Nový rb941-2HnD (hAP lite)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
joker
Příspěvky: 389
Registrován: 8 years ago
antispam: Ano

Re: Nový rb941-2HnD (hAP lite)

Příspěvekod joker » 2 years ago

1. Ty ostatni mdely zde nemaji topic tak kam to psat?

3. Myslis tohle? http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:PoE-Out

A jak by bylo krasne, kdyby tam bylo poe pasivni propojeni jen s kondikem?

Pr
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5115
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod honzam » 2 years ago

joker píše:1. Ty ostatni mdely zde nemaji topic tak kam to psat?

A je velkem problém založit vlastní topic?
0 x

mpcz
Příspěvky: 2310
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 2 years ago

Zdravím,
rozhodně bych se přiklonil k názoru kolegy HAPI. Ty max. příkony jsou velmi důležité, speciálně u 911, 912-ek při uploadu nebo měření propustnosti nebo bootu jsem se nestačil divit, jak vyhořel RJ konektor na přívodu. Rozhodně bych se vyhnul těm zařízením s elektronickým výstupním POE, počínaje OMNITIKem. Je to jen komplikace, která způsobuje prodražení, mnoho otázek, diskuzí a podivného chování (restartů) různých sestav. Proto se rozhodně přikláním k homemade POE propojením na plošném spoji. Od té doby žádný problém. Velmi důležité je zapomenout na napájení 12V! Jen 24! Dobře se osvědčil malý AVmetr na RJ, měření je rychlé a přehledné.

poe.jpg
poe.jpg (15.14 KiB) Zobrazeno 2126 x

mpcz, 30.03.2016
0 x

joker
Příspěvky: 389
Registrován: 8 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod joker » 2 years ago

Odkud hi mas, z ebaye?

Takze vsechny Rbcka maji elektronicky PoE? Ze je to jen komplikace tusim, proto jsem se podivil, proc nam takovou komplikaci Mkt pripravil? Ze by rad prodaval ty sve pasivni poe inj,?

A hrabat se mi do Rb pajkou zase nechce, jednak tim je po zaruce a druhak to stoji cas :-(
0 x

kure05
Příspěvky: 768
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod kure05 » 2 years ago

Upravit takto Omnitika je otázkou 10ti minut . . .
0 x

mpcz
Příspěvky: 2310
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 2 years ago

joker píše:Odkud hi mas, z ebaye?

Takze vsechny Rbcka maji elektronicky PoE? Ze je to jen komplikace tusim, proto jsem se podivil, proc nam takovou komplikaci Mkt pripravil? Ze by rad prodaval ty sve pasivni poe inj,?

A hrabat se mi do Rb pajkou zase nechce, jednak tim je po zaruce a druhak to stoji cas :-(

Zdravím,
- proudový omezovač v RB POE má význam, koneckonců je i v klasickém USB. Možnost na dálku vypnout POE je taky k něčemu. Největší význam asi ale bude v možnosti zapínat jednotlivé výstupy postupně, pokud to ovšem vůbec ROS dělá. Kdo viděl proudové poměry při startu DC měničů, určitě ví, o čem je řeč. A pokud se startuje několik měničů paralelně, je to pro zdroj napájení velký záběr, který ani nemusí unést. Ale přes to všechno se pasívní "paralelní" POE osvědčilo více.
- měřáček z http://www.ispshop.cz
- s "hrabáním" nepomůžu, co se týká záruky, poruchovost RB je téměř na nule, mimo přepěťové události a kondenzátory a ty ti stejně nevyreklamují. Navíc lze úpravu udělat tak, že její "demontáž", pokud by byla potřeba, nikdo nepozná. Oproti tomu ty zbytečné výjezdy, pokud bych je vyčíslil v Kčs, taky nejsou zdarma.
mpcz, 31.03.2016
0 x

Benik3
Příspěvky: 41
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Benik3 » 2 years ago

mpcz píše:
joker píše:Odkud hi mas, z ebaye?
Největší význam asi ale bude v možnosti zapínat jednotlivé výstupy postupně, pokud to ovšem vůbec ROS dělá.
mpcz, 31.03.2016


Tak to je otázka jednoho skriptu ne? :)
0 x

kure05
Příspěvky: 768
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod kure05 » 2 years ago

A otázkou je, zda to je vůbec potřeba . . . Většinu vysílačů krmíme z POE panelů a že by něco kolabovalo při zapnutí zdroje . . . to fak né. Máme místa kde jsou z upravenýho omnitika napájený další 3 SXT a RB911 na příjem a problém žádnej není.
0 x

mpcz
Příspěvky: 2310
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 2 years ago

Benik3 píše:
mpcz píše:
joker píše:Odkud hi mas, z ebaye?
Největší význam asi ale bude v možnosti zapínat jednotlivé výstupy postupně, pokud to ovšem vůbec ROS dělá.
mpcz, 31.03.2016


Tak to je otázka jednoho skriptu ne? :)

Zdravím,
ano, to asi je, ale je otázka, jestli v okamžiku startu RB bude takový skript k něčemu platný. Obávám se, že spíš ne, ale nijak hluboce jsem nad tím nepřemýšlel právě z toho důvodu, že jsem zastáncem pasívního paralelního POE HomeMade, kde žádné problémy nejsou.
mpcz, 31.03.2016
0 x

mpcz
Příspěvky: 2310
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 2 years ago

kure05 píše:A otázkou je, zda to je vůbec potřeba . . . Většinu vysílačů krmíme z POE panelů a že by něco kolabovalo při zapnutí zdroje . . . to fak né. Máme místa kde jsou z upravenýho omnitika napájený další 3 SXT a RB911 na příjem a problém žádnej není.

Zdravím,
napájecí POE panel bych s pasívním HomeMade POE rozhodně nesrovnával. Zátěž se u POE panelu rozděluje na jednotlivé konektory a ten přívodní (=svorka, ne RJ) je na to dimenzovaný, což u POE na střeše není. Při POE na střeše je navíc v přívodu zařazena impedance víceméně dlouhého kabelu,která má při napájení 12V smrtelné následky a jen ty kondenzátory na vstupech v paralelním řazení tvoří po zapnutí docela nepříjemný krátkodobý "zkrat". Netvrdím, že to MUSÍ způsobit problém, ale pokud se vyskytne, je dobré vědět, kde problém hledat. Záleží totiž na mnoha okolnostech, jako je konstrukce měničů, režim startu a především na tom, zda má napájecí měnič (= zdroj) ochranu proti nadproudu. Tento problém jsem již v minulosti několikrát řešil, takže si za svým tvrzením docela stojím.
mpcz, 31.03.2016
0 x

the.max
Příspěvky: 1124
Registrován: 11 years ago
Bydliště: Sudetten land
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod the.max » 2 years ago

Dneska jsem koukal na routerboard.com a mají v nabídce hap lite a hap classic. Prodává se ale vůbec někde hap classic???
0 x
Vysoce odborných omylů se dopouští jen specialisté.

Jednou jsem se dotkl ukazováčkem UBNT a slezl mi z něho nehet. Od té doby na UBNT nesahám.

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 11704
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 2 years ago

asi teprve přijde, už na něj čekám.
0 x

Uživatelský avatar
goblajz
Příspěvky: 815
Registrován: 11 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 2 years ago

Za 5V napájení nasrat do rukou a tejden nepustit k vodě!!
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 11704
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 2 years ago

to je celkem fuk. Stojí to jak tplink což je hlavní.
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5115
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod honzam » 2 years ago

the.max píše:Dneska jsem koukal na routerboard.com a mají v nabídce hap lite a hap classic. Prodává se ale vůbec někde hap classic???


Clasic se oficiálně přestal vyrábět. Ale nyní po stížnostech uživatelů to vypadá že ho opět obnovili. :)
Teď jen počkat než ho naskladní eshopy..
0 x


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 12 hostů