Stránka 3 z 4

Re: hAP AC lite (RB952UI-5ac2nD)

Napsal: 12 Jan 2018 11:09
od Kaja
Hirose neni moc presna specifikace konektoru.
Otazka na nekoho, kdo to mel rozdelane. Co tam je? U.FL, W.FL,H.FL, nebo jeste neco jineho?

K.

m4rkus píše:Zdravím, dnes mi došla tato krabička. Nevím, jak to pokryje větší větší prostor, ale jestli jsem dobře četl, stačilo by dobastlit 2 výstupy na pendreky.

Pigtail by je prosím tento? Hirose slyším prvně, stydím se. Díky za info.
https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-5-GHz/Pi ... niPCI.html

Re: hAP AC lite (RB952UI-5ac2nD)

Napsal: 14 Jan 2018 21:56
od Yakuzad
Jaky tedy doporučíte MikroTik do bytu 2+1 kk cca 70 m2 cena do 1100kč ?
Chtěl jsem koupit zmiňovaný MikroTik RouterBOARD RB952Ui-5ac2nD ale pročítám tady že je to blbost ,tak si nevím rady.

Re: hAP AC lite (RB952UI-5ac2nD)

Napsal: 14 Jan 2018 22:54
od dagus
Ale není pravidlem že se to neslibuje. Mě to na hodnotu 9 i 8 chodí ok. Testováno na rb433,751,952ac. Ntb taky ok.

Re: hAP AC lite (RB952UI-5ac2nD)

Napsal: 14 Jan 2018 23:00
od Petr Bačina
Yakuzad: vykašli se na mikrotika. Kup si WF2780ku od Netisu a máš za stejné peníze velmi dobrý a výkonný router.

Re: hAP AC lite (RB952UI-5ac2nD)

Napsal: 15 Jan 2018 11:59
od honzam
Petr Bačina píše:Yakuzad: vykašli se na mikrotika. Kup si WF2780ku od Netisu a máš za stejné peníze velmi dobrý a výkonný router.
Se spoustou bugů a dalších fíčur :)

Re: hAP AC lite (RB952UI-5ac2nD)

Napsal: 15 Jan 2018 12:32
od Petr Bačina
Ale prd. Vyzkoušel jsi ho? Nevyzkoušel, tak nekecej. Možná má Netis blbou pověst, ale zrovna WF2780 funguje perfektně a bez problémů. Dokonce i poslední verze WF2419 jsou naprosto v pořádku, protože mají ve FW nové ovladače. Naopak celej Mikrotik se může jít vycpat. Wifiroutery k ničemu, ethernet-routery s mizerným výkonem a switche s "vestavěným packetlossem" které zabije jen kombinace 100M v 1Gb link. Jak jsem Mikrotiku fandil, tak proti jiným výrobcům jdou od od 10ti k 5ti. Možná od 5ti k 0.

Re: hAP AC lite (RB952UI-5ac2nD)

Napsal: 15 Jan 2018 12:39
od honzam
Petr Bačina píše:Ale prd. Vyzkoušel jsi ho? Nevyzkoušel, tak nekecej.

Máš pravdu nekoupil jsem si ho protože kupovat bych ho nechtěl. :) ale u pár zákazníků jsem se s ním setkal a můžu říct, našim klientům bych ho fakt nedoporučil

Re: hAP AC lite (RB952UI-5ac2nD)

Napsal: 15 Jan 2018 12:42
od Kaja
A jaky FW je pro WF2419 ten spravny?
A podporuje ten FW telnet a editovatelnou (textovou) verzi konfiguraku?
Nebo je to jiz bez telnetu, bez moznosti nastavit default hodnoty a s binarni verzi konfig souboru? Tzn, bez moznosti automatizovane konfigurace.

JK

Petr Bačina píše:Ale prd. Vyzkoušel jsi ho? Nevyzkoušel, tak nekecej. Možná má Netis blbou pověst, ale zrovna WF2780 funguje perfektně a bez problémů. Dokonce i poslední verze WF2419 jsou naprosto v pořádku, protože mají ve FW nové ovladače. Naopak celej Mikrotik se může jít vycpat. Wifiroutery k ničemu, ethernet-routery s mizerným výkonem a switche s "vestavěným packetlossem" které zabije jen kombinace 100M v 1Gb link. Jak jsem Mikrotiku fandil, tak proti jiným výrobcům jdou od od 10ti k 5ti. Možná od 5ti k 0.

Re: hAP AC lite (RB952UI-5ac2nD)

Napsal: 15 Jan 2018 12:59
od Petr Bačina
honzam: a to je právě ta chyba. Nemůžeš kritizovat router, který jsi nevyzkoušel. Po ethernetu dostaneš čistý Gb i přes NAT! . Na wifi stovky Mb, klidně zároveň na obou rádiích a bez zasekávání.

Poslední WF2419 nám chodí s verzí V2.12.41694 a pro WF2780 s V2.1.40144. Bohužel FW pro WF2419 není dostupný na webu. Mám zažádáno u výrobce o zaslání, ale zatím na mě se*ou. Telnet podporuje pořád stejně jako v předchozích verzích. Ale nepoužíváme ho, tak nevím všechny detaily.

Re: hAP AC lite (RB952UI-5ac2nD)

Napsal: 15 Jan 2018 13:02
od mac0112
m4rkus píše:Zdravím, dnes mi došla tato krabička. Nevím, jak to pokryje větší větší prostor, ale jestli jsem dobře četl, stačilo by dobastlit 2 výstupy na pendreky.

Pigtail by je prosím tento? Hirose slyším prvně, stydím se. Díky za info.
https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-5-GHz/Pi ... niPCI.html


Ne, to není ten konektor !
Je to konektor MS-156 DIY IPX koupíš zde https://www.aliexpress.com/store/produc ... ca453uQR8d

Re: hAP AC lite (RB952UI-5ac2nD)

Napsal: 15 Jan 2018 13:14
od mac0112
honzam píše:
Petr Bačina píše:Yakuzad: vykašli se na mikrotika. Kup si WF2780ku od Netisu a máš za stejné peníze velmi dobrý a výkonný router.
Se spoustou bugů a dalších fíčur :)


zapomněl si, že tyhle SOHO routery pro BFU, mají backdoory :grinning:

Re: hAP AC lite (RB952UI-5ac2nD)

Napsal: 15 Jan 2018 13:20
od Kaja
A V2.12.41694 ma opravdu textovy konfigurak? Nebo to je binarni soubor, ktery nelze strojove vygenerovat a poslat do zarizeni?

R

Petr Bačina píše:honzam: a to je právě ta chyba. Nemůžeš kritizovat router, který jsi nevyzkoušel. Po ethernetu dostaneš čistý Gb i přes NAT! . Na wifi stovky Mb, klidně zároveň na obou rádiích a bez zasekávání.

Poslední WF2419 nám chodí s verzí V2.12.41694 a pro WF2780 s V2.1.40144. Bohužel FW pro WF2419 není dostupný na webu. Mám zažádáno u výrobce o zaslání, ale zatím na mě se*ou. Telnet podporuje pořád stejně jako v předchozích verzích. Ale nepoužíváme ho, tak nevím všechny detaily.

Re: hAP AC lite (RB952UI-5ac2nD)

Napsal: 15 Jan 2018 13:22
od menicks
honzam píše:
Petr Bačina píše:Ale prd. Vyzkoušel jsi ho? Nevyzkoušel, tak nekecej.

Máš pravdu nekoupil jsem si ho protože kupovat bych ho nechtěl. :) ale u pár zákazníků jsem se s ním setkal a můžu říct, našim klientům bych ho fakt nedoporučil


No on se ve finále nedá doporučit skoro žádný wifi router. Ale člověk musí něco těm zákazníkům dávat :D

Re: hAP AC lite (RB952UI-5ac2nD)

Napsal: 15 Jan 2018 13:51
od Petr Bačina
Kaja píše:A V2.12.41694 ma opravdu textovy konfigurak? Nebo to je binarni soubor, ktery nelze strojove vygenerovat a poslat do zarizeni?

Nevím, ale pokud si pamatuji, tak se dá z routeru stáhnout backup, který má sice koncovku archívu, ale je to texťák, který jde upravit zase nahrát zpět. To je ve všech verzích stejné. Ale nezkoušel jsem to, nepoužíváme.
http://aspa.cz/doc/d/o/c/netis_tipy.pdf

Re: hAP AC lite (RB952UI-5ac2nD)

Napsal: 15 Jan 2018 15:37
od hapi
netisi fungujou a fungujou a jednoho dne prostě fungovat přestanou. Do tý doby fungujou překvapivě dobře. Jenomže za posledních 14 dní jsem u zákazníků našel dva netisi a že jim upgradnu firmware.. oba se odporoučeli a už nebyly dostupný ani resetovatelný. Asi bych spíš kupoval tplinky než netise ale je fakt že s mikrotikem jsou daleko větší problémy takže pokud to člověk má jenom na wifi tak tplinka nebo netise bych dal.