RB751U - málo paměti, zavzdušněno

Návody a problémy s konfigurací.
mpcz
Příspěvky: 2681
Registrován: 13 years ago

RB751U - málo paměti, zavzdušněno

Příspěvekod mpcz » 6 months ago

Zdravím, již delší dobu pozoruji u RB751U divné chování = paměť celkově 32M, po bootu po chvíli klesne na +/- 5M, což nevím, zda je normální. Dále: po přihlášení Winboxem se objeví v logu toto:
12:24:22 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via winbox
12:24:22 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:23 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:24 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:24 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:24 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:24 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:24 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:24 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:24 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:24 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:24 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:24 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:25 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:25 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:25 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:25 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:25 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:25 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:25 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:25 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:25 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:25 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:26 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
12:24:27 system,info,account user admin logged in from 10.0.250.115 via telnet
A po pár sekundách se po rebootu se v seznamu běžících skriptů objeví toto:

script.jpg
script.jpg (129.34 KiB) Zobrazeno 1418 x


Možná v důsledku tohoto se zpomalí Wifičást na minimum a CPU vyskočí na 100 procent. Zkoušel jsem několik kusů 751ky a verze 6.35 - 6.42.5 a je to stejné. Řešil prosím toto již někdo? Děkuji, mpcz, 10feb2019
0 x

rsaf
Příspěvky: 1291
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod rsaf » 6 months ago

Co je IP 10.0.250.115? Co se ti do toho TIKa prihlasuje a pousti skripty?
0 x

cerva
Příspěvky: 255
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod cerva » 6 months ago

Velmi pravdepodobne vysvetleni je tohle: Winbox si pamatuje posledni otevrena okna. Hlaska o pripojeni pres telnet se ti ukaze mj. tehdy, kdyz ve winboxu otevres terminal. Kdysi jsi otevrel 24 terminalu a ty se ti po prihlaseni winboxem otrevrou znova - zalogujou se a ukazou se jako job. Zavri vsechna okna nebo smaz ulozenou session pro daneho tika : )
0 x

mpcz
Příspěvky: 2681
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 6 months ago

rsaf píše:Co je IP 10.0.250.115? Co se ti do toho TIKa prihlasuje a pousti skripty?

Dík, běžný NB 7200U s winboxem 3.17. mpcz, 10feb2019
0 x

mpcz
Příspěvky: 2681
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 6 months ago

cerva píše:Velmi pravdepodobne vysvetleni je tohle: Winbox si pamatuje posledni otevrena okna. Hlaska o pripojeni pres telnet se ti ukaze mj. tehdy, kdyz ve winboxu otevres terminal. Kdysi jsi otevrel 24 terminalu a ty se ti po prihlaseni winboxem otrevrou znova - zalogujou se a ukazou se jako job. Zavri vsechna okna nebo smaz ulozenou session pro daneho tika : )

Není nad to, když má kdo poradit. Sice tomu nějak jako vždy úplně nerozumím, protože žádná okna navíc nevidím, ale důležité je, že rada zabrala, po otevření Winboxem jede CPU na 3 procenta a skripty navíc nikde, celé se to krásně odvzdušnilo. To je jiný život ... Ještě by to možná chtělo objasnit, jak tomu zabránit do budoucna, protože terminál ve Winboxu je zcela běžná a hodně frekventovaná operace. Moc dík, mpcz, 10feb2019
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12585
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod hapi » 6 months ago

a celkem běžná a frekventovaná operace je po sobě terminály zavírat.
0 x

mpcz
Příspěvky: 2681
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 6 months ago

Ano, to je samozřejmě svatá pravda, platící však pouze v představách Sergeje o stoprocentních lidech. Skutečnost odhaduji tak na jednotky procent, u kolegy Hapiho bezpochyby procent 100. Za tu méně dokonalou skupinu (<100) hledám řešení, jak tuto nepříjemnost obejít, jsou m.j. i případy, kdy spojení spadne a k regulérnímu exitu se ani nedostanu. mpcz, 10feb2019
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12585
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod hapi » 6 months ago

to si nepochopil. Ty máš nejspíš otevřenej winbox s 24 terminály pod oknem script listu. Tak jak je zvykem u těch co nepochopily výhodu winboxu s okny a to že nejspíš používáš všechny okna maximalizovaný a pod nimi jsou terminály který ale nevidíš protože máš všechno maximalizovaný. Po zavření winboxu se všechny terminály odpojí takže nejspíš v tom ze kterýho si dělal screeen bylo otevřených 24 terminálů pod nějakým oknem který terminály zakrývají. Ale to uvidíš taky v logu že po přihlášení se okamžitě nalogovaly telnety a navíc pokud se regulérně neodpojíš tak vyprší všechny samy takže co je zase za problém?

Tato nepříjemnost se dá vyřešit tak, že tě nikdo nepustí k PC a už vůbec ne k administraci čehokoliv. Celej svět takhle funguje ale mpcz ho musí poučit jak se to "správně" dělá.

Pokud nechápeš super věc jako je winbox tak radši používej administraci přes web protože ta je dělaná klasicky a pro takový lidi co maji ve winboxu otevřeno desítky oken ideální a lepší. Ono totiž otevřených desítek oken ve winboxu zatěžuje CPU i RAM routeru a pokud máš něco s 32MB tak to platí dvojnásob.
0 x

mpcz
Příspěvky: 2681
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 6 months ago

To tedy prr, okna jsem všechny pozavíral a ta teorie o překrytých oknech asi úplná pravda nebude. Nevím kolik tvých žen nepochopilo výhodu oken, ale já co potřebuji, to vím nebo se poradím. O tom, že bych tady někomu radil nic nevím, možná jinde. Terminály se při křížku nebo pádu neukončí a vznikne z toho časem nepříjemnost, která nemusí být každému úplně zřejmá. Naštěstí jsou zde kolegové, kteří nesledují prvoplánově někoho urazit, ale klidně a především správně poradí. Jak velký rozdíl je mezi normálními a nemocnými lidmi. mpcz, 10feb2019
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12585
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod hapi » 6 months ago

co to meleš?
0 x

rsaf
Příspěvky: 1291
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod rsaf » 6 months ago

Já si myslím, že v tom bude něco jiného. Mi se při otevření okna terminálu zobrazuje
04:09:26 system,info,account user admin logged in via local
není tam nic o TELNETu ani IP adresa...
0 x

iTomB
Příspěvky: 908
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod iTomB » 6 months ago

Typuju na zavirovaneho notebooka :D
Jen je dost divne, ze to vidi jen u jednoho routeru ... Ze by to videl u vice, nepise.

Tak oprava, i lokalni telnet ma IP adresu. Jak nekdo psal vys, ze je tam videt local.
Odpovida to tomu, co psal hapi. Proste tam ma otevreno hromadu oken a dle casu i scripty. I kdyz by to mohlo odpovidat i tomu zavirovani.
Hlavne bych udelal ugrade winboxu jeste
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12585
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod hapi » 6 months ago

já v logu vidim při otevření terminálu:

Kód: Vybrat vše

11:16:32 system,info,account user admin logged in from 100.64.3.71 via telnet


local se tam napíše při otevření seriáku.
0 x


Zpět na „Konfigurace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti