MikroTik - BEZPECNOSTNI UPOZORNENI !!! DULEZITE - zablokovane MikroTiky

Návody a problémy s konfigurací.
ludvik
Příspěvky: 4079
Registrován: 7 years ago

Re: MikroTik - BEZPECNOSTNI UPOZORNENI !!! DULEZITE - zablokovane MikroTiky

Příspěvekod ludvik » 6 days ago

Nechci ti do toho kecat - ale jak jsme ti mohli najít chybu ve firewallu, když jsi nám ho nepředvedl?
Méně zkušení nemusí být idioti. Ale něco přečíst si odmítají, natož něco hledat. O správném firewallu tu jde řeč snad každý měsíc. Jako slušný odpich lze využít i wiki mikrotiku, případně jeho výchozí konfiguraci. Zase tolik lidí tady jako jako support nefunguje, aby je bavilo pořád radit to samé.
A jsi-li laik, je na to jiná část tohoto fóra ... tam bys asi měl nějaké "hájení".
dedek_2019 píše:Hmm, tak díky za radu.... Jste fakt pašáci, poradili jste skvěle! Bylo rychlejší si najít tu drobnou chybku ve FW sám, než se jí dozvědět od vás.
Koukám, že podle osazenstva tohodle fóra, jsou zřejmě všichni méně zkušení uživatelé úplní idioti, co si neumí nastavit nový login...
Tak se tu bavte, "ajeťáci" :-)
0 x
Ohledně GDPR již nediskutuji. Když nic nevím, musím si to nastudovat jinde - a pak už to vím a nemám potřebu diskutovat zde.

shooter
Příspěvky: 732
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod shooter » 3 days ago

Tento bordel jsem dnes objevil v MK v ARP je to víc než divny
je napadenej MK nebo to Ubntčko ?
16 D 169.254.124.158 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
17 D 169.254.7.46 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
18 D 169.254.103.131 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
19 D 169.254.34.93 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
20 D 169.254.7.229 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
21 D 169.254.55.175 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
22 D 169.254.75.141 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
23 D 169.254.40.103 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
24 D 169.254.72.137 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
25 D 169.254.84.10 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
26 D 169.254.43.60 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
27 D 169.254.109.183 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
28 D 169.254.48.150 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
29 D 169.254.74.194 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
30 D 169.254.7.70 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
31 D 169.254.88.40 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
32 D 169.254.116.142 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
33 D 169.254.60.17 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
34 D 169.254.71.31 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
35 D 169.254.36.66 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
36 D 169.254.121.181 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
37 D 169.254.52.135 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
38 D 169.254.56.94 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
39 D 169.254.93.168 00:15:6D:BD:17:CA bridge1
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12175
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 3 days ago

ty používáš 169.254.x.x?
0 x

iTomB
Příspěvky: 825
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod iTomB » 3 days ago

Videl bych to jako zarizeni, co nenasli DHCP a maji IP link-local a tohle je za nejakym wifi bridgem, ktery maskuje MAC.
0 x

shooter
Příspěvky: 732
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod shooter » 3 days ago

hapi píše:ty používáš 169.254.x.x?

Ne

Adresy neustale přibývaji a mizí proto je mi to divny ted třeba 54 zaznamu
zařízení je Nanostation5 v režimu AP a na něm jen jeden klient a ten chodí s jinou MAC
Ubnt poslední FW 4.0.4
0 x

helapc
Příspěvky: 917
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod helapc » 3 days ago

4.0.4 ??
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12175
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 3 days ago

já tohle viděl včera na edge switchy, neni to ARP ale MAC tabulka a 169.254. tam lítaly odkud mohly. PC, kamery.. odkud to mohlo.
0 x

shooter
Příspěvky: 732
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod shooter » 3 days ago

a přišel si na něco proč se to děje ?
0 x


Zpět na „Konfigurace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů