Rozdil RB4011 vs RB750Gr3 vykonu prenosu dat

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
hocimin1
Příspěvky: 1221
Registrován: 13 years ago
Bydliště: Náchod

Rozdil RB4011 vs RB750Gr3 vykonu prenosu dat

Příspěvekod hocimin1 » 1 month ago

Resim tady takovej problem. Mel jsem RB750gr3 , pouze na routing, OSPF, ipV6, 27VLAN, pouzite 3 porty (privod, switch, zaloha). PRivod je 80 Ceragon, switch je TPLINK a zaloha je take 80 Ceragon.

TEd tady resim takovy problem, jestli ma ta RB750gr3 dost vykonu na routing.

Protoze kdyz dam pres ni merit, tak na hlavni linku namerim 120/800 down/up a zalohu 290/390. Ale kdyz to vymenim za RB4011 tak neni problem tam udelat 780/890 a zaloha to same. (privod je gigabit je provoz, tak kdyby nebyl tak 1G tam namerim)

Flow control zapnuto i vypnuto, nema na to vliv. Merim to na PC ktere je v tom switchy.

Konfigurace je totozna, jen jsem ji prenesl pres export do te RB4011.


Pohral jsem si i tak ze, privod na RB750 je do jedne 1G linky procesoru a switch na druhe 1G linky procesoru.

Nic neni jenom routing, tak me je divne, ze to ta 750gr3 nedava.

Vytizeni te 750 pri normalnim trafiku 150/40 je prumerne 8 procent, u te RB4011 porad na 1 procentu.

Je mozne, ze by to ta 750 nedavala ? Mel jsem takove tuseni, proto jsem na test koupil 4011 a ta to ocividne da v pohode.
0 x

emel
Příspěvky: 108
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod emel » 1 month ago

nemas tam aj NAT?
0 x

hocimin1
Příspěvky: 1221
Registrován: 13 years ago
Bydliště: Náchod

Příspěvekod hocimin1 » 1 month ago

nemam NAT. Jak pisu pouze routing
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12951
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod hapi » 1 month ago

koukni se na blokové schéma, Když se trefíš tak skrz procpeš jenom 1Gbit ale v součtu up+down co je tvůj případ.

RB4011 to dá v klidu protože přípojení switche pro porty je 2.5Gbit.
0 x

K3NY
Příspěvky: 464
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod K3NY » 1 month ago

no nevim. Bod na kterem prochazi Gbps rychlosti a jako router pouzivat zarizeni za tisicovku.... trosku to degraduje vse okolo.
1 x

hocimin1
Příspěvky: 1221
Registrován: 13 years ago
Bydliště: Náchod

Příspěvekod hocimin1 » 1 month ago

K3NY píše:no nevim. Bod na kterem prochazi Gbps rychlosti a jako router pouzivat zarizeni za tisicovku.... trosku to degraduje vse okolo.


Ale tam tece v prumeru neco kolem 250 mbits ve spicce.

Ale tvoje odpoved, neresi kde je problem.

Jedte budem resit, ze tam je blbej tplink (kterej to mimochodem teda v pohode dava)

Mam i jine stajty kde jsou jeste 2011 a tece tam kolem 200 - 300 mbits. Ja v tom problem nevidim pouzit neco obyc
Naposledy upravil(a) hocimin1 dne 26 Nov 2019 17:36, celkem upraveno 3 x.
0 x

hocimin1
Příspěvky: 1221
Registrován: 13 years ago
Bydliště: Náchod

Příspěvekod hocimin1 » 1 month ago

hapi píše:koukni se na blokové schéma, Když se trefíš tak skrz procpeš jenom 1Gbit ale v součtu up+down co je tvůj případ.

RB4011 to dá v klidu protože přípojení switche pro porty je 2.5Gbit.



To jo to ja vim, ze 750 ma 1 gbit linky a 4011 2,5 gbit.

Ale je merim oddelene down a up. Ne najednou.

Normalne speedtestem naisntalovanym na pc proti ispa alianci.
0 x

K3NY
Příspěvky: 464
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod K3NY » 1 month ago

hocimin1 píše:
K3NY píše:no nevim. Bod na kterem prochazi Gbps rychlosti a jako router pouzivat zarizeni za tisicovku.... trosku to degraduje vse okolo.


Ale tam tece v prumeru neco kolem 250 mbits ve spicce.

Ale tvoje odpoved, neresi kde je problem.

Jedte budem resit, ze tam je blbej tplink (kterej to mimochodem teda v pohode dava)

Mam i jine stajty kde jsou jeste 2011 a tece tam kolem 200 - 300 mbits. Ja v tom problem nevidim pouzit neco obyc

muze to by problem s buffer. Kolik ten MK ma? 16KB? TCP i UDP dopadne rychlostne stejne? Flowcontrol zapnuty?
0 x

CrazyApe
Příspěvky: 790
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod CrazyApe » 1 month ago

Na 1GBps lince mám ccr1009 a ani by mě nenapadlo tam dat nic horšího jak 1100ahx4 nebo 4011... :D vždyť 4011 stojí 3300bez DPH... a to tam mám pouze routing asi 40pravidel a jinak vůbec nic a to není ani na verejce...
0 x

hocimin1
Příspěvky: 1221
Registrován: 13 years ago
Bydliště: Náchod

Příspěvekod hocimin1 » 1 month ago

CrazyApe píše:Na 1GBps lince mám ccr1009 a ani by mě nenapadlo tam dat nic horšího jak 1100ahx4 nebo 4011... :D vždyť 4011 stojí 3300bez DPH... a to tam mám pouze routing asi 40pravidel a jinak vůbec nic a to není ani na verejce...


ale ja to nemam jako hlavni masinu. Ja to mam jako Site. Vzdyt to jen routuje a dela zalohu pres OSPF.

Hlavni konekt mam 1G a tam ma x86, ktera to v pohode dava i s FW a Queues.

Tak do 1G to preci musi davat pouze routing
0 x

CrazyApe
Příspěvky: 790
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod CrazyApe » 1 month ago

Ano taky se bavím o site...
0 x

hocimin1
Příspěvky: 1221
Registrován: 13 years ago
Bydliště: Náchod

Příspěvekod hocimin1 » 1 month ago

CrazyApe píše:Ano taky se bavím o site...



tak ocividne, to bude chtit udelat vsude vymenu. Protoze jeste jsem to zkusil z RB2011 a ta koncila nekde u 360Mbits.

Takze poradi 2011 nejhorsi - 750gr3 stred - 4011 to dava v pohode.

jen je divne ze ta 850Mbits to na uploadu vpohode udela, ale na downloadu konci nekde u 390 Mbits
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5586
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 1 month ago

Jaký porty máš zapojené na té rb750G ? Co je přívod a co switch?
0 x

hocimin1
Příspěvky: 1221
Registrován: 13 years ago
Bydliště: Náchod

Příspěvekod hocimin1 » 1 month ago

honzam píše:Jaký porty máš zapojené na té rb750G ? Co je přívod a co switch?


ether1 - privod
ether2 - switch
ether5 - zaloha
0 x



Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti