Monitoring UPS ako na to ?

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Uživatelský avatar
Myghael
Příspěvky: 1150
Registrován: 6 years ago

Re: Monitoring UPS ako na to ?

Příspěvekod Myghael » 5 months ago

Jo, Smart UPS je fajn, a to popsané chování je naprosto standardní, jaké bych alespoň já teda očekával od každé "lepší" (i pro jiné účely než záloha PC, nebo-li pro mpcz: "třída Mercedes") UPS. Pro zálohu jednoho SXT a OmniTiku je to samozřejmě zbytečně drahé, tam poslouží lépe BKE JS-119-275 s dvojicí baterií o kapacitě dle potřebné délky zálohy, případně JSD-119-275 (celým názvem JSD-119-275/DIN2_CH_ODP), což je sice dražší řešení, ale nabídne dálkovou správu se všemi základními náležitostmi.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

Uživatelský avatar
midnight_man
Příspěvky: 3613
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod midnight_man » 5 months ago

nemá význam 24V sajty zalohovat UPSkou ktorá v idle bere 30W. Tam si šupnite BKE/IMCO/MW....bez debaty
1 x

hol
Příspěvky: 734
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod hol » 5 months ago

kdyz uz se zaloha resi pres ups, cekal bych dulezitej uzel. A tam se to vyplati vyfutrovat takovymi baterkami, aby se to hned tak nevybilo. Bezne resime 6-8 hod i vic. Pak nemusis resit, ze se UPS nezapne, kdyz to ani nelehne.

Obcas se nam to stalo taky, ze se Smart UPS nezapla. Expert v servisu rikal, ze je to starim :).
1 x

mpcz
Příspěvky: 2183
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 5 months ago

midnight_man píše:nemá význam 24V sajty zalohovat UPSkou ktorá v idle bere 30W. Tam si šupnite BKE/IMCO/MW....bez debaty

Šupám tam toto: 24V/60 nebo 120W, 2x AKU 18Ah, vestavěná vyhýbka POE. Je to jen o něco větší, než baterie, někdy potřebujeme i škatuli vhodnou do obýváku. Na stěnu i na nožičkách. Údaje o výpadku a pak velikost napětí po 30 min. posílá skript na střeše. Vše, co potřebuji, cena zlomek UPS. mpcz, 20.5.2018
UPS_24V_18AH.jpg
UPS_24V_18AH.jpg (95.13 KiB) Zobrazeno 785 x
1 x

Uživatelský avatar
Myghael
Příspěvky: 1150
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod Myghael » 5 months ago

To je moc pěkné (bez ironie), ten zdroj uvnitř je MeanWell?
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

mpcz
Příspěvky: 2183
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 5 months ago

Není, ale úchyty tam jsou na několik zdrojů, výrobců i výkonů, vč. MW. mpcz, 21.5.2018
1 x

Uživatelský avatar
Myghael
Příspěvky: 1150
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod Myghael » 5 months ago

:thumbsup:Prosím, takto ano!
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1589
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 5 months ago

Uprimne...mne sa to nepaci...k comu je mi krabica kde su len baterky a ani zdroj tam neni...ked tak vsetko dokopy. Jako krabica je to najlacnejsie co je...ale ked hladas ozaj riesenie za par drobnych tak sa necudujem...asi mam vysoke naroky.
0 x

mpcz
Příspěvky: 2183
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 5 months ago

Gemb píše:Uprimne...mne sa to nepaci...k comu je mi krabica kde su len baterky a ani zdroj tam neni...ked tak vsetko dokopy. Jako krabica je to najlacnejsie co je...ale ked hladas ozaj riesenie za par drobnych tak sa necudujem...asi mam vysoke naroky.

A jak víš, že tam není? A ta šňůra si myslíš, že je tam na okrasu?
A proč myslíš, že hledám nejlacinější řešení? Co když hledám nejlepší a pokud možno nejlevnější řešení, energeticky nejvhodnější v provozu i režimu zálohování a to, která nebude oplácané blbostma jako APPLE, které mi nic nepřinesou? Naschvál, zkus najít lepší. Děkuji. mpcz, 21.5.2018
p.s. možná nesouvisející otázka, nic špatného v ní nehledej: když ušetříš na takové škatuli řekněme 10.000,-, na deseti sto, zůstanou v kapse tobě nebo někomu jinému?
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1589
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 5 months ago

mpcz píše:
Gemb píše:Uprimne...mne sa to nepaci...k comu je mi krabica kde su len baterky a ani zdroj tam neni...ked tak vsetko dokopy. Jako krabica je to najlacnejsie co je...ale ked hladas ozaj riesenie za par drobnych tak sa necudujem...asi mam vysoke naroky.

A jak víš, že tam není? A ta šňůra si myslíš, že je tam na okrasu?
A proč myslíš, že hledám nejlacinější řešení? Co když hledám nejlepší a pokud možno nejlevnější řešení, energeticky nejvhodnější v provozu i režimu zálohování a to, která nebude oplácané blbostma jako APPLE, které mi nic nepřinesou? Naschvál, zkus najít lepší. Děkuji. mpcz, 21.5.2018


Nemam nic proti tomu rieseniu az na tu stiesnenu krabicu, tiez mam rad vyhodne riesenia. Taktiez pouzivame meanwell a 2x18Ah na male body kde to vydrzi 12h+ ale ta krabica je na smiech. Proste radsej maly rack alebo malu elektricku skrinu 300x400 a mam tam priestor na vsetko. Router/switch, poe panel, zopar isticov, baterky, zdroj + tinycontrol. Ked tam bude daco dopajat nebudem bojovat s priestorom. Teplotne cidlo mimo rack, na baterky a na zdroj. Az by mi v takej krabici horeli baterky no neviem....rovno celu krabicu vyhodit :D
0 x

mpcz
Příspěvky: 2183
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 5 months ago

Aha, takže pro takové SXT + Omnitik na střeše si dáš dolů toto všechno? Třeba někomu do obýváku? K čemu by mi to bylo? Pokud ta krabice vyhovuje perfektně dlouhé roky, je to pro mě určující, nebudu ji měnit, ať si každý říká cokoliv. Pokud by nevyhovovalo cokoliv, změním to lehce a sám. mpcz, 21.5.2018
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1589
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 5 months ago

Sorry ale technologiu nedavam do obyvacky. :grinning: Bud je to vsetko vonku vo vonkajsom racku alebo na chodbe ci nejakej pivnici a pod. Povalam sa tiez vyhybame. Neviem si predstavit problem s baterkami u klienta v obyvacke :D To fakt nie...kto nevyhadzoval vriace baterky tak nevie....ci uz gelovky alebo autobaterky. U jedneho znameho mame nejaky vsesmer a tiez mame u neho rack, kable cez povalu a von. Ma poschodovy dom a schodisko, na schodisku je zachod ktory nepouziva a ma to ako sklad krmiva pre psa, tam mame rack. To je jedine najdivnejsie miesto u klienta, zvysok vacsinou vonku.
0 x

Uživatelský avatar
midnight_man
Příspěvky: 3613
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod midnight_man » 5 months ago

ukludnime sa...chodte na pivo radšej..... nazov topicu sa vola MONITORING UPS!....
1 x

mpcz
Příspěvky: 2183
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 5 months ago

Jsem klidný, pivo nepiji a o monitoringu UPS jsem kolegovi sdělil vše, co vím. A to okolo s tím samozřejmě úzce souvisí. mpcz, 21.5.2018
0 x

Uživatelský avatar
Myghael
Příspěvky: 1150
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod Myghael » 5 months ago

Gemb píše:Uprimne...mne sa to nepaci...k comu je mi krabica kde su len baterky a ani zdroj tam neni...ked tak vsetko dokopy. Jako krabica je to najlacnejsie co je...ale ked hladas ozaj riesenie za par drobnych tak sa necudujem...asi mam vysoke naroky.


Vysoké nároky mám možná také, ale jako řešení napájení "velkého" AP typu OmniTik PoE + nějaké SXT nebo něco podobného mi to přijde naprosto adekvátní, i když bych to pravda dal také raději jinam než do obýváku. Není to nic, o čem bys psal domů, je to kompromisní řešení za pár peněz. Jestli to jednou z padesáti případů po třech letech celé vyhodí kvůli problému s baterií, tak se to podle mého pořád vyplatí.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.


Zpět na „Začátečnické témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti