RB2011 - starting kernel ... pořád a pořád...

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
neumanj
Příspěvky: 31
Registrován: 4 years ago

RB2011 - starting kernel ... pořád a pořád...

Příspěvekod neumanj » 3 months ago

Mám od roku 2015 RB2011UiAS-2HnD-IN a poslední rok, již po 3 při výpadku proudu znovu nenaběhne a na LCD píše starting kernel a píp a pořád dokola restarty. Vždy se mi ho podaří vrátit do reality přes Netinstal. Ale teď naposledy, když jsem byl na dovolený už mě to přestalo bavit, protože díky tomu jsem 2 týdny nic neviděl co se doma děje... Koupil jsem si pro jistotu nový 960PGS, ale RB2011 je mi líto a chci ho mít v síti kvůli 10 portům, protože takto s 960PGS musím mít další switch.

Teď otázka konečně... jde s tím něco dělat nebo je to běžná věc při výpadku proudu?

.. ještě jsem na RB2011 udělal repartition, kde mám 2 oddíly s dvěma staršími long term verzemi (6.43.16 a 6.44.5), aby v případě opětovného startování měl možnost vybrat jinou verzi, ale nevím jestli toto pomůže ... a bad blocks jsou cca 4,6%

Díky za rady!!
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5547
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 3 months ago

To vypadá na vadnou pamět v rb2011, čili jinými slovy je to asi na výhoz.
Pokud potřebuješ 10portů tak proč sis nekoupil 3011 nebo 4011?
0 x

whef
Příspěvky: 1035
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod whef » 3 months ago

Taky jsem měl ten stejný problém, nakonec nejrozumější bylo ho vyhodit. :)
0 x

neumanj
Příspěvky: 31
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod neumanj » 3 months ago

hm, tak nějak jsem to čekal, že bude muset z domu...

Nekoupil jsem více portový, protože jsem šetřil :-D

Díky, teď jen vyřešit rychlost na 960, protože na 2011 to jelo 1GB a teď jsem cca na Tx 139Mbps a a Rx 91 a postupně klesá při testování Btestem . Překopíroval jsem zálohu z 2011 do 960 ...?
0 x


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti