Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
basty
Příspěvky: 2037
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Příspěvekod basty » 2 months ago

Tohle se nestalo nekomu? PTP spoj, tohle je AP strana s bridge, na druhym konci je lite5 mips, ktery s tim asi nesouvisi. 6.43.8 i bios... Diky
Přílohy
disc.JPG
disc.JPG (19.75 KiB) Zobrazeno 792 x
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5351
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 2 months ago

A to je ARM s NV2 zaplou? Pokud jo tak bych se tomu nedivil...
0 x

basty
Příspěvky: 2037
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 2 months ago

jo, disc AC lite, ale je tam nstream. Po nasazeni to bezi krasne asi 12 dní a ted tohle.
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5351
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 2 months ago

Podle mě mají oba proprietální protokoly problémy. NV2 se odpojuje a nstream má kernel failure. Je to prostě smutný.
Ale dle Normise vše valí dobře:
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.ph ... 76#p712569
0 x

basty
Příspěvky: 2037
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 2 months ago

jo to jsem cetl...

mam to i na jinym spoji a tam dobry... nevim no. Mozna jenom nejaka nahoda. Uvidime dal.

skoda te 802.11, to az vyladi nekdy tak to pekne poslape.
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5351
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 2 months ago

basty píše:to az vyladi nekdy tak to pekne poslape.

Aby jsme se toho dočkali. Ladí to od konce roku 2017 a kde jsme? TO samé V7. Ted jsem četl téma z roku 2016 kde všichni nadávají kdy ta verze jako vyjde. Jsme v 2019 a nic
0 x

basty
Příspěvky: 2037
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 2 months ago

Jo tak v7, to je mytus... Tomu ani neverim.

Sice je to bezdratove na hovno, ale porad ty rozsireny moznosti nastaveni a vychytavek u me vyhravaji i kdyz radiove to asi neni uplne nejlepsi. Takze me se menit vubec nechce.
0 x

CrazyApe
Příspěvky: 595
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod CrazyApe » 2 months ago

Kernel failure dela i mne.
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 6164
Registrován: 10 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 2 months ago

mě by jen zajímalo kdy se stane že přeteče moje nasrání a začnu všude ty mikrotiky sundavat a nahrazovat Beamama, ten bezdrát je fakt hodně hodně žalostnej, chodí to hůže jak klasické nko :(
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pgb
Příspěvky: 574
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod pgb » 2 months ago

Četl jsem teď někde příspěvek od normise, že problém nv2 je v tom, že byl koncipovaný jako vylepšení 802.11n na mipsbe a ne jako vylepšení 802.11ac na armu. Tady se nabízí paralela, proč ubnt má svoje "ac" co není ac, jen z něj vychází a kompatibilita dolů (M5 řada) trvala tak dlouho.
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 2227
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 2 months ago

pgb píše:Četl jsem teď někde příspěvek od normise, že problém nv2 je v tom, že byl koncipovaný jako vylepšení 802.11n na mipsbe a ne jako vylepšení 802.11ac na armu. Tady se nabízí paralela, proč ubnt má svoje "ac" co není ac, jen z něj vychází a kompatibilita dolů (M5 řada) trvala tak dlouho.
Tak to ma byt, UBNT to pochopilo. Airmax AC nema ani moznost vypnutia a pouzita ako holu 802.11ac. Proste sa primarne sustredili na vyvoj airmax ac ktory funguje v celku bez chyby a neskor pridali podporu m5. Na vsetko ostatne sa vys....a to bolo dobre. mikrotik tu vymyslel nejaky univerzalny ac hybrid ktory funguje na a,n,ac, nv2 nstream a vysledok je, ze nefunguje riadne nic :D
1 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 6164
Registrován: 10 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 2 months ago

pgb píše:Četl jsem teď někde příspěvek od normise, že problém nv2 je v tom, že byl koncipovaný jako vylepšení 802.11n na mipsbe a ne jako vylepšení 802.11ac na armu. Tady se nabízí paralela, proč ubnt má svoje "ac" co není ac, jen z něj vychází a kompatibilita dolů (M5 řada) trvala tak dlouho.


takže když přenu na normu a/n pojede to tedy s nv2 lépe?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pgb
Příspěvky: 574
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod pgb » 2 months ago

To ti nepotvrdím, pouze předávám co jsem přečetl.
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 6164
Registrován: 10 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 2 months ago

no pomohlo by mi to jak píšu tak ta nestabilita u toho ac je brutálně špatná, někdy z 60Mb to klesne na 15Mb potom zase zpět, prostě zrovna jakou to má náladu.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5351
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 2 months ago

Je to jak píšeš. NV2 byla nastavba pro N. Oni to nějak překroutili aby to fungovalo i na AC a stojí to za hovno. Kdyby udělali radši NV3 které bude fungovat jen a pouze mezi AC jednotkami a jelo by to, tak by to bylo super. Takhle nezbývá než nadávat.
1 x


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host