5.6.1

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
jopo
Příspěvky: 201
Registrován: 7 years ago

Re: 5.6.1

Příspěvekod jopo » 3 years ago

vypnut dfs by malo ist hromadne aj cez aircontrol. oznacis si vsetky zariadenia ktore chces zmenit, das configure a odskrtnes dfs.
0 x

rado3105
Příspěvky: 2224
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod rado3105 » 3 years ago

len mne vypnutie dfs v 5.6.2 nepomohlo (cez aircontrol) - musel som downgrade na 5.5.10
0 x

placek.milan
Příspěvky: 241
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod placek.milan » 3 years ago

rado3105 píše:len mne vypnutie dfs v 5.6.2 nepomohlo (cez aircontrol) - musel som downgrade na 5.5.10


Nedokážu pochopit co pořád řešíte, však stačí změnit Country na Arubu a máte stejné kanály jako ČR a možnost DFS úplně vypnout. :idea:
0 x

mpcz
Příspěvky: 2179
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 years ago

placek.milan píše:
rado3105 píše:len mne vypnutie dfs v 5.6.2 nepomohlo (cez aircontrol) - musel som downgrade na 5.5.10


Nedokážu pochopit co pořád řešíte, však stačí změnit Country na Arubu a máte stejné kanály jako ČR a možnost DFS úplně vypnout. :idea:

Zdravím,
no nejspíše proto, že ty formulace: by mělo , by mohlo, někde jsem zahlédl, udělej toto, ale sám ti neřeknu co to vlastně znamená nejsou nějak extra přesvědčivé. Hlavně tehdy, když je problematický spoj daleko na zbytečnou projížďku. Také odezvy od testerů nejsou zatím jednoznačné, spíše naopak. Další komplikace je, že někde se úplně stejná konfigurace spojí za minutu, někde za 5, někde to trvá i půl hodiny. "Můj" spoj se během dne nerozpojuje, problém je pouze po restartu, takže zas tak velký problém to není. Za sebe raději počkám až někdo nějaký postup odzkouší a napíše: "vyřešeno". (Nebo "vybavené").
0 x

placek.milan
Příspěvky: 241
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod placek.milan » 3 years ago

mpcz píše:
placek.milan píše:
rado3105 píše:len mne vypnutie dfs v 5.6.2 nepomohlo (cez aircontrol) - musel som downgrade na 5.5.10


Nedokážu pochopit co pořád řešíte, však stačí změnit Country na Arubu a máte stejné kanály jako ČR a možnost DFS úplně vypnout. :idea:

Zdravím,
no nejspíše proto, že ty formulace: by mělo , by mohlo, někde jsem zahlédl, udělej toto, ale sám ti neřeknu co to vlastně znamená nejsou nějak extra přesvědčivé. Hlavně tehdy, když je problematický spoj daleko na zbytečnou projížďku. Také odezvy od testerů nejsou zatím jednoznačné, spíše naopak. Další komplikace je, že někde se úplně stejná konfigurace spojí za minutu, někde za 5, někde to trvá i půl hodiny. "Můj" spoj se během dne nerozpojuje, problém je pouze po restartu, takže zas tak velký problém to není. Za sebe raději počkám až někdo nějaký postup odzkouší a napíše: "vyřešeno". (Nebo "vybavené").


Cca na 50 zařízeních jsem měl Arubu, bez jediného problému nebo rozpojování. Ale když raději někdo zkoumá jiné způsoby, tak proč ne :)
0 x

mpcz
Příspěvky: 2179
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 years ago

placek.milan píše:
rado3105 píše:len mne vypnutie dfs v 5.6.2 nepomohlo (cez aircontrol) - musel som downgrade na 5.5.10


Nedokážu pochopit co pořád řešíte, však stačí změnit Country na Arubu a máte stejné kanály jako ČR a možnost DFS úplně vypnout. :idea:

Zdravím,
jak se prosím mění spoj 5.6.2 XW v provozu na "Aruba"? AP i klient?
Děkuji, mpcz, 26.08.2015
0 x

KoZLiCeK
Příspěvky: 972
Registrován: 10 years ago
Bydliště: CZ

Příspěvekod KoZLiCeK » 3 years ago

reset do tovarniho nastaveni a pak vyberes zemi... 8)
0 x

mpcz
Příspěvky: 2179
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 years ago

KoZLiCeK píše:reset do tovarniho nastaveni a pak vyberes zemi... 8)

Na dálku (např. veř. IP) a na klientovi to bude bez problémů?
mpcz, 26.08.2015
0 x

placek.milan
Příspěvky: 241
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod placek.milan » 3 years ago

mpcz píše:
placek.milan píše:
rado3105 píše:len mne vypnutie dfs v 5.6.2 nepomohlo (cez aircontrol) - musel som downgrade na 5.5.10


Nedokážu pochopit co pořád řešíte, však stačí změnit Country na Arubu a máte stejné kanály jako ČR a možnost DFS úplně vypnout. :idea:

Zdravím,
jak se prosím mění spoj 5.6.2 XW v provozu na "Aruba"? AP i klient?
Děkuji, mpcz, 26.08.2015


Stáhněte si config, změnte country na 2 záznamech na 533 a uploadujte do zařízení. Nebo reset do defaultu a vybrat ručně :)
0 x

mpcz
Příspěvky: 2179
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 years ago

- Někdo tady psal, že upravený konfig nefunguje i když se tváří, že funguje.
- Co s tou vzdálenou veřejkou na AP a následně klientem? Nebude trošku problém s tím defaultem?
Děkuji, mpcz, 27.08.2015
0 x

placek.milan
Příspěvky: 241
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod placek.milan » 3 years ago

mpcz píše:- Někdo tady psal, že upravený konfig nefunguje i když se tváří, že funguje.
- Co s tou vzdálenou veřejkou na AP a následně klientem? Nebude trošku problém s tím defaultem?
Děkuji, mpcz, 27.08.2015


Reset jsem nedělal, neměl jsem důvod, upravil jsem config a tím to pro mne haslo, od té doby fungovalo vždycky vše jak mělo.
0 x

JirkaK
Příspěvky: 68
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod JirkaK » 3 years ago

Problem je ale asi v tom, ze tohle nebude fungovat v 6-kovem firmware. Tam totiz v Aruba Country neni zatrzitko na vypnuti DFS zobrazeno.

J.

placek.milan píše:
mpcz píše:- Někdo tady psal, že upravený konfig nefunguje i když se tváří, že funguje.
- Co s tou vzdálenou veřejkou na AP a následně klientem? Nebude trošku problém s tím defaultem?
Děkuji, mpcz, 27.08.2015


Reset jsem nedělal, neměl jsem důvod, upravil jsem config a tím to pro mne haslo, od té doby fungovalo vždycky vše jak mělo.
0 x

DarkLogic
Příspěvky: 1133
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod DarkLogic » 3 years ago

mpcz píše:- Někdo tady psal, že upravený konfig nefunguje i když se tváří, že funguje.
- Co s tou vzdálenou veřejkou na AP a následně klientem? Nebude trošku problém s tím defaultem?
Děkuji, mpcz, 27.08.2015


Ten "někdo" vypustil nějakou kachnu a hned se toho ostatní chytnou a omílají to dokola, místo aby to vyzkoušeli. Změna v cfg samozřejmě bezproblému funguje.
0 x

miko
Příspěvky: 79
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod miko » 3 years ago

Stale len to DFS...... :roll:

Vazene kolegium, ma to niekto nasadene na sektore Rocket M5 Titanium???
Bol tam problem so zhadzovanim klientov, bolo to treba restartovat, atd.
Rad by som vedel, ako titany chodia s tymto FW, ci sa mi oplati nahodit sektory naspat na Titany.

Diky moc.
0 x

forkman
Příspěvky: 400
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: východní Čechy

Příspěvekod forkman » 3 years ago

DarkLogic píše:Ten "někdo" vypustil nějakou kachnu a hned se toho ostatní chytnou a omílají to dokola, místo aby to vyzkoušeli. Změna v cfg samozřejmě bezproblému funguje.


Já to dělám tak, že si v Chromu zobrazím nástroje pro vývojáře (Ctrl+Shift+i), přepíšu si country_code v html formu a kliknu na "Change" v nastavení wireless a po refreshi tam mám co potřebuju :) Je to rychlejší než ten konfig.

Pak je to takhle:

<input type="hidden" id="country" name="country" value="533">
0 x


Zpět na „Verze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host