Novinky u MK

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1949
Registrován: 3 years ago

Re: Novinky u MK

Příspěvekod Gemb » 3 months ago

whef píše:Další LTE new´s

MikroTik RouterBOARD RBLHGR&R11e-LTE, LHG LTE kit
https://www.discomp.cz/mikrotik-routerb ... 88144.html


100Mbit ether ? To akoze vazne ? :D
0 x

Sidi
Příspěvky: 227
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Sidi » 3 months ago

Gemb píše:
whef píše:Další LTE new´s

MikroTik RouterBOARD RBLHGR&R11e-LTE, LHG LTE kit
https://www.discomp.cz/mikrotik-routerb ... 88144.html


100Mbit ether ? To akoze vazne ? :D

Přes LTE to umí "až 150Mbit", takže 100Mbit stačí. Hlavně s našima datovýma limitama :D

Ale taky nechápu tu snahu šetřit i na blbým portu - to je gbit tak drahej? Viz. 60Ghz ...
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 5940
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 3 months ago

tak od spousta isp jsou snahy za každou cenu tlačit ceny dolu, takže se nedivím
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1949
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 3 months ago

Beztak vacsina ISP pouziva UBNT na wireless a UBNT vo vsetkych AC produktoch ma Gbit ether. Aj priposraty litebeam ac za par korun ma gbit port.
0 x

hapi3
Příspěvky: 81
Registrován: 4 months ago

Příspěvekod hapi3 » 3 months ago

jo no a? mk má i v tom nejlevnějšim segmentu volbu s gigem takže kde je problém? V tom že máš na výběr? Je celkem logický že to má 100Mbit port když to má to cpu co to má. To gigo nemá.

Kolik vůbec tahaji ty věcičky co montujou operátoři? nemaji náhodou mimo 4x4 a podobný věci? takže i větší rychlostí class? To by mě sralo víc než jenom to že nemá gigo.
0 x

the.max
Příspěvky: 1149
Registrován: 11 years ago
Bydliště: Sudetten land
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod the.max » 2 months ago

Přišel mi dneska novinky od Mikrotiku https://download2.mikrotik.com/news/news_85.pdf. LHG LTE vypadá, jak když na LHGčko naroubovali SXTčko :-D To je děsnej pohled. Ale to je nic, proti $15 za Metallic LHG Mount, to si snad už fakt dělaj prdel!
0 x
Vysoce odborných omylů se dopouští jen specialisté.

Jednou jsem se dotkl ukazováčkem UBNT a slezl mi z něho nehet. Od té doby na UBNT nesahám.

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1949
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 2 months ago

the.max píše:Ale to je nic, proti $15 za Metallic LHG Mount, to si snad už fakt dělaj prdel!

Tiez som pozeral...dajaku SXT sq lite mas za 29$ a blby drziak za 15$ :D :D
0 x

Marskys
Příspěvky: 19
Registrován: 3 months ago

Příspěvekod Marskys » 1 month ago

Mikrotik představuje opět několik novinek:

solidMOUNT - Precizní polohovací držák na stožár k jednotkám LHG https://www.wifihw.cz/default.asp?cls=s ... stiid=4331

PL7411-2nD - 2,4GHz přístupový bod PWR-LINE AP https://www.wifihw.cz/default.asp?cls=s ... stiid=4329

WMK4011 - Montážní case na stěnu pro RB4011 https://www.wifihw.cz/default.asp?cls=s ... stiid=4330
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 5940
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 1 month ago

na ty powerline se dost už delší dobu těším pač to bude zatím jediná powerlaina která bude mít nějakou inteligentní diagnostiku kvality přenosu...
1 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

dagus
Příspěvky: 1128
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod dagus » 1 month ago

okoun píše:na ty powerline se dost už delší dobu těším pač to bude zatím jediná powerlaina která bude mít nějakou inteligentní diagnostiku kvality přenosu...
ámen, teda pokud ten tik něco k té části powerliny řekne. Třeba to bude blackbox ta část powerline.
0 x

Petr Bačina
Příspěvky: 1087
Registrován: 4 years ago
Bydliště: Horní Slavkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 1 month ago

To bych si taky klidně vsadil. To bude jako se 60G, řekne možná funkční/nefunkční a tím to skončí :-D a možná časem až se s tím naučí bude něco víc.
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 11900
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 1 month ago

jo taky se těšim ale nikde sem se nedozvěděl jako normu podporují a jestli vůbec nějakou a i mk forum mlčí. Navíc na diagnostiku ti sere pes. Koupim tplink powerline za 3 litry a prostě fungují jedna báseň což případ toho od mikrotiku nebude stejně jako power linů kolem litra. Rozlišení zelená, žlutá, červená na jednotce je plně dostačující. Stejně se tam moc vykouzlit nedá.
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5178
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod honzam » 1 month ago

100Mbit ethernet, takže kolik to bude reálně umět? Ty TPlinky umí přenést kolik?
MK forum mlčí protože to ještě nepředstavili. Distributoři mají info vždy dříve...
0 x

basty
Příspěvky: 1896
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 1 month ago

vice portovy poe routery ala 960PGS stale nic. chjo.
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 11900
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 1 month ago

honzam píše:100Mbit ethernet, takže kolik to bude reálně umět? Ty TPlinky umí přenést kolik?
MK forum mlčí protože to ještě nepředstavili. Distributoři mají info vždy dříve...


používáme TL-PA8010 a nebo TL-PA8030 případně TL-WPA9610. Píšou po elektrice 1200Mbit a ten poslední 2000Mbit což teda není důležitý. Důležitý je že to dosahne dál a větší rychlostí než ty levnější a pomalejší modely bez 2x2 na elektrický straně. Máme to na několika místech u zákazníků a u jednoho snad 50m do pergoly na zahradě a frčí to kolem 50Mbit. Je třeba dodržet při zapojení pokyny od výrobce jako třeba nezapojovat to až do prodlužovačky ale přímo do zásuvky a prodlužovačku zapojit až do nich. I toho jsme si ověřili že tomu výrazně vadí. Proto předpokládám že mikrotik do toho tak největší shitky když to nemá ani gigovej port atd. atd. takže to půjde maximálně tak mezi dvěma místnostmi bezprostředně vedle sebe. Koupili jsme i ty levnější modely 1x1 ale to je prostě hračka na pár metrů a už je nenabízíme protože pak vypadáme jako blbci před zákazníky.

Forum mlčí, jo to umějí bohužel ten power line už byl "představen" snad před rokem.
0 x


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti