hEX PoE RB960PGS

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mpcz
Příspěvky: 2667
Registrován: 13 years ago

hEX PoE RB960PGS

Příspěvekod mpcz » 2 weeks ago

Zdravím, má prosím někdo prozkoumané jak pracuje / nepracuje tradiční příkaz: /interface ethernet poe settings set ether1-poe-in-long-cable=yes u hEX PoE RB960PGS ? (Oproti RB750UP).
Plus jestli Sergej změnil / zrušil další příkazy ohledně POE ovládání. Děkuji, mpcz, 27jun2019
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5445
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 2 weeks ago

tento příkaz se zde nezadává (funguje i bez něj). Je pouze pro rb750UP
0 x

mpcz
Příspěvky: 2667
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 2 weeks ago

Dík, to jsem rád, celou dobu mě to vrtalo hlavou nač to tam je, když se to musí stále dokolečka zadávat. Sergeji, jen tak dál a můžeš zrušit i další zbytečné výmysly. mpcz, 27jun2019
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5445
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 2 weeks ago

mpcz píše:Dík, to jsem rád, celou dobu mě to vrtalo hlavou nač to tam je, když se to musí stále dokolečka zadávat. Sergeji, jen tak dál a můžeš zrušit i další zbytečné výmysly. mpcz, 27jun2019


Je to dané hardwarem. Proto
0 x

psichac
Příspěvky: 55
Registrován: 1 year ago

Příspěvekod psichac » 2 weeks ago

A nie skôr verziou ROS? Mne sa zdá že po upgrade na Powerboxe som to už tiež nenašiel...
0 x

mpcz
Příspěvky: 2667
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 2 weeks ago

honzam píše:
mpcz píše:Dík, to jsem rád, celou dobu mě to vrtalo hlavou nač to tam je, když se to musí stále dokolečka zadávat. Sergeji, jen tak dál a můžeš zrušit i další zbytečné výmysly. mpcz, 27jun2019

Je to dané hardwarem. Proto

No mám na mysli právě ten RB750UP, kdy to asi každý musel použít, proč to implicitně nebylo ON. Alespoň já vždycky. Podobně jako dvouřádkové znázornění ve winboxu, které mi leze hodně na nervy. To, že udělal profily mě moc nebere. Bylo by zajímavé objektivně zjistit, kolik lidí ten dvouřádkový výpis používá. O tom zatím přesvědčen nejsem, ale koho znám, přehazuje to na jednořádek. mpcz, 27jun2019
0 x

mpcz
Příspěvky: 2667
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 2 weeks ago

Ještě k tomu hEX PoE RB960PGS - výrobek docela dobrý, jsem s ním spokojen, jen bych měl dotaz, jestli si někdo nevšiml podivně fungujícího torchu. Možná je to rukama, jako obvykle, ale mám dojem, že torch tam nefunguje správně, některé záznamy tam nejsou vidět i když spojení tudy prokazatelně probíhá. mpcz, 27jun2019
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12505
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 2 weeks ago

RB750UP je první board s poe výstupy. Ta funkce je pojistka která má zabránit poškození. Jaksi nikdo nepředpokládal že se použije na napájení poe in místo jacku. Přes jack není problém ale tahat větší proudy přes poe in a obzvlášť na 10m UTP kabelu není vždy ok. Pak tam přidali tu funkci aby se vyřadila pojistka. Má to snad ještě první omnitik poe jinak dál už nic. Je to prostě starej šrot.

porty v hw offloadingu nelze torchovat. Je třeba vypnout pro daný port hw offloading a pak to jde.
1 x

mpcz
Příspěvky: 2667
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 4 days ago

OK, dá se to prosím vypnout i ve winboxu? Popř. jak jinak bez rizika? Dík, mpcz, 11jul2019
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5445
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 4 days ago

Jasně že jde. Prostě vypneš hw offload u daného portu a v tu chvíli to půjde přes CPU místo přes switch chip
0 x

mpcz
Příspěvky: 2667
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 days ago

Dík, už jsem to i ve winboxu našel. A funguje to. Sergej by mohl ty helpy trošičku častěji aktualizovat, v tom mém je to úplně jinak a jinde. mpcz, 12jul2019
0 x


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti