0-10.0 sec 425 MBytes 356 Mbits/sec
[ 5] local 192.168.1.1 port 5001 connected with 192.168.6.116 port 59222

jaké máte zkušenosti Vy?
0 x

disk
Příspěvky: 313
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod disk » 5 years ago

Zkus si zvednout na strojích TCP window size, třeba na 256k.
0 x

ZAJDAN
Příspěvky: 26
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod ZAJDAN » 5 years ago

vyzkouším, proměřím a dám vědět
ještě se trápím s dalším problémem a to je PPTP server, kterej jsem nastavil naprosto stejně jako na předchozím RB 433 (verze 4.2) kde to fungovalo parádně, ale tady na tom RB 2011 (ROS 6.5) to nemohu rozchodit (logovaní pptp jsem nahodil)

16:20:27 pptp,ppp,debug,packet <78.156.128.11>: rcvd IPCP ConfReq id=0x8
16:20:27 pptp,ppp,debug,packet <addr 0.0.0.0>
16:20:27 pptp,ppp,debug,packet <ms-dns 0.0.0.0>
16:20:27 pptp,ppp,debug,packet <ms-dns 0.0.0.0>
16:20:27 pptp,ppp,debug,packet <ms-wins 0.0.0.0>
16:20:27 pptp,ppp,debug,packet <ms-wins 0.0.0.0>
16:20:27 pptp,ppp,debug,packet <78.156.128.11>: sent IPCP ConfRej id=0x8
16:20:27 pptp,ppp,debug,packet <ms-dns 0.0.0.0>
16:20:27 pptp,ppp,debug,packet <ms-wins 0.0.0.0>
16:20:27 pptp,ppp,debug,packet <78.156.128.11>: rcvd CCP ConfNak id=0x1
16:20:27 pptp,ppp,debug,packet <mppe 0>
16:20:27 pptp,ppp,debug,packet <78.156.128.11>: sent CCP ConfReq id=0x2
16:20:27 pptp,ppp,debug,packet <78.156.128.11>: rcvd LCP TermReq id=0x9
16:20:27 pptp,ppp,debug,packet L\16/\AE\00<\CDt\00\00\02\E6
16:20:27 pptp,ppp,debug <78.156.128.11>: LCP closed
16:20:27 pptp,ppp,debug <78.156.128.11>: CCP lowerdown
16:20:27 pptp,ppp,debug <78.156.128.11>: BCP lowerdown
16:20:27 pptp,ppp,debug <78.156.128.11>: BCP down event in starting state
16:20:27 pptp,ppp,debug <78.156.128.11>: IPCP lowerdown
16:20:27 pptp,ppp,debug <78.156.128.11>: IPV6CP lowerdown
16:20:27 pptp,ppp,debug <78.156.128.11>: IPV6CP down event in starting state
16:20:27 pptp,ppp,debug <78.156.128.11>: MPLSCP lowerdown
16:20:27 pptp,ppp,debug,packet <78.156.128.11>: sent LCP TermAck id=0x9
16:20:27 pptp,ppp,debug <78.156.128.11>: LCP lowerdown
16:20:27 pptp,ppp,info <pptp-0>: terminating...
16:20:27 pptp,ppp,debug <78.156.128.11>: LCP lowerdown
16:20:27 pptp,ppp,debug <78.156.128.11>: LCP down event in starting state
16:20:27 pptp,ppp,info <pptp-0>: disconnected

windowsi klient hlasi "error 628" du se podivat co to míní
ach jooo
0 x

ZAJDAN
Příspěvky: 26
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod ZAJDAN » 5 years ago

disk píše:Zkus si zvednout na strojích TCP window size, třeba na 256k.


tak pokud zvednu window size, tak se rychlost ještě sníží
0 x

disk
Příspěvky: 313
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod disk » 5 years ago

Zkus tam dát jiný gigový switch a vyzkoušej.
Nemáš tam x86 s atomy?
0 x

net.work
Příspěvky: 2771
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 5 years ago

Ja jsem na TCP proti 2011 dostal taky jen 360Mb, ale testoval jsem to z win btestu (=pouziva jen 1 TCP spojeni)... Byl jsem pripojen primo kabelem.. UDP noproblem 1Gb
0 x
Jan Ptáček

Walkeer
Příspěvky: 745
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 5 years ago

ZAJDAN píše:tak jsem dneska zapojil " RB2011UiAS-2HnD-IN "
nove 2m kabely zapojeny do 1GB portů a na nich dva stroje, každý s 1GB kartou
testuji transfer pomocí iperf a jsem zděšen, že max vytáhnu 360Mbit


ja jsi mel ty dva porty propojene? HW switch v tom RB, bridge nebo routing? Predpokladam ze jsi pouzil ten HW switch, jake rychlosti dosahnes kdyz to propojit naprimo, tedy uplne bez toho RB?
0 x

Aleq
Příspěvky: 2
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod Aleq » 2 years ago

Ahoj,
zvažuju RB2011UiAS-RM, rád bych se zeptal na dlouhodobé zkušenosti. Považujete ho za "rock-stable"?
Díky, A.
0 x

jardatop
Příspěvky: 5
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod jardatop » 7 months ago

Ahoj, teď mi jedna RB2011 dělá to, že se hodně hřeje a vydrží běžet tak 3 minuty a pak vytuhne. A jde zapnout, až je zase trochu vychlazená. Jinak na ní pořád svítí všech 10 LEDek. Asi to začalo po bouřce a zdroj už jsem vyměnit zkoušel - nepomohlo.
V racku bylo dost horko a na Mikrotiku stál NAS.
Můžou to být vyschlý kondenzátory?
Díky za radu.
0 x

coolerman1
Příspěvky: 283
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod coolerman1 » 3 months ago

Potrebujem pomoc , zapojenie sxt v bridge cca 20m kabla - rb 2011 v router mode cca 20m kabla , rb2011 je napajane po poe in a dalej napaja cez poe out sxt .vsetko fahcalo par rokov v pohode , dnes problem rb2011 blika modra led a nechce nabehnut , vymenil som poe a adapter .sxt nechce nabehnut .vymenil som rb2011 sxt nechce nabehnut , vymenil som sxt aj tak nechce nabehnut resp na sxt nabehne ledka napajania ale nepipne ze nabehlo .ma niekto skusenost ? Slabe napajanie ? Zly kabel ?
0 x


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti