CAPSMAN nejde konfigurovat lokalni WIFI kde je hlavni CAPSMAN

Návody a problémy s konfigurací.
hocimin1
Příspěvky: 1082
Registrován: 12 years ago
Bydliště: Náchod

CAPSMAN nejde konfigurovat lokalni WIFI kde je hlavni CAPSMAN

Příspěvekod hocimin1 » 1 month ago

Mam hlavniho MK hapLite, na jem je nastavenej CAPSMAN. VSechny ostatni CAP co se k jnemu pripoji se normalne nakonfiguruji.

Ale lokalni wifi co je na tom hapLite ta se nenakonfiguruje. Prida se do interface CAPSMANU, ale kdyz na ni kouknu tak nema v sobe zadnou konfiguraci.

Netusite nekdo ?
0 x

Uživatelský avatar
Fang
Příspěvky: 94
Registrován: 12 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fang » 1 month ago

Log nic? Nemáš náhodou blbě zvolenou frekveci / country set?
0 x

hocimin1
Příspěvky: 1082
Registrován: 12 years ago
Bydliště: Náchod

Příspěvekod hocimin1 » 1 month ago

login nic. Normlane to napise prihlaseni do cap:

13:27:00 caps,info CAP connected to CAPMain (::ffff:192.168.1.1:5246)
13:27:00 caps,info [::ffff:192.168.1.1:56773,Join,[CC:2D:E0:6B:1C:C7]] joined, pro
vides radio(s): CC:2D:E0:6B:1C:CC
13:27:00 caps,info CAP joined CAPMain (::ffff:192.168.1.1:5246)

vse je nastaveno dobre, protoze ostatni mikrotiky co jsou po baraku se nastavi tak jak maji. Jen ne ta lokalni wifi
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 11401
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 1 month ago

vyhovuje ip address range? identity/name regexp? POkudn emáš dynamiku ale statiku tak je třeba ho ručně smazat.
0 x

hocimin1
Příspěvky: 1082
Registrován: 12 years ago
Bydliště: Náchod

Příspěvekod hocimin1 » 1 month ago

mam tam dynamiku.

JAk pisu vsichni ostatni se v pohode pripoji a udelaji vse jak je v konfiguraku jen lokal to proste neudela. Zkousel jsem i nastavit ip adresu CAP napevno, zkousel jsem i discovery interface a porad to same. Nenajde se to. Priskoci to dynamicky do interface v CAPSMANU,a le oznaci se to jenom jak cap19 (sviti pred tim MB) a tim to konci. Ostatni se normalne nazvou napr 24G-AP-pod strechou (a je u nich DSMB) nebo 24G-Sal-1,24G-Sal-1
0 x

kodlkal
Příspěvky: 33
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod kodlkal » 1 month ago

Disabluj pravidlo ve firewallu: drop input vše co neleze z Lanu, mělo by se to rozjet, posléze uprav pravidlo!

hocimin1 píše:mam tam dynamiku.

JAk pisu vsichni ostatni se v pohode pripoji a udelaji vse jak je v konfiguraku jen lokal to proste neudela. Zkousel jsem i nastavit ip adresu CAP napevno, zkousel jsem i discovery interface a porad to same. Nenajde se to. Priskoci to dynamicky do interface v CAPSMANU,a le oznaci se to jenom jak cap19 (sviti pred tim MB) a tim to konci. Ostatni se normalne nazvou napr 24G-AP-pod strechou (a je u nich DSMB) nebo 24G-Sal-1,24G-Sal-1
0 x

norg
Příspěvky: 28
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod norg » 1 month ago

kdybys hledal tak bys vedel ze byla zmena ve FW dohledej si pravidlo(jak pise kodikal)

Kód: Vybrat vše

add action=drop chain=input comment="defconf: drop all not coming from LAN" \
in-interface-list=!LAN

a uprav
0 x

hocimin1
Příspěvky: 1082
Registrován: 12 years ago
Bydliště: Náchod

Příspěvekod hocimin1 » 1 month ago

no jo, ale ja tam to pravidlo nemam. JA jsem cele nastaveni smaznul a nastavoval to na cistej MK.

Uz se me to na par MK stalo. Vzal jsem jinej a tam problem nebyl, tam vse fungovalo jak ma. Ale tady bohuzel jsem mel s sebou jen jeden kus.
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 11401
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 1 month ago

musíš tam mít něco extrémně blbě nebo nevíš co přesně nastavuješ. Používáme to takhle naprosto běžně a nikdy nebyl problém.
0 x

hocimin1
Příspěvky: 1082
Registrován: 12 years ago
Bydliště: Náchod

Příspěvekod hocimin1 » 1 month ago

to ze tam je neco blbe, to vim. Ale co to je. Nastavoval jsem nekolik CAPSMANu, takze uz Vim na co si dat pozor. Ale taky uz u par to takhle zablblo. Nejhorsi je, ze jak pisu ostatni MK se k tomu v pohode pripojili a vzali to nastaveni, jen ne lokalni. Tak to zkusim cele smaznout a zacnu znova
0 x

jardatop
Příspěvky: 5
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod jardatop » 1 month ago

Taky se mi to několikrát stalo. Pomohl reset to default a znovu všechno nastavit.
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 11401
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 1 month ago

nenapsal si sem ani slovo z konfigurace takže jak očekáváš že ti pomůžeme?
0 x

hocimin1
Příspěvky: 1082
Registrován: 12 years ago
Bydliště: Náchod

Příspěvekod hocimin1 » 1 month ago

Jojo uz to jede, udelal jsem reset. Nahral zpet export co jsem si udelal. A normalne se to rozjelo.
0 x


Zpět na „Konfigurace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů