MikroTik vs. Dell X1052

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
cmgn
Příspěvky: 127
Registrován: 6 years ago

MikroTik vs. Dell X1052

Příspěvekod cmgn » 1 month ago

Zdravím Vás všechny, nemáte někdo zkušenosti se switchem Dell X1052 a tím, že když na něj připojím MikroTika - např. 951Ui nebo cAP AC, stává se mi, že všechno v pohodě běží, ale spojení se na pár sekund samo rozpadá.

Prostě pustím ping po 50ms, jede a třeba na 2-10 sekund vypadne a zase jede dál. V logu MikroTiku nic není, v logu Dellu nic není, na internetu jsem hledal a taky nic. Mám do jednoho switche 3x cAP AC, bez konfigurace bridge, pouze 2x VLAN nad ether1 a dělají to všechny 3 v nepravidelných intervalech a ne najednou. Většinou postupně.

Nesetkal jste se s tím někdo? Už mi došly všechny nápady, jak to řešit :-(
0 x

mrazek609
Příspěvky: 192
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod mrazek609 » 1 month ago

Jednou jsem měl něco podobného s Ciscem. Pomohlo vypnout STP.
0 x

cmgn
Příspěvky: 127
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod cmgn » 1 month ago

Jo, to mně napadlo. Nic.
Mám ho vypnuté na těch portech, kde ty Tiky jsou, zkusil jsem vypnout i globálně na switchi. Bez výsledku.
Na Tikách ani Bridge nemám, neběží tam STP.
0 x

mrazek609
Příspěvky: 192
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod mrazek609 » 1 month ago

A porty nechybují? Ve statistikách portů nic není?
0 x

cmgn
Příspěvky: 127
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod cmgn » 1 month ago

Právě, že nic.
Green Ethernet jsem vypnul, STP taky, LLDP taky, portsecurita tam žádná není. Porty nechybují.
Jediné, co mě ještě napadá je, že to nějak měří délku kabelu. Všiml jsem si, že to je v Diagnostice jen u některých gigabitových portů. Ale na druhou stranu, dělá mi to i na stovkovém portu, kde je cAP AC za stovkovou napájecí kostkou....

Fakt už nevím, co by to mohlo být....
0 x

Petr Bačina
Příspěvky: 1086
Registrován: 4 years ago
Bydliště: Horní Slavkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 1 month ago

cmgn píše:kde je cAP AC za stovkovou napájecí kostkou....



Za jakou napájecí kostkou?
0 x

cmgn
Příspěvky: 127
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod cmgn » 1 month ago

Klasická, co se dodává k MikroTikům... odborně řečeno, MikroTik POE Injektor 100 Mbps :-)) Prostě napájecí kostka.
0 x

Petr Bačina
Příspěvky: 1086
Registrován: 4 years ago
Bydliště: Horní Slavkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 1 month ago

Tak jí výměn za jinou než dodává mikrotik např. https://www.discomp.cz/mikrotik-pasivni ... 42344.html Dost možná je právě tohle ten problém.
0 x

cmgn
Příspěvky: 127
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod cmgn » 1 month ago

Zkusím dát ty od UBNT. Je fakt, že toto jsem nezkusil. Každopádně, dělá to i gigabitový verze kostky.

Pokud to jde z PoE 802.3at, tak jsem tento problém nepozoroval.

Díky za nakopnutí. Vyzkouším :-)
0 x

Petr Bačina
Příspěvky: 1086
Registrován: 4 years ago
Bydliště: Horní Slavkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 1 month ago

cmgn píše:Zkusím dát ty od UBNT. Je fakt, že toto jsem nezkusil. Každopádně, dělá to i gigabitový verze kostky.

Pokud to jde z PoE 802.3at, tak jsem tento problém nepozoroval.

Díky za nakopnutí. Vyzkouším :-)

Ono je jedno jestli je to 100M nebo 1Gb verze, oboje je šmejd, který někdy funguje a někdy ne.
0 x

Uživatelský avatar
frito
Příspěvky: 308
Registrován: 10 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 1 month ago

cmgn píše:Zkusím dát ty od UBNT. Je fakt, že toto jsem nezkusil. Každopádně, dělá to i gigabitový verze kostky.

Pokud to jde z PoE 802.3at, tak jsem tento problém nepozoroval.

Díky za nakopnutí. Vyzkouším :-)


Ještě zkontroluj kabel kterým je to propojeno zda má všechny žíly. Například ciscu se nelíbil propojovací kabel který měl jen 4 žíly a nechtěl se spojit ani na 100M.
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

Cheprer
Příspěvky: 868
Registrován: 8 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Olomouc a okoli

Příspěvekod Cheprer » 1 month ago

frito píše:
cmgn píše:Zkusím dát ty od UBNT. Je fakt, že toto jsem nezkusil. Každopádně, dělá to i gigabitový verze kostky.

Pokud to jde z PoE 802.3at, tak jsem tento problém nepozoroval.

Díky za nakopnutí. Vyzkouším :-)


Ještě zkontroluj kabel kterým je to propojeno zda má všechny žíly. Například ciscu se nelíbil propojovací kabel který měl jen 4 žíly a nechtěl se spojit ani na 100M.


U cisca funguje i na 4 žily ale bez auto negace 100 na pevno nastavit a funguje to.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

cmgn
Příspěvky: 127
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod cmgn » 1 month ago

Ne ne. Kabely jsou všude plné
0 x

skrivy
Příspěvky: 86
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod skrivy » 1 month ago

Zkus updatnout firmware. Jestli je X série následovníkem power connectů, tak tam hodně makají na firmware.
0 x


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů