Stránka 1 z 1

Neleze pouzit frekvenci vyssi nez 5700 od 6.40.6

Napsal: 23 Mar 2018 13:06
od aTan
Ahoj. Aktualizoval jsem dve SXT AC proti sobe na 6.41.2 a klientska strana se nepripoji, kdyz ma ap frekvenci vyssi nez 5700. V changelogu jsem nic nenasel, country je czech republic. Zkusil jsem no_country_set a superchannel a stejne se to nespoji. Jako kdyby se to zablokovalo uplne.

UPD: Tak je to asi od verze 6.40.6

What's new in 6.40.6 (2018-Feb-20 11:04):
*) wireless - updated "Australia", "Czech Republic", "UK 5.8 Fixed" and "United Kingdom" regulatory domain information;

UPD: na foru Mikrotiku jsem jen nasel tuhle odpoved:

Kód: Vybrat vše

     Hello,
    can I get any info about this? Why was this change made?

        *) wireless - updated "Czech Republic" regulatory domain information;

    Czech republic has implemented the EU plan and band number 61 in this document is: 5725-5875MHz Non-specific Short-range devices 25mW e.i.r.p.

        The non-specific short-range device category covers all kinds of radio devices, regardless of the application or the purpose,
        which fulfil the technical conditions as specified for a given frequency band. Typical uses include telemetry,
        telecommand, alarms, data transmissions in general and other applications.

    http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32013D0752&qid=1444052578626&from=EN

    The same information also state local documents from Czech telecommunication office.

The center frequencies for that was incorrect, now those should be ok.

Re: Neleze pouzit frekvenci vyssi nez 5700 od 6.40.6

Napsal: 23 Mar 2018 14:45
od dagus
Takže se jen posunuly frekvence ne?

Re: Neleze pouzit frekvenci vyssi nez 5700 od 6.40.6

Napsal: 23 Mar 2018 16:27
od kure05
To to je zas za žvejk? Kde si o tom přečtu víc? Kdy se to změnilo?

Re: Neleze pouzit frekvenci vyssi nez 5700 od 6.40.6

Napsal: 23 Mar 2018 16:43
od hol
jsou posunuty kanaly asi o 5MHz.Uz jsme to taky zjistili a celkem jsme nadavali. Tezko rict co k tomu mk vede. Zkusim asi napsat Sergejovi.

Re: Neleze pouzit frekvenci vyssi nez 5700 od 6.40.6

Napsal: 23 Mar 2018 17:32
od Leeonek
Kanálování bylo dříve 5745, 5765, 5785, 5805 a 5825. Pak to mikrotici v nějaké verzi rozdrbali a posunuli od 5735, 5755...
Taky bych nadával kdyby to bylo pásmo ve kterém se může vysílat. Jelikož ale za provoz v tomto pásmu dává čtu slušné flastry, tak nějaká změna kanálování stejně nikoho nezajímá :)

Re: Neleze pouzit frekvenci vyssi nez 5700 od 6.40.6

Napsal: 23 Mar 2018 19:51
od dagus
kure05 píše:To to je zas za žvejk? Kde si o tom přečtu víc? Kdy se to změnilo?

Od 6.40.6

Re: Neleze pouzit frekvenci vyssi nez 5700 od 6.40.6

Napsal: 23 Mar 2018 20:04
od hapi

Re: Neleze pouzit frekvenci vyssi nez 5700 od 6.40.6

Napsal: 26 Mar 2018 08:06
od aTan
Na obou stranach je 6.40.6. Ty posuny jsem vyzkousel, vlastne jsem vyzkousel vsechno z 5470-5620, 5660-5855, ale spojeni vydrzi max 15 vterin a spadne s extensive data loss (obyc Acko, 20Mhz), Tx/Rx signal je -45/-44. Pred tim to dalo 50-60mbps s Nkem. Zkusil jsem tam NV2 a Nstreme, to same.

UPD: jednou vydrzelo cca minutu, stihl jsem s tam pripojit a byla tam 6.41.3, asi se nepovedl downgrade na 6.40.6. Navic jsem zjistil, ze je uptime 1 minuta a log je zaplneny "restarted without proper shutdown", pak me to zase odpojilo, takze asi tam bude jeste neco jineho.

Re: Neleze pouzit frekvenci vyssi nez 5700 od 6.40.6

Napsal: 26 Mar 2018 10:31
od Onas
Měl jsem podobný problém, ale upgrade pomohl a spojilo se to a drží .
V 6.41.2 proti 6.42rc49 a jede rc je bridge.
Ja mám ten problém, že na tom bridge je nastavený kanál 5580 a regulatory-domain , ale sám se přenastaví na kanál nad 5700, kvůli zarušení.
Nevíte někdo jak mu ten kanál vnutit , aby na něm zůstal vysílat ?

Re: Neleze pouzit frekvenci vyssi nez 5700 od 6.40.6

Napsal: 26 Mar 2018 11:03
od KoZLiCeK
Onas píše:Měl jsem podobný problém, ale upgrade pomohl a spojilo se to a drží .
V 6.41.2 proti 6.42rc49 a jede rc je bridge.
Ja mám ten problém, že na tom bridge je nastavený kanál 5580 a regulatory-domain , ale sám se přenastaví na kanál nad 5700, kvůli zarušení.
Nevíte někdo jak mu ten kanál vnutit , aby na něm zůstal vysílat ?

ze by channel list?