Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
coolerman1
Příspěvky: 287
Registrován: 12 years ago

Re: Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Příspěvekod coolerman1 » 2 months ago

Dakujem ,za pomoc ,okolite siete nenaskenujem na horsie ako -50 (i vedlajsie AP ) ,ale zistil som ,ze na AP1 kde je packet loss mam pripojeny 1ks SXT sq 5ac ,prehodil som ho na vedlajsie AP2 a packet loss prestal na AP1 a zacal na AP2.tym padom SXT SQ5 AC a asi aj vsetky army maju problem s protocolom 802.11
Naposledy upravil(a) coolerman1 dne 14 Mar 2019 11:20, celkem upraveno 3 x.
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12376
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 2 months ago

SXT sq lite5 neni arm. Pouze SXTsq 5 ac je arm.

při tom scanu si přepni na superchannel ať to skenuje i věci mimo regulatory domain. A to tě samozřejmě v eu regionech nepustí takže přepni prvně na usa.
0 x

coolerman1
Příspěvky: 287
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod coolerman1 » 2 months ago

sorry oprava je to SXT SQ 5 AC a skenoval som na USA a superchannel - tam je pustene vsetko
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12376
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 2 months ago

signál klienta, všechny 4 signály, snr... scan od klienta, jo už to jde třeba do souboru s nastaveným intervalem.
0 x

coolerman1
Příspěvky: 287
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod coolerman1 » 2 months ago

Chvilu mi to trvalo
Přílohy
sxt sq AC.jpg
sxt sq AC.jpg (106.41 KiB) Zobrazeno 1099 x
scanclient.csv
(550 bajtů) Staženo 42 x
scanAP.csv
(2.94 KiB) Staženo 28 x
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5396
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 2 months ago

coolerman1 píše:prehodil som ho na vedlajsie AP2 a packet loss prestal na AP1 a zacal na AP2.tym padom SXT SQ5 AC a asi aj vsetky army maju problem s protocolom 802.11


V tom případě bych zapnul NV2 na sektoru
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5396
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 2 months ago

Teď mě naštvala věc kterou jsem myslel že už vyřešili v 6.44.
ARM klient s NV2 se náhodně odpojí třeba po 7dmi dnech. V logu je jen hláška viz příloha. Neskenuje to žádné sítě.
Pokud přestanu skenovat tak ve statusu je initializing a nepřipojí se to. Jediné co pomůže je reboot nebo mít zapnutý watchdog na bránu který provede reboot.
Reportuji na support
Přílohy
init.jpg
init.jpg (178.16 KiB) Zobrazeno 883 x
Naposledy upravil(a) honzam dne 15 Mar 2019 11:36, celkem upraveno 1 x.
0 x

Uživatelský avatar
Petr S.
Příspěvky: 801
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 2 months ago

Hele, tohle mi dělalo taky. Reportoval jsem to k nim, ale uspokojivý výsledek jsem od nich nezískal. Začalo mi to dělat po upgradu na RoS 6.43.8. Když jsem to vrátil na původní 6.40.8 tak to přestalo. Akorát jediný rozdíl, u tohoto klienta mi to dělalo tak jednou za den. Ale může to souviset s tím, že ten klient má ještě staré SXT. U nikoho jiného mi to nedělalo jinak.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5396
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 2 months ago

Petr S. píše:Hele, tohle mi dělalo taky.

Tohle pozorujeme pouze na ARMu. Čili pokud to bylo staré SXT tak to bude jiný problém...
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 6221
Registrován: 10 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 2 months ago

v rc 45.19 je *)wireless - improved DFS radar detection when using non-ETSI regulated country
tedy USA máte smůlu?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5396
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 2 months ago

honzam píše:
Petr S. píše:Hele, tohle mi dělalo taky.

Tohle pozorujeme pouze na ARMu. Čili pokud to bylo staré SXT tak to bude jiný problém...


Jinak ze supportu mě potvrdili že to je problém synchronizace. Zatím to ale opraveno není...
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12376
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 2 months ago

okoun píše:v rc 45.19 je *)wireless - improved DFS radar detection when using non-ETSI regulated country
tedy USA máte smůlu?


nevidim tam force enable radar detect takže v klidu.
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5396
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod honzam » 2 months ago

hapi píše:
okoun píše:v rc 45.19 je *)wireless - improved DFS radar detection when using non-ETSI regulated country
tedy USA máte smůlu?


nevidim tam force enable radar detect takže v klidu.

Ano testovaval jsemt o na neživém sektoru a nic "špatného" se neprojevilo
0 x

mpcz
Příspěvky: 2615
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 weeks ago

Zdravím, měl bych zdvořilý dotaz na majitele/provozovatele spoje PTP ze dvou DISC AC (lite), pokud někdo má. Dlouho se tu řešily problémy se SW různého charakteru. Jaký je prosím stav dnes a co se dá v reálu očekávat na cca 700 metrů v poměrně málo zarušeném okolí? Děkuji, mpcz, 30apr2019
0 x

basty
Příspěvky: 2063
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 3 weeks ago

To je myslim uplne v pohode. Posledni fw jedou dobre.
0 x


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů