Verze 6.43

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
mpcz
Příspěvky: 2290
Registrován: 12 years ago

Re: Verze 6.43

Příspěvekod mpcz » 3 months ago

hapi3 píše:pokud máš pouze v6 což by si měl mít tak stačí winbox v3.17. Pokud máš RouterOS v5 a níž tak prostě winbox v2.9. To jsou tedy max dva.

No to si nemyslím, navíc, co má znamenat toto: "to víš že je, jenom asi nepřišel ještě jak se upgraduje winbox.". Děkuji za vysvětlení. mpcz, 10.sep.2018
0 x

ludvik
Příspěvky: 3982
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod ludvik » 3 months ago

Hapi ... 3.12, tři dvanáct stačí. Alespoň od ROS 3.30.
hapi3 píše:pokud máš pouze v6 což by si měl mít tak stačí winbox v3.17. Pokud máš RouterOS v5 a níž tak prostě winbox v2.9. To jsou tedy max dva.


MPCZ: pro v6 stačí 3.17. Sice osobně vyzkoušeno jen na 6.10, ale asi se to dá brát za bernou minci.

Ale vzhledem k tomu, že funguje i starý způsob loginu API, tak se asi všem věřit nedá ...
Naposledy upravil(a) ludvik dne 10 Sep 2018 23:13, celkem upraveno 1 x.
0 x
Ohledně GDPR již nediskutuji. Když nic nevím, musím si to nastudovat jinde - a pak už to vím a nemám potřebu diskutovat zde.

hapi3
Příspěvky: 81
Registrován: 3 months ago

Příspěvekod hapi3 » 3 months ago

mpcz píše:
hapi3 píše:pokud máš pouze v6 což by si měl mít tak stačí winbox v3.17. Pokud máš RouterOS v5 a níž tak prostě winbox v2.9. To jsou tedy max dva.

No to si nemyslím, navíc, co má znamenat toto: "to víš že je, jenom asi nepřišel ještě jak se upgraduje winbox.". Děkuji za vysvětlení. mpcz, 10.sep.2018



Winbox má přece tlačítko na upgrade takže když si ho cvičně jednou tejdně máčkneš tak máš hotovo.
0 x

mpcz
Příspěvky: 2290
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 months ago

No a to mi udělá něco jiného, jak když stáhnu a nainstaluji novou verzi? Pokud ne, tak ve výsledku mám zase několik verzí, vzájemně nekompatibilních. Dvě mi tedy nestačí. mpcz, 10.sep.2018
0 x

hapi3
Příspěvky: 81
Registrován: 3 months ago

Příspěvekod hapi3 » 3 months ago

to, já zapomněl, ty seš jinej. Ty musíš mít winboxů víc. Co ti na to mám říct?
1 x

Uživatelský avatar
Myghael
Příspěvky: 1220
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod Myghael » 3 months ago

Mám WinBox 2.2.18 (pro RouterOS v5.x a starší) a 3.17 (v6+) a připojím se na libovolnou verzi RouterOS, když pominu ty úplně nejstarší možná, moje první verze RouterOS byla 2.9.50 a i na tu se v pohodě připojím. Pravda, jsem ten divný tučnákovec, tudíž pro mpcz dodám, že výše uvedené mi platí pro Linux i pro Windows.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

Laibir
Příspěvky: 271
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod Laibir » 3 months ago

Také mám dva WinBoxy. Občas vytáhnu ze skladu zařízení, které má z výroby 5.26 a na to se novým nedostaneš.
0 x

mpcz
Příspěvky: 2290
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 months ago

hapi3 píše:to, já zapomněl, ty seš jinej. Ty musíš mít winboxů víc. Co ti na to mám říct?

Třeba odpovědět, na co se ptám: "No a to mi udělá něco jiného, jako když stáhnu a nainstaluji novou verzi?". Děkuji. mpcz, 11.sep.20018
Naposledy upravil(a) mpcz dne 11 Sep 2018 07:30, celkem upraveno 1 x.
1 x

Uživatelský avatar
Myghael
Příspěvky: 1220
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod Myghael » 3 months ago

Ne, už z principu. Co jiného by to mělo dělat? Alespoň já po tom nic jiného než aby to stáhlo exáč aktuální verze a přepsalo samo sebe tou novou verzí, a aby to po sobě uklidilo případný bordel.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

iTomB
Příspěvky: 755
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod iTomB » 3 months ago

Myghael píše:Ne, už z principu. Co jiného by to mělo dělat? Alespoň já po tom nic jiného než aby to stáhlo exáč aktuální verze a přepsalo samo sebe tou novou verzí, a aby to po sobě uklidilo případný bordel.

Asi ceka, ze mu to jeste umeje nadobi a vypere spinave spodary :D.

Co asi dela upgrade ... No ja si radsi stahnu exac sam, prejmenuju (dam do nazvu cislo verze) a hodim si ho nove na listu, mam pak i historicke verze, kdyby byl nekdy problem a vim, ktery je ktery.
0 x

iTomB
Příspěvky: 755
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod iTomB » 3 months ago

nevydrzel ani 12h

04:44:39 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown by watch dog timer

upgrade z 6.42.3
0 x

mpcz
Příspěvky: 2290
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 months ago

Myghael píše:Ne, už z principu. Co jiného by to mělo dělat? Alespoň já po tom nic jiného než aby to stáhlo exáč aktuální verze a přepsalo samo sebe tou novou verzí, a aby to po sobě uklidilo případný bordel.

No já si taky myslím, že to asi bude to stejné, ale kolega hapi3 zřejmě ví něco víc. mpcz, 11.sep.2018
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 5106
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod honzam » 3 months ago

hapi3 píše:pokud máš pouze v6 což by si měl mít tak stačí winbox v3.17. Pokud máš RouterOS v5 a níž tak prostě winbox v2.9. To jsou tedy max dva.

Přesně tak. A nebo 3.17 na všechny V6 verze a winbox 3.12 na verze 5.x a nižší... Takže opravdu max dva
0 x

CrazyApe
Příspěvky: 530
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod CrazyApe » 3 months ago

Taky mam 3.17 ktery jde na vse 6+ a pak nejaky 2.9 myslim na ty "stare" ale takový FW uz u nas v siti davno nevedeme ale obcas se s tim nekde jeste setkam na necem ze skladu.
0 x

Chimiak
Příspěvky: 67
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Chimiak » 3 months ago

Trochu ve vlozim do diskuze, zkuste si stahnout winbox 2.2.10 a uvidite, ze otevrete vse... vc. 6.43.

honzam píše:
hapi3 píše:pokud máš pouze v6 což by si měl mít tak stačí winbox v3.17. Pokud máš RouterOS v5 a níž tak prostě winbox v2.9. To jsou tedy max dva.

Přesně tak. A nebo 3.17 na všechny V6 verze a winbox 3.12 na verze 5.x a nižší... Takže opravdu max dva
0 x


Zpět na „Verze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti