v6.0 compliance test

Návody a problémy s konfigurací.
rado3105
Příspěvky: 2134
Registrován: 8 years ago

v6.0 compliance test

Příspěvekod rado3105 » 9 months ago

Vo v6.0 som stiahol cfg..zmenil country code na 511, po nabehnuti zariadenia sa to sprava ako compliance..nie je tam teraz argentina ako vo v8..ale


08Jan2017_16-32-09.jpg
08Jan2017_16-32-09.jpg (10.11 KiB) Zobrazeno 2014 x


neviete ci to je compliance? skusal to niekto?
0 x

rado3105
Příspěvky: 2134
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod rado3105 » 9 months ago

Takze po zmene nastaveni je potrebne vybrat krajinu. Vybral som aj Arubu, aj Chille a je tam na ap DFS wait...uz to nie je mozne obist, tuto verziu v6.0?
0 x

Uživatelský avatar
dubrma
Příspěvky: 339
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod dubrma » 9 months ago

Nemám s tím problém

1.JPG
1.JPG (8.38 KiB) Zobrazeno 1962 x

2.JPG
2.JPG (16.28 KiB) Zobrazeno 1962 x
0 x
Je mi jedno co mám v síti, ale musí to jet...

KoZLiCeK
Příspěvky: 573
Registrován: 9 years ago
Bydliště: CZ

Příspěvekod KoZLiCeK » 9 months ago

rado3105 píše:Vo v6.0 som stiahol cfg..zmenil country code na 511, po nabehnuti zariadenia sa to sprava ako compliance..nie je tam teraz argentina ako vo v8..ale


08Jan2017_16-32-09.jpg

neviete ci to je compliance? skusal to niekto?

Neni lepsi stahnout fw s CT rovnou.
0 x

Uživatelský avatar
midnight_man
Příspěvky: 3243
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod midnight_man » 9 months ago

potrebujete script cez SSH:

touch /etc/persistent/ct
save
reboot


potom stiahnut cfg a na 2 miestach zmenit country code na 511.

pekne sa tam ukaze compliance
1 x

Gemb
Příspěvky: 656
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod Gemb » 9 months ago

Funguje v pohode, upravil som to v 5.6.9 cs verzii, nasledne nahral 6.0 a funguje stale 8)
ct.png
0 x

rado3105
Příspěvky: 2134
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod rado3105 » 9 months ago

midnight_man píše:potrebujete script cez SSH:

touch /etc/persistent/ct
save
reboot


potom stiahnut cfg a na 2 miestach zmenit country code na 511.

pekne sa tam ukaze compliance



neriesi to niekto hromadne? menite to aj na klientoch, ci len na apeckach?
0 x

Gemb
Příspěvky: 656
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod Gemb » 9 months ago

Zalezi co od toho ocakavas, ak len vypnut DFS, tak by malo stacit uprava na AP. (tj vypnute DFS za pomoci CT) Avsak ak potrebujes ist aj mimo kanaly nez je indoor a outdoor pasmo u nas, tak urcite treba spustit CT aj na kliosoch a spravit si vlastny scan list. Niekde to nieje absolutne potrebne a 5 vacsich firiem sa voslo v pohode do indooru aj outdooru...teraz som v inom kraji a je tu cca 10 firiem...a zabrate je aj vsetko pomimo :lol: 5050, 5800 ci zo stredu 5400 je uplne bezne 8)
0 x

Uživatelský avatar
midnight_man
Příspěvky: 3243
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod midnight_man » 8 months ago

neodporucam moc APCka mimo kanalovania...lebo si na Vás môže krajsky štatny dohlad pekne zgustnut. na klientoch Slovakia, na AP compliance...ale vybrat SLovakia kanal.
0 x

Gemb
Příspěvky: 656
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod Gemb » 8 months ago

Lenze, ak spustim CT len na AP tak okrem DFS mi to nic nepomoze. Ja tie kanaly mimo proste potrebujem :lol: Stejne to tu ma kazdy tak, Viktor podla mna ty vies najlepsie co je to 5Ghz dzungla :lol:
0 x

mpcz
Příspěvky: 1336
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod mpcz » 7 months ago

Gemb píše:Zalezi co od toho ocakavas, ak len vypnut DFS, tak by malo stacit uprava na AP. (tj vypnute DFS za pomoci CT) Avsak ak potrebujes ist aj mimo kanaly nez je indoor a outdoor pasmo u nas, tak urcite treba spustit CT aj na kliosoch a spravit si vlastny scan list. Niekde to nieje absolutne potrebne a 5 vacsich firiem sa voslo v pohode do indooru aj outdooru...teraz som v inom kraji a je tu cca 10 firiem...a zabrate je aj vsetko pomimo :lol: 5050, 5800 ci zo stredu 5400 je uplne bezne 8)


Zdravím,
CT je jasné, ale je na klientech opravdu nutné dělat F list? V UBNT je to docela otravná a zdlouhavá práce s těmi zatržítky.
mpcz, 27.feb.2017
0 x

ludvik
Příspěvky: 3380
Registrován: 6 years ago
Bydliště: Kutná Hora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ludvik » 7 months ago

Zkus ctrl+c a ctrl+v z jiné jednotky ...
0 x

mpcz
Příspěvky: 1336
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod mpcz » 7 months ago

Dík,
z čeho udělat tu kopii? V textovém cfg se to objeví, až udělám list? Už jen teoreticky, protože jsem žádný list nedělal a klienti fungují správně (zatím). Ještě štěstí, že jsem jen drobný živnostník, těch pár lidí i tak zabralo skoro celou noc.
mpcz, 28.feb.2017
0 x

ludvik
Příspěvky: 3380
Registrován: 6 years ago
Bydliště: Kutná Hora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ludvik » 7 months ago

Já to kopíruji rovnou z webgui. V šestce to není? Teď nemám žádnou po ruce.
0 x

Gemb
Příspěvky: 656
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod Gemb » 7 months ago

Ak si nastastavis na AP CT, klientov das na czech republic a potom na AP das kanal napr 5400 ktory CZ region nepozna, klient sa nepripoji. Ak spustis CT aj na klientoch spojit by sa to uz malo na hocicom od 4,9-6,1GHz avsak dlho to trva, hlavne ked mas viacej klientov tak budes chvilu cakat nez si klienti preskenuju cele pasmo. Pouzivat vsetko nad 5,9 a vsetko pod 5,1 podla mna nema vobec vyznam (jednak lezes do 6Ghz pasma alebo pri 4,9Ghz maju niektore anteny uplne iny zisk) Takze ked si nastavis freq list od 5,1-5,9 bude to urcite rychlejsie. Pripadne si mozes do freq listu aj nestandarne freq napr s 5MHz kanalovanim...proste co potrebujes. Alebo mozes ist vzdy cistou cestou a nastavis vsade CZ a nic nebudes riesit :)
0 x


Zpět na „Konfigurace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host