RB2011

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5237
Registrován: 11 years ago

RB2011

Příspěvekod honzam » 8 years ago

- Even lower cost
- For homes and FTTx installations
- SFP port
- 5xGigabit, 5x100Mbit, USB
- 2GHz 802.11n wireless + antenna
- No moving parts
- Rackmount and Network closet versions
- Available in mid Q3 2011
Přílohy
RB2011.jpg
RB2011.jpg (18.56 KiB) Zobrazeno 2915 x
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12007
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 8 years ago

může mi někdo vysvětlit, proč ta jedna pětice portů je pouze 100Mbit? Proč tam sakra nedali střeva z RB1200 kde je 10 portů v gigu a jsou všechny do jednoho chipu? Ten mikrotik jde krutě do řitě. Zajímalo by mě kdo vymejšlí ty RBčka, jakej důvod maji k tomu aby jedna pětice byla v gigu a druhá ne. Dneska je v gigu cokoliv na trhu a oni nejsou schopný tam dát velkej chip s 10 gigovými porty. Sem totálně znechucen.
0 x

andreas4all
Příspěvky: 411
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod andreas4all » 8 years ago

100mbps rataju na pripojenie STB a 1G pre inet pre zakaznika.

na STB ti staci 100mbps - ziaden kanal nema viac ako 100mega.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12007
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 8 years ago

to se jako mikrotik dal na dráhu zařízeních na míru nebo co?
0 x

Uživatelský avatar
lwq
Příspěvky: 1661
Registrován: 13 years ago
antispam: Ano
Bydliště: MistyMountain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 8 years ago

Hapi mu jde spise o princip ... Proc by mel clovek resit ktery porty jsou ktery, kdyz je to !JEN! otazka jineho cipu ? :roll:

hapi - souhlas - MK posledni dobou jen vymysli dosti znacne blbosti a dohani UBNT ...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12007
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 8 years ago

no ano, přesně tak. Jestli tohle začnu dávat do baráků jako konce na optiku, tak první co bude zákazníka zajímat je proč mu to mezi PCčkama kopíruje tak pomalu a proč mu síťovka jede jenom 100Mbit atdd. Ne jako fakt kravina. Na mikrotikáckym foru mi k tomu řekly že je to lowcost router a když jsem se ohradil čim že to jako ušetřeji 2chipy vs. 1chip tak mi zrušily účet. Fakt dobrý jednání.

Ne opačně, proč RB1200 nemá SFP slot.
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 6036
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 8 years ago

hlavně že do všeho serou ty usbčka...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12007
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 8 years ago

no, hele, koukni se na mikrotikácký stránky nebo na wikině a tam najdeš co lidi chtěji. Pochopíš proč tam cpou USBčka a proč IPv6 nemá DHCP a proč jde vývoj timhle debilním směrem. Maji tam nějakej todo list kde se hlasuje důležitost funkcí a podporovaných věcí a věci na USBčka tam jsou v první desítce.
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5237
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod honzam » 8 years ago

hapi píše:tak mi zrušily účet. Fakt dobrý jednání.

Tak to je mazec :) mít 3příspěvky a zrušit účet
0 x

soooc
Příspěvky: 1597
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod soooc » 8 years ago

honzam píše:
hapi píše:tak mi zrušily účet. Fakt dobrý jednání.

Tak to je mazec :) mít 3příspěvky a zrušit účet


Me ho zrusili, kdyz jsem jim tak 2x napsal, proc se na RB ceka pravidelne v ČR.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Majklik
Příspěvky: 1949
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod Majklik » 8 years ago

andreas4all píše:na STB ti staci 100mbps - ziaden kanal nema viac ako 100mega.


Tohle je názor ze skupiny "všem bude stačit 640 KB RAM". A jeho doba platnosti bude podobná.
Už 100 Mbps může být dneska problém. Pokud stále část HD programů je kódována v MPEG2 (ale naštěstí mizí), tak to ma 20-30 Mbps kanál, pokud, mám doma dvě/tři televize, už můžu narazit. Stačí, pokud mám delší leave timeout na multicasting (pokud mám multicasting až po STB) a človíček si prokliká rychle 5 programů a stovka je plná. Takže nezbávý než řezat max. počet aktivních streamů na port. Zase není vhodné dát nulový leave out, protože pokud přepne čumitel o program nahoru a pak hnedka dolů, tak se mu to vrací déle, než je nezbytně nutné.

A upřimně řečeno, vysílání v HD dle představ prodejců je na čase pohřbít a přejít na 2K nebo lépe 4K, na to se dá už trochu koukat. A pokud to má být koukatelné bez větších námitek na kvalitu, tak se mi líbil stream o 400 Mbps. :-) Tohle ale nebude naštěstí v ČR ještě pár let aktuální (přeci jen velikost tradičního panelákového obýváku nenahrává pro zobrazovač vhodné velikosti).
A takové 4K 3D vysílání s návrhy, že by se měla používat bezeztrátová komprese aneb každému domů 10 Gbps. :-)
0 x

andreas4all
Příspěvky: 411
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod andreas4all » 8 years ago

tak mozes pouzit opacnu konfiguraciu - 100mega inet, 1G STB.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12007
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 8 years ago

andreas4all píše:tak mozes pouzit opacnu konfiguraciu - 100mega inet, 1G STB.


no jasně, samej kompromis kvůli někomu kdo myslí jako ty.
0 x

andreas4all
Příspěvky: 411
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod andreas4all » 8 years ago

aj tak si myslim, ze chlapci z MT urcili pre STB 100mbps port a pre inet 1G, kedze to ma len jeden 1G SFP. kompromis musis robit kvoli zmyslaniu chlapcov v MT a nie kvoli mojmu.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5237
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Low cost.
CPU wise, just above 400 series RBs(mips based)
7 models being released between December to February
3 models will feature 1 SFP slot
5 10/100Mb ports and 5 1Gb ports
1 model will feature an LCD screen
Some will have no case
Some will have a nice desktop case (as shown in the picture)
Some will have a 1U rack mount case
Some will feature single chain wireless while others will have dual chain wireless
Přílohy
303702_10150487890168079_686463078_11361841_394433712_n.jpg
303702_10150487890168079_686463078_11361841_394433712_n.jpg (100.48 KiB) Zobrazeno 2164 x
294608_10150487890308079_686463078_11361842_299403269_n.jpg
294608_10150487890308079_686463078_11361842_299403269_n.jpg (44.75 KiB) Zobrazeno 2164 x
0 x


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: pavelsiman a 7 hostů