RB2011

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12274
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Re: RB2011

Příspěvekod hapi » 7 years ago

jo.
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5351
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Brzo by měla být dostupná varianta s SFP
http://routerboard.com/pdf/408/rb2011LS.pdf
0 x

Uživatelský avatar
midnight_man
Příspěvky: 3643
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod midnight_man » 7 years ago

ja som len zvedavy ake SFP to bude žrať ;) aby sme ich nemuseli objednavat dade z USA.
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5351
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 7 years ago

midnight_man píše:ja som len zvedavy ake SFP to bude žrať ;) aby sme ich nemuseli objednavat dade z USA.

z USA? To spíš z Lotyšska :D :D
0 x

Repkins
Příspěvky: 721
Registrován: 13 years ago
Bydliště: Brno

Příspěvekod Repkins » 7 years ago

Jestli jsem to správně pochopil, tak ten bazmek nemá montážní štěrbiny pro uchycení za hlavičky šroubků na zeď či jinam... Bude se muset dokoupit spešl držák. Přemýšlím, jestli nebylo místo spešl držáku lepší vymyslet krabici vybavenou standartníma úchytkama na zeď... Už to má někdo vyzkoušeno? Potřebuju router s více portama než pěti a procesorem rychlejším než 400MHz, když už se 750G s 680MHz MIPSBE nevyrábí.
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5351
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Repkins píše:Jestli jsem to správně pochopil, tak ten bazmek nemá montážní štěrbiny pro uchycení za hlavičky šroubků na zeď či jinam... Bude se muset dokoupit spešl držák. Přemýšlím, jestli nebylo místo spešl držáku lepší vymyslet krabici vybavenou standartníma úchytkama na zeď... Už to má někdo vyzkoušeno? Potřebuju router s více portama než pěti a procesorem rychlejším než 400MHz, když už se 750G s 680MHz MIPSBE nevyrábí.


Můžeš si koupit samotnou desku 2011. Ta úchyty má. Nemá na konci označení IN http://routerboard.com/RB2011L
Případně si můžeš koupit rb450G
0 x

Repkins
Příspěvky: 721
Registrován: 13 years ago
Bydliště: Brno

Příspěvekod Repkins » 7 years ago

Psal jsem, že potřebuju víc než 5 portů 8) Takže RB450G nee. A taky nerad dávám do rozvaděče holou desku, rači něco v krabičce. Navíc zjišťuju, že ten origo držák má jakousi ochranu proti vypadení kabelu z ETH portu, takže pokud budu chtít zapojit nebo odpojit kabel, budu muset celej router i s kabely vysunout z držáku a to tak, aby se kabely nezadrhly v té ochraně a skutečně nedošlo k jejich vypadení. Vynález jak poď na mě z boku.. Ideální příklad, jak zabít vcelku dobrou konstrukci.. Takže opět budu muset bastlit plíšky nebo to hodím na suhej zip.
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5351
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Ten rack mount kit je volitelný! Nemusíš ho tam dávat.
Když ti 2011 nevyhovuje, tak si kup rb493ah nebo 493G na výběr máš pořád dost...
0 x

Repkins
Příspěvky: 721
Registrován: 13 years ago
Bydliště: Brno

Příspěvekod Repkins » 7 years ago

Nějak si nerozumíme... To o čem je řeč není rackmount (jak uvádíš) ale wallmount. Ale to je jedno. RB 2011 se mě právěže líbí, ale než si ho koupím, tak potřebuju vědět, esli to jde přidělat na stěnu jako klasickej desktop switch, to jest zaháknout hlavičky od šroubků do štěrbiny na spodku routeru, to jest jestli to má ty montážní štěrbiny vespod. Všude píšou, že pro montáž na wall je potřeba právě ten plechovej držák s hřebínkem na káble.. Vidím, že to zatím nikdo nekoupil, tak to zkusím objednat a nechám se přequapit.
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5351
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 7 years ago

zde je obrázek který jsem našel někde na netu. Podle mě by se to upravit dalo aby jsi dosáhl toho co chceš
http://local.com.ua/forum/index.php?app ... ch_id=9031
0 x

Repkins
Příspěvky: 721
Registrován: 13 years ago
Bydliště: Brno

Příspěvekod Repkins » 7 years ago

Objednám router a uvidím. Přinejhorším mám v zásobě suchej zip, tak to přikurtuju. :idea: A uplně při nejhorším objednám wallmounta.
0 x

Peyrak
Příspěvky: 1578
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod Peyrak » 6 years ago

na tom casu jsou zespodu dva kříže na šrouby
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 6164
Registrován: 10 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 6 years ago

bohužel opět LED diody nesignalizují jaký je průtok na Eth, nevím proč....
0 x

Peyrak
Příspěvky: 1578
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod Peyrak » 6 years ago

tuší někdo co má být za funkcionality na tom místě pro RJ45 co je označen EXT I/O ????
0 x

Uživatelský avatar
pcwifi
Příspěvky: 2938
Registrován: 11 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Brnensko

Příspěvekod pcwifi » 6 years ago

okoun- jakoze jen sviti trvale po uskutecneni Linku a vic nic... to je jednoduchy, je to low cost produkt, ta sama obhajoba pada na RB750 / 400Mhz verze/.

PW
0 x


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti