DFS mate s tim nekdo zkusenosti?

Návody a problémy s konfigurací.
rsaf
Příspěvky: 890
Registrován: 12 years ago

Re: DFS mate s tim nekdo zkusenosti?

Příspěvekod rsaf » 5 months ago

Hlavně DFS si jen tak neudělá 4sec výpadek - pokud detekuje radar a má kam odskočit, tak odskočí na jiný kanál (uvidíš změnu kanálu), pokud nemá kam odskočit tak se vypne na mnohem déle než 4 pingy...
0 x

coolerman1
Příspěvky: 225
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod coolerman1 » 5 months ago

vypadavanie packetov u mna pomohlo preladenie
0 x

mpcz
Příspěvky: 2311
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 5 months ago

Přeladěno stokrát. Navíc - jak si vysvětlím, že vypadnou oba spoje zaráz a na stejnou dobu? mpcz, 17.7.2018
0 x

coolerman1
Příspěvky: 225
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod coolerman1 » 5 months ago

mpcz píše:Přeladěno stokrát. Navíc - jak si vysvětlím, že vypadnou oba spoje zaráz a na stejnou dobu? mpcz, 17.7.2018

nevedel som si to vysvetlit ,ale nahodne vypadavali 4 packety ,v logu nic a spoj sa tvaril akoby bol spojeny.na test preladenie 5200 a prestalo to ,skusal som nstreme aj 802.11
0 x

mpcz
Příspěvky: 2311
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 5 months ago

coolerman1 píše:
mpcz píše:Přeladěno stokrát. Navíc - jak si vysvětlím, že vypadnou oba spoje zaráz a na stejnou dobu? mpcz, 17.7.2018

nevedel som si to vysvetlit ,ale nahodne vypadavali 4 packety ,v logu nic a spoj sa tvaril akoby bol spojeny.na test preladenie 5200 a prestalo to ,skusal som nstreme aj 802.11

Navíc - jak si vysvětlím, že vypadnou oba spoje zaráz a na stejnou dobu? mpcz, 17.7.2018
0 x

rsaf
Příspěvky: 890
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod rsaf » 5 months ago

Odkud a kam pingáš? ty odezvy v desítkách ms nevypadají na to, že by to bylo jen přes ten spoj (anebo je ten spoj dost v háji). Určitě nepadá nic v infrastruktuře "kolem" ?
Umím si představit desítky důvodů proč vypadnou pingy na dvou spojích najednou - nějaký chaos v mac/arp tabulkách, bordel v STP, broadcast storm, problém v napájení......
0 x

mpcz
Příspěvky: 2311
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 5 months ago

No já taky, divím se, že se ještě neozval pan kolega Hapi. Ale - když na jeden spoj dám 6.35, v tu ránu je problém na tom spoji s 6.35 pryč. A pokud tam nějaký problém opravdu je, jak odhalit, kde? Pingám (viz scan výše) na dálku, do cizí sítě přes několik spojů a ještě VPNku, takže ten vyšší ping je asi odpovídající. Pokud ale pingám z těch dvou místních AP SXT, tak to je proti klientovi nakrátko cca 200m a výpadek 4 pingů se tam projevuje úplně stejně. Po změně na 6.35 vůbec. mpcz, 17.7.2018
0 x

coolerman1
Příspěvky: 225
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod coolerman1 » 5 months ago

mpcz píše:No já taky, divím se, že se ještě neozval pan kolega Hapi. Ale - když na jeden spoj dám 6.35, v tu ránu je problém na tom spoji s 6.35 pryč. A pokud tam nějaký problém opravdu je, jak odhalit, kde? Pingám (viz scan výše) na dálku, do cizí sítě přes několik spojů a ještě VPNku, takže ten vyšší ping je asi odpovídající. Pokud ale pingám z těch dvou místních AP SXT, tak to je proti klientovi nakrátko cca 200m a výpadek 4 pingů se tam projevuje úplně stejně. Po změně na 6.35 vůbec. mpcz, 17.7.2018


skus 6.40.4ROS + dany FW
0 x

mpcz
Příspěvky: 2311
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 5 months ago

To můžu. A co od toho mám očekávat? Není to tzv. "bezpečná" verze a 6.35 to řeší taky. mpcz, 17.7.2018
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 11707
Registrován: 11 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 5 months ago

takže ti lagne vpnka? proč si nepingáš mezi rbčky? aktuálně celá sít v 6.42.6 a no problém. Samozřejmě bez DFS.
0 x

mpcz
Příspěvky: 2311
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 5 months ago

Proč VPN? Píši výše, že to vypadává sice přes VPN, to proto, že se mi to lépe diagnostikuje a zachytává v NB, ale kontrolní ping z obou AP SXT na oba klienty vypadává přesně stejně. mpcz, 17.7.2018
0 x

mirek.k
Příspěvky: 632
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod mirek.k » 5 months ago

Je to asi blbost, ale mě tohle dělalo před časem STP na bridgovaných spojích.
Taky vypadl několikrát za den celý spoj - v logu nic.
Mirek
0 x

mpcz
Příspěvky: 2311
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod mpcz » 5 months ago

Podrobnosti by nějaké nebyly? Bridžovaný spoj to je. Děkuji. mpcz, 17.7.2018
0 x

mirek.k
Příspěvky: 632
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod mirek.k » 5 months ago

mpcz píše:Podrobnosti by nějaké nebyly? Bridžovaný spoj to je. Děkuji. mpcz, 17.7.2018

Jasně - jakmile jsem nastavil STP na none, přestalo to. Nemám v síti nic, co by mohlo vytvořit smyčku.
0 x

coolerman1
Příspěvky: 225
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod coolerman1 » 5 months ago

Ja som nemenil ani kable ani poe ani zariadenia.zmenil som kanal a vsetko prestalo (+upgrade ros) .ja mam spoj v bridgi, samozrejme superchanal
0 x


Zpět na „Konfigurace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů