Zamrzání všech MikroTik wAP 60G na síti

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Harryn
Příspěvky: 3
Registrován: 3 months ago

Zamrzání všech MikroTik wAP 60G na síti

Příspěvekod Harryn » 3 months ago

Ahoj, již celkem delší dobu řešíme problém zamrzání mikrotiků na síti, vždy jde o vytuhnuti AP. Máme zatím 3 spoje (wAP 60g - LHG60, nebo LHG60-LHG60), které náhodně 1-2x týdně přestanou fungovat. Všechny vždy najednou, každý v jiné lokalitě a na jiném rozsahu. FW jsou nové, konfigurace by měla být v pořádku. Na portu svítí ale nejde ping ani nic jiného. Pomahá jen reboot AP vypnutim z ele. Watchdog nepomáhá, ani autoreboot 1x denně. Po restartu TX strany se to spojí a zase chvilku bez problémů funguje. Děkuji za každou radu, nápad nebo postřeh.
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1789
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 3 months ago

Aky ROS pouzivas ? Posledny aktualny alebo daco s RC verzii ? Za mna mozem povedat, ze 10ks LHG60 s verziou 6.43 rc51 bezi uz od nahratia tejto verzie absolutne bez problemu, ziadne odpojovanie ani mrznutie, uptime 20days. Napajane ich mame bud UBNT poe alebo meanwell.
0 x

Harryn
Příspěvky: 3
Registrován: 3 months ago

Příspěvekod Harryn » 3 months ago

Momentálně 6.43rc44, ale zkusili jsme víc verzí. Napájení máme ubnt POE. Právě že jsem podobný problém nikde na netu u nikoho nenasel. Tak zkouším štestí zde. Asi mi to dostane do blazince za chvilku... :D
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1789
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 3 months ago

rc 44 tiez fungovala dobre. U nas mame len LHG60. Na akej freq to vysiela ? Nerusi ta tam niekto ? Skus dat sken.
0 x

vojc
Příspěvky: 17
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod vojc » 3 months ago

Ahoj, řešil jsem stejný problém, začal jsem u trafa, pokračoval přes stíněný/nestíněný kabel, selekcí jsem došel až na nastavení Bridge a Fast Forward (vypnout). Od té doby uptime skoro 30 dní.
1 x

rsaf
Příspěvky: 890
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod rsaf » 3 months ago

Mi se dnes stala zvláštní věc při pokusu o upgrade FW z 6.42.3. Při nahrání nového FW (.npk přetažený do files) se to zaseklo kolem 9MB a spojení spadlo. Radio se za chvíli vzpamatovalo a druhý pokus o nahrání byl již OK. Udělaly mi to obě strany jednoho spoje (oba konce wAP).
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 11704
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 3 months ago

to fakt zvláštní není když se na novým hardware používá starý firmware.
0 x

Harryn
Příspěvky: 3
Registrován: 3 months ago

Příspěvekod Harryn » 3 months ago

vojc píše:Ahoj, řešil jsem stejný problém, začal jsem u trafa, pokračoval přes stíněný/nestíněný kabel, selekcí jsem došel až na nastavení Bridge a Fast Forward (vypnout). Od té doby uptime skoro 30 dní.


Tak bohužel ani toto nepomáhá - po 1-2 dnech to zamrza znovu.... :-(
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5115
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod honzam » 3 months ago

Mě přijde fakt divný že ty spoje jsou v jiné lokalitě (geograficky) a všechny vytuhnout najednou ve stejný čas?
Máme spojů několik a nezatuhnul zatím žádný nikdy. A to tam máme firmwary které v tu dobu byly a nikdy se neaktualizovali...
0 x


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: David Ulman a 13 hostů