RB2011

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mpcz
Příspěvky: 2688
Registrován: 13 years ago

Re: RB2011

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

midnight_man píše:mpcz, Martin? Čo tam? Aka firma? na co sa zameriavate? je to kusok od nas.


Zdravím,
máš to nahoře přece napsané. Samozřejmě mimo jiné. Ale to sem nepatří.
Mimochodem, máš tam u Lucinky jeden case na 2011 zdarma za ten tip na kondenzátory v 411ce.
mpcz, 02.09.2012
0 x

radek.88
Příspěvky: 4
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod radek.88 » 7 years ago

hafieror píše:
lukic píše:Inak RB2011-LS mame a zere to zatial vsetky SFP cisco kompatibilne z alternetivo.cz aj TPLinky z inych webshopov.


I něco 100vkovýho? My zkusili dva typy a nezkouslo je to, ale nemám typ.




mame podobnou zkusenost 100vkovy SFP s enam rozbehnout nepovedlo, podarilo se to nekomu?
0 x

Walkeer
Příspěvky: 745
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 6 years ago

radek.88 píše:
hafieror píše:
lukic píše:Inak RB2011-LS mame a zere to zatial vsetky SFP cisco kompatibilne z alternetivo.cz aj TPLinky z inych webshopov.


I něco 100vkovýho? My zkusili dva typy a nezkouslo je to, ale nemám typ.




mame podobnou zkusenost 100vkovy SFP s enam rozbehnout nepovedlo, podarilo se to nekomu?

Specifikace na routerboard.com vyslovne uvadeji Gb only
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5478
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 6 years ago

Pozor na to. Poslední revize desky která má jack zvenku tak nefunguje s 5.25
Je potřeba provozovat V6 (Yes, latest revision comes preinstalled with v6 and will not work with old versions. This is normal that new hardware requires new software, new drivers can only be integrated in v6 RouterOS, since it has new kernel)

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=73443
0 x

Uživatelský avatar
midnight_man
Příspěvky: 3675
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod midnight_man » 6 years ago

no aspon ze opravili ten jack :) konecne
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5478
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 6 years ago

Máme tu novou verzi RB2011iL-RM která má POE out na portu 10. Ptal jsem se proč to nedali na více portů a prý je to harwarové omezení.

The RB2011iL-RM includes a new feature - power injector on Ethernet port 10 - it can power other PoE capable devices with the
same voltage as applied to the unit. Less power adapters and cables to worry about! Maximum load on the port is 580mA
http://routerboard.com/RB2011iL-RM
0 x

net.work
Příspěvky: 2781
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 5 years ago

Zdravim ve spolek - chci se zeptat, je uz ta druha verze rb2011 bezproblemova (resilo se tady zasekavani portu, zvetsena latence, atp)? Chci jej nasadit pouze jako tupy switch s vycitanim prutoku pres SNMP (coz jiz funguje od v 6.5 - vyzkouseno).

Diky za info!
0 x
Jan Ptáček

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5478
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 5 years ago

Od verze 6.3 ani jeden zásek. (Ani u staré revize). V podstatě pokud potřebujem nenáročný router tak nasazujem jenom rb2011. Bej tebou tak bych se toho nebál
0 x

net.work
Příspěvky: 2781
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 5 years ago

OK, diky moc za info!
edit: jeste jeden dotaz - da se vsech 10 portu dat do HW switche? nebo jen ty gigove a zvlast ty 100M a jedine reseni jak je propojit je bridge?
0 x
Jan Ptáček

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Příspěvky: 1295
Registrován: 11 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Karlovy Vary
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 5 years ago

mam tu starou rackovou verzi. V bridge jsou tusim vsechny 100M a zareven asi 2 Gbit a bez problemu...
0 x
Bývalý ISP...

net.work
Příspěvky: 2781
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 5 years ago

to ano, ale jdou dat vsechny porty do HW switche (aby provoz obchazel cpu)?
0 x
Jan Ptáček

ludvik
Příspěvky: 4281
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod ludvik » 5 years ago

Určitě ne, protože to jsou dva switche. Si to zkus a neptej se :-)
0 x
Ohledně GDPR již nediskutuji. Když nic nevím, musím si to nastudovat jinde - a pak už to vím a nemám potřebu diskutovat zde.

Majklik
Příspěvky: 1949
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod Majklik » 5 years ago

Určitě jde. :-)
Propojím 10 cm kabelem jeden gigový s jedním stovkovým portem a je to...
Ale snížím tím počet využitelných portů o 2 ks. :-(
0 x

net.work
Příspěvky: 2781
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 5 years ago

ludvik píše:Určitě ne, protože to jsou dva switche. Si to zkus a neptej se :-)

kdybych ho mel pred sebou, tak se neptam - rozhoduju se jestli ho koupit (ne ze by to bylo tak drahe, ale tak proc se nezeptat nekoho kdo s tim ma zkusenosti...)
Majklik píše:Určitě jde. :-)
Propojím 10 cm kabelem jeden gigový s jedním stovkovým portem a je to...
Ale snížím tím počet využitelných portů o 2 ks. :-(

I tak se da :)
0 x
Jan Ptáček

Majklik
Příspěvky: 1949
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod Majklik » 5 years ago

Když ho nemáš a nepotřebuješ ho hned, co rovnou neobjednat CRS za čtyřku? Pětadvacet gigových portů.... Ať se trošku plní vlákno o CRS nářkem nad novými chybami.
0 x


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti