dhcp address reservation

Návody a problémy s konfigurací.
PetrT30
Příspěvky: 28
Registrován: 4 years ago

dhcp address reservation

Příspěvekod PetrT30 » 2 weeks ago

PowerBeam M5 300 - v6.0.4 (XW)
Nastaveno takto:
Screenshot_4.jpg
Screenshot_4.jpg (19.9 KiB) Zobrazeno 537 x

zobrazuje takto:
Screenshot_5.jpg
Screenshot_5.jpg (13.18 KiB) Zobrazeno 537 x

Nevíte někdo jak to udělat aby se zobrazoval správný název?
Zkoušel jsem zadat i růčo přes dnsmasq.conf s uložením (cfgmtd -p /etc/ -w) a rebootem, ale neúspěšně.
Zajímalo by mě z čeho ten log čerpá.
0 x

ludvik
Příspěvky: 3426
Registrován: 6 years ago
Bydliště: Kutná Hora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ludvik » 2 weeks ago

Čerpá z informací poskytnutých klientem.
0 x

PetrT30
Příspěvky: 28
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod PetrT30 » 2 weeks ago

čoveče nejsem si moc jistej.
Vypadá to, že zařízení přidělí IP správnou, ale v infu - Commentu (v Nano) nechci aby se zařízení jmenovalo tak jak se fyzicky jmenuje, ale tak jak chci já.
Tudíž podle těch obrázků chci aby se zobrazoval PC-INTEL místo Petr-PC
0 x

ludvik
Příspěvky: 3426
Registrován: 6 years ago
Bydliště: Kutná Hora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ludvik » 2 weeks ago

Když tam UBNT ukazuje to, co mu předá klient ... tak ho horko těžko přesvědčíš, aby tam ukazoval něco jiného. Zvlášť od doby, co už neexistuje AirOS SDK.
0 x

PetrT30
Příspěvky: 28
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod PetrT30 » 2 weeks ago

Zvláštní. Dříve to fungovalo co jsem mu tam zadal a uložil přes cfgmtd -p /etc/ -w
0 x

helapc
Příspěvky: 663
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod helapc » 2 weeks ago

Podle mě čerpá z informací co mu dá klient, ty si uloží do dhcp.leases. To co edituješ přes Web je soubor ethers, kde můžeš rezervovat ke konkrétní mac konkrétní ip. dnsmasq.conf definuje rozsahy, ale možná to maj v originálním firmware jinak nastavený. Pošli mi obsah svého dnsmasq.conf. Bohužel nevim jak informaci zobrazit ve Webserveru. ale ethers si okomentovat můžeš, jen dáš na začátek řádku #
Náš je:
domain-needed
bogus-priv
filterwin2k
localise-queries
local=/lan/
domain=lan
expand-hosts
resolv-file=/etc/resolv.conf
dhcp-range=eth0,192.168.5.6,192.168.5.26,255.255.255.224,1h
dhcp-authoritative
dhcp-leasefile=/tmp/dhcp.leases
except-interface=ath0
read-ethers
dhcp-option=eth0,3,192.168.5.1
dhcp-option=6,192.168.5.1
all-servers
0 x

PetrT30
Příspěvky: 28
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod PetrT30 » 2 weeks ago

toto mám ve var/etc:

Kód: Vybrat vše

interface=eth0
dhcp-range=192.168.1.100,192.168.1.200,255.255.255.0,600
server=10.0.0.139@eth0
server=8.8.8.8@eth0
dhcp-host=A0:A8:CD:07:23:8A,192.168.1.102,600
dhcp-host=C0:3F:D5:69:69:38,192.168.1.101,600
dhcp-host=CC:7E:E7:72:A3:63,192.168.1.103,600
dhcp-host=D8:49:2F:39:56:AA,192.168.1.104,600
dhcp-host=00:1F:D0:25:CD:D7,192.168.1.105,600
dhcp-host=00:02:14:16:BE:E0,192.168.1.106,600
dhcp-host=00:06:DC:42:F7:03,192.168.1.107,600
dhcp-host=B8:27:EB:AA:A5:30,192.168.1.108,600
dhcp-host=74:23:44:9C:16:EC,192.168.1.109,600
bind-interfaces
dhcp-lease-max=2048
dhcp-leasefile=/tmp/dhcpd.leases
dhcp-authoritative

tohle je v var/etc/persistent:

Kód: Vybrat vše

interface=eth0
dhcp-range=192.168.1.100,192.168.1.200,255.255.255.0,600
server=10.0.0.139@eth0
server=8.8.8.8@eth0
bind-interfaces
dhcp-lease-max=2048
dhcp-leasefile=/tmp/dhcpd.leases
dhcp-authoritative
dhcp-host=C0:3F:D5:69:69:38,192.168.1.101,ZAŘÍZENÍ 1
dhcp-host=74:23:44:9C:16:EC,192.168.1.102,ZAŘÍZENÍ 2
dhcp-host=CC:7E:E7:72:A3:63,192.168.1.103,ZAŘÍZENÍ 3
dhcp-host=D8:49:2F:39:56:AA,192.168.1.104,ZAŘÍZENÍ 4
dhcp-host=00:1F:D0:25:CD:D7,192.168.1.105,ZAŘÍZENÍ 5
dhcp-host=00:02:14:16:BE:E0,192.168.1.106,ZAŘÍZENÍ 6
dhcp-host=00:06:DC:42:F7:03,192.168.1.107,ZAŘÍZENÍ 7
dhcp-host=B8:27:EB:AA:A5:30,192.168.1.108,ZAŘÍZENÍ 8
dhcp-host=A0:A8:CD:07:23:8A,192.168.1.110,ZAŘÍZENÍ 9

Zde jsem vždy dolů doplnil nové zařízení, popsal jsem si ho jak potřebuji, uložil přes terminál - cfgmtd -p /etc/ -w , rebootnul a bylo hotovo.
Teď to nejde a nechápu proč.
0 x

helapc
Příspěvky: 663
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod helapc » 2 weeks ago

Tak to opravdu editujus dnsmasq.conf
Mrkni do dhcp.leases podle mě ty informace co zobrazuje web jsou odsud, ale soubor je dočasný.
0 x


Zpět na „Konfigurace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti