Upgrade na 6.43.4 - smyčka

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
cesarek
Příspěvky: 11
Registrován: 6 years ago

Upgrade na 6.43.4 - smyčka

Příspěvekod cesarek » 1 month ago

Ahoj možná někomu pomůže. Po upgrade na tento FW se mi po čase začal tvořit kroužek, info v logu bridge port received packet with own address as source address probably loop.
Pomohlo mi až odebrání všech bridge + port a znovu nastavení.
0 x

Robotvor
Příspěvky: 788
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 1 month ago

Tohle se u nás taky objevuje a nevíme proč.
0 x

whef
Příspěvky: 913
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod whef » 1 month ago

To už mi taky dělalo dávno i ve starých vezích, ale nevím proč, jestli někde duplicita mac adresy, či co. Spíš se nám to v poslední době zasmičkovalo přes dva routery s touto verzí, těžko říct, kde je problém.
0 x

mpcz
Příspěvky: 2400
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 1 month ago

Také se hlásím do klubu, dělá mi to na několika bodech už léta, změna verzí nepomáhá, řešení jsem zatím nenašel. Chtělo by to asi nějakou diagnostiku nebo cílený pracovní postup, jak to hledat. mpcz, 25.11.2018
0 x

Uživatelský avatar
sub_zero
Příspěvky: 1523
Registrován: 13 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 1 month ago

Já v pátek objevil stejnou MAC na eth1 RB1100x4 a eth1 hEX PoE - takže tak.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

mpcz
Příspěvky: 2400
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 1 month ago

A to se stalo jak? mpcz, 25.11.2018
0 x

Robotvor
Příspěvky: 788
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 1 month ago

Já si na jednom zařízení co to dělá všiml stejné MAC na eth a bridge....
0 x

KoZLiCeK
Příspěvky: 1058
Registrován: 10 years ago
Bydliště: CZ

Příspěvekod KoZLiCeK » 1 month ago

mpcz píše:Také se hlásím do klubu, dělá mi to na několika bodech už léta, změna verzí nepomáhá, řešení jsem zatím nenašel. Chtělo by to asi nějakou diagnostiku nebo cílený pracovní postup, jak to hledat. mpcz, 25.11.2018

reseni je nepouzivat MK :-)
0 x

Uživatelský avatar
sub_zero
Příspěvky: 1523
Registrován: 13 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 1 month ago

mpcz píše:A to se stalo jak? mpcz, 25.11.2018


Nijak, byly to originál kusy objednaný z i4. Takže předpokládám, že chyba ve výrobě
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 11903
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 1 month ago

Robotvor píše:Já si na jednom zařízení co to dělá všiml stejné MAC na eth a bridge....


to je přece normální ne? bridge si bere mac z prvního iface v bridge. sub_zero má doslova stejnou hw mac.
0 x

rsaf
Příspěvky: 947
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod rsaf » 1 month ago

hapi píše: sub_zero má doslova stejnou hw mac.

Jestli je to fakt pravda, tak jsou v tom MKT úplní kokoti.
0 x

mpcz
Příspěvky: 2400
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 1 month ago

hapi píše:
Robotvor píše:Já si na jednom zařízení co to dělá všiml stejné MAC na eth a bridge....


to je přece normální ne? bridge si bere mac z prvního iface v bridge. sub_zero má doslova stejnou hw mac.

A jako obvykle, té větě nerozumím, krom toho, že je to běžné, což je. Má to nějakou souvislost s tím loopem, co nás tady některé trápí? Děkuji, mpcz, 26.11.2018
0 x

pepulis
Příspěvky: 1353
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepulis » 1 month ago

mpcz píše:
hapi píše:
Robotvor píše:Já si na jednom zařízení co to dělá všiml stejné MAC na eth a bridge....


to je přece normální ne? bridge si bere mac z prvního iface v bridge. sub_zero má doslova stejnou hw mac.

A jako obvykle, té větě nerozumím, krom toho, že je to běžné, což je. Má to nějakou souvislost s tím loopem, co nás tady některé trápí? Děkuji, mpcz, 26.11.2018


Co je na odpovedi k predchozimu komentari nepochopitelne? Hapi predce odpovidal na: Já si na jednom zařízení co to dělá všiml stejné MAC na eth a bridge.... a na to bylo odpovezeno.
0 x

mpcz
Příspěvky: 2400
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 1 month ago

Děkuji Advokátní kanceláři s.r.o. za "odpověď", ale ta moje otázka byla jasná. Protože to, že se běžně vyskytuje MAC duplicitně, jednoznačně neznamená v daném problému vlákna (smyčka) ani ano ani ne. Alespoň pro mě ne, tak jsem si dovolil se zeptat. Mám rád jasno, zvláště, když nejsem sám, kdo to dlouhodobě řeší. mpcz, 26.11.2018
0 x

ludvik
Příspěvky: 4034
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod ludvik » 1 month ago

0 x
Ohledně GDPR již nediskutuji. Když nic nevím, musím si to nastudovat jinde - a pak už to vím a nemám potřebu diskutovat zde.


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů