nefunkční 3g zona vodafone

Návody a problémy s konfigurací.
Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 5430
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

nefunkční 3g zona vodafone

Příspěvekod okoun » 1 week ago

nevíte co by mohlo být špatně nastavené na mikrotiku když mi nechodí 3g zona? krabička hlásí jako že je vše ok, první 3 kontrolky svítí ale už mi nesvítí poslendí kontrolka když telefonuji tedy piktorgram mobilu a mobil mi také neukazuje plný signál. na vodafonu prý říkají abych konaktoval sám sebe jako isp že si prý blokuji porty, což ale nedělám, nebo případně není problém v tom že musím mít veřejnou ipv4 adresu?
0 x
Ufff, zajímalo by mě jestli vlákno "60GHz" překoná flame vlákno o "PBM10" :D

mirek.k
Příspěvky: 510
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod mirek.k » 1 week ago

Doporučuji zkontrolovat nastavení telefonu.
Zona je 3G a pokud je telefon nastaven na LTE, tak zonu ignoruje.
Stačí jej přepnout do 3g a měl by fungovat.
Mirek
0 x

mpcz
Příspěvky: 1889
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 1 week ago

Moc ti to nepomůže, ale těchto krabiček jsem již namontoval hodně a průměrná doba dohadování se s technickou podporou je tak měsíc. Dodávka klidně i 1/4 roku. Jejich možnosti diagnostiky jsou velice omezené, takže většinou se jen dohadují nebo předají nějakou informaci z univerzálního chybovníku.
Dost pomůže, když se podíváš do DHCP serveru na Mikrotiku, jestli si 3G zóna vzala IP, jestli komunikuje s Vodafonem atd. V tom případě máš víc informací než ten jejich helpdesk.
Na druhou stránku - je to výborná věc, která mockrát vyřešila dlouholeté problémy klientů. Když se to rozchodí a funguje to, nemá to za ty peníze vadu. mpcz, 11.jun.2018
1 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 5430
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 1 week ago

jo ipku si to vezme, ale možná jestli to nedělá problém že tam je i ipv6? jinak telefon mám S8 mám tam režim 2G/3G/4G když sám 3G only tak to hlásí že je totálně bez signálu :D jinak pani na helpdesku něco říkala ohledně nastavení androidu kde se musí nastavit preference 3g zony ale to jsem jako nenašel :D
0 x
Ufff, zajímalo by mě jestli vlákno "60GHz" překoná flame vlákno o "PBM10" :D

promos
Příspěvky: 26
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod promos » 1 week ago

Taky jsem to řešil, nakonec jsem zjistil, že neměli povolený náš IP rozsah. Po třech měsících dohadování to během půl hodiny jelo. Naše rozsahy jsem posílal na email dsd@vodafone.cz
0 x

mpcz
Příspěvky: 1889
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 1 week ago

Tak to je případ, který řeším křížovým přehazováním. 3G zónu přenesu jinam na normální IP, k ní zkusím napojit klasický 3G telefon. Vždy je třeba čekat i půl hodiny, než se to spáruje s ústřednou. Sice nechápu, co to půl hodinu dělá, ale všude to píší a říkají. Na mikrotiku musíš vidět, jestli ústředna odpovídá nebo ne. mpcz, 11.jun.2018
0 x

hocimin1
Příspěvky: 1026
Registrován: 11 years ago
Bydliště: Náchod

Příspěvekod hocimin1 » 1 week ago

Muj prispevek bude trochu off, ale dnesni telefony umi volani pres WIFI. Tak je jaksi 3G zona tak trochu zastarala Zapnu wifi volani, kdyz jsem na normalnim celular tak volam pres operatora, kdyz nejsem a jsem na wifi tak volam pres WIFI. Navenek se porad tvarim jako bych byl na celular, vcetne sms. Vyhoda, jde to vsude, nemusim registrovat telefon do 3G zony. Ale je to oftopic, tak to kdyztak smaznete
0 x

mpcz
Příspěvky: 1889
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 1 week ago

Možná je to jen můj dojem, ale asi jsi nepochopil, proč vlastně tu 3G zónu montuje. Nebo jsem to nepochopil já, což je běžné, že. mpcz, 11.jun.2018
1 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 5430
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 1 week ago

hocimin1 píše:Muj prispevek bude trochu off, ale dnesni telefony umi volani pres WIFI. Tak je jaksi 3G zona tak trochu zastarala Zapnu wifi volani, kdyz jsem na normalnim celular tak volam pres operatora, kdyz nejsem a jsem na wifi tak volam pres WIFI. Navenek se porad tvarim jako bych byl na celular, vcetne sms. Vyhoda, jde to vsude, nemusim registrovat telefon do 3G zony. Ale je to oftopic, tak to kdyztak smaznete


má to jeden malej problém jakmile se hnu od wifi a má se přepnout hovor na BTS tak se hovor rozpojí což mě pěkně ser....
0 x
Ufff, zajímalo by mě jestli vlákno "60GHz" překoná flame vlákno o "PBM10" :D

mpcz
Příspěvky: 1889
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 1 week ago

Trochu se ztrácím, jako obvykle, řešíš nefunkční 3G zónu, BTSku nebo Wifi? mpcz, 12.jun.2018
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 5430
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 1 week ago

to byla reakce na to wifi volání...
stále řeším nefunkční 100g ala 3g zonu od vodafonu....
0 x
Ufff, zajímalo by mě jestli vlákno "60GHz" překoná flame vlákno o "PBM10" :D

Invia
Příspěvky: 64
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod Invia » 1 week ago

Ahoj, jedná se o tuto https://mobilizujeme.cz/wp-content/uploads/2011/09/vodafone-3g-femtobunka-test-obr06.jpg bránu? Dost mě totiž mate tvůj popisek, že 3 kontrolky svítí ale piktogram mobilu ne, protože tato zóna má jenom 3 kontrolky a jinou 3g zónu jsem nenašel.
Jinak přidal sis svoje telefonní čísla do té zóny v samoobluze?
0 x

Uživatelský avatar
okoun
Příspěvky: 5430
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Mordor

Příspěvekod okoun » 1 week ago

telefonní číslo sem přidal jinak je to tato šílenost https://www.youtube.com/watch?v=GCQ1qQ9Ik6w
0 x
Ufff, zajímalo by mě jestli vlákno "60GHz" překoná flame vlákno o "PBM10" :D

mpcz
Příspěvky: 1889
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 1 week ago

To slovo "přidal" má u tohoto stroje značnou podmíněnost, jako ostatně všechno. Mám těch 3G zón několik a všechny mají 4 kontrolky na předním panelu.
- Zkus ve správě číslo odebrat, pak znovu přidat, počkej na potvrzující SMSku.
- Zkus přenést na jiný internet (s DHCP)
- Zkus napojit jiné tel. číslo, jiný model telefonu
Je to na chvilku a budeš vědět mnohem více. mpcz, 12.jun.2018
0 x

gomezka
Příspěvky: 7
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod gomezka » 1 week ago

Ted resim stejnou vec. Nefunkcni 3G zona a wifi volani. Po spoutste telefonatu do Vodafone od tupych na bezne lince po datove specialisty az po sitare. 100x reset 3g Zony po rady skuste na jinem pripojeni.
Rezume po 3 tydnech: Zavada v siti meho poskytovatele (JON.CZ). Port UDP 4500 neprojde ven. Bohuzel nikdo nevi proc. Je to v reseni, ale spoluprace s Vodafone je pry beh na dlouhou trat.

Ja to vyresil EOIP tunelem z jine site. https://ispforum.cz/viewtopic.php?f=5&t=25653

Gomez
0 x


Zpět na „Konfigurace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů