Verze 6.41

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
mpcz
Příspěvky: 1634
Registrován: 12 years ago

Re: Verze 6.41

Příspěvekod mpcz » 3 months ago

iTomB píše:
mpcz píše:
hafieror píše:Příště zkus jen zapnout a vypnout wlan, určitě se to taky vyřeší. Ale není to verzí, děje se mě to zcela náhodně na různých verzích.

To SA tam jelo rok a nevěděl jsem o něm. Takže mi to přijde divné, že by to bylo SA-čkem.
mpcz, 10.jan.2018


Zkus jen scan a ne ten na pozadi. Projdi si me prispevky, ja uz to tu resim delsi dobu ... A aj na AP, na ktere se nesahalo nekolik mesicu ... takze i starsi FW.

TomB

Dík, sorry, vůbec nevím, o čem mluvíš.
mpcz, 10.jan.2018
0 x

Uživatelský avatar
Myghael
Příspěvky: 766
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod Myghael » 3 months ago

hafieror píše:Příště zkus jen zapnout a vypnout wlan, určitě se to taky vyřeší. Ale není to verzí, děje se mě to zcela náhodně na různých verzích.


Mě taky, ale aspoň ty restarty wlan jsou automatické: http://pajkanet.cz/?q=restartwifi. Ten skript není mé dílo, vyhodil mi to Google, když jsem hledal, jak to spouštět periodicky.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

iTomB
Příspěvky: 544
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod iTomB » 3 months ago

mpcz píše:Dík, sorry, vůbec nevím, o čem mluvíš.
mpcz, 10.jan.2018


A o cem tu pises? Co te trapi?
0 x

iTomB
Příspěvky: 544
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod iTomB » 3 months ago

Myghael píše:
hafieror píše:Příště zkus jen zapnout a vypnout wlan, určitě se to taky vyřeší. Ale není to verzí, děje se mě to zcela náhodně na různých verzích.


Mě taky, ale aspoň ty restarty wlan jsou automatické: http://pajkanet.cz/?q=restartwifi. Ten skript není mé dílo, vyhodil mi to Google, když jsem hledal, jak to spouštět periodicky.


Pekne na 2 veci ...
Pokud umrou vsichni najednou, je daleko lepsi moznost to detekovat - takhle by jsi musel na kazdem AP menit script ...
0 x

mpcz
Příspěvky: 1634
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 months ago

Už jsem ztratil přehled, kdo se na co koho ptá, proto:
Zdravím,
včera jsem nahrál 6.41 do AP SXT SA, vše jelo, dnes, po cca 20 hodinách se odpojili všichni (21) klienti. Po restartu vše OK.
Pokud možno skript nechci, ti TVimpulzáci budou křičet, že se jim zasekl na minutu oblíbený seriál.
Rok to jelo bez záseku, seká se to po nahrátí 6.41, to by mělo mít souvislost i když to jisté není.
Stalo se to někomu?
Děkuji.
mpcz, 10.jan.2018
0 x

Ladik
Příspěvky: 1248
Registrován: 8 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 3 months ago

6.41 se me nikde jeste neseklo, zato SXT SA nekolikrat, vymenil jsem je vsude za RB 15s a jede jak vino.
Na 6.41 je dobre mit i vse co se k nemu pripojuje, je tam jiny driver na wifi a urcite tam nepripojovat nic v A-cku, zejmena RB411 s R52 to je pak uplna katastrofa.
0 x

iTomB
Příspěvky: 544
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod iTomB » 3 months ago

mpcz píše:Už jsem ztratil přehled, kdo se na co koho ptá, proto:
Zdravím,
včera jsem nahrál 6.41 do AP SXT SA, vše jelo, dnes, po cca 20 hodinách se odpojili všichni (21) klienti. Po restartu vše OK.
Pokud možno skript nechci, ti TVimpulzáci budou křičet, že se jim zasekl na minutu oblíbený seriál.
Rok to jelo bez záseku, seká se to po nahrátí 6.41, to by mělo mít souvislost i když to jisté není.
Stalo se to někomu?
Děkuji.
mpcz, 10.jan.2018

A znova, najdi si prispevky ode me, resil jsem to tu nekolikrat ...
0 x

mpcz
Příspěvky: 1634
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 months ago

Ladik píše:6.41 se me nikde jeste neseklo, zato SXT SA nekolikrat, vymenil jsem je vsude za RB 15s a jede jak vino.
Na 6.41 je dobre mit i vse co se k nemu pripojuje, je tam jiny driver na wifi a urcite tam nepripojovat nic v A-cku, zejmena RB411 s R52 to je pak uplna katastrofa.

Dík, no výměně antény bych se raději vyhl, jednak tak široká mi tam nepasuje, navíc jsou tam další 2 SA a všechny 3 jely rok bez problému. Takže 6.41 mi nic nového nepřináší, kromě problémů.
Dělal někdo downgrade z 6.41 zpět na 6.39 nebo něco okolo 6.39? Nenastane nějaká katastrofa? Nerad bych tam jel osobně, je to dost nepřístupné.
Dík, mpcz, 11.jan.2018
0 x

iTomB
Příspěvky: 544
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod iTomB » 3 months ago

mpcz píše:
Ladik píše:6.41 se me nikde jeste neseklo, zato SXT SA nekolikrat, vymenil jsem je vsude za RB 15s a jede jak vino.
Na 6.41 je dobre mit i vse co se k nemu pripojuje, je tam jiny driver na wifi a urcite tam nepripojovat nic v A-cku, zejmena RB411 s R52 to je pak uplna katastrofa.

Dík, no výměně antény bych se raději vyhl, jednak tak široká mi tam nepasuje, navíc jsou tam další 2 SA a všechny 3 jely rok bez problému. Takže 6.41 mi nic nového nepřináší, kromě problémů.
Dělal někdo downgrade z 6.41 zpět na 6.39 nebo něco okolo 6.39? Nenastane nějaká katastrofa? Nerad bych tam jel osobně, je to dost nepřístupné.
Dík, mpcz, 11.jan.2018


Tak pro upresneni, tenhle problem nedela tahle verze, ten problem je tam uz hodne dlouho ...
0 x

Ispič
Příspěvky: 112
Registrován: 8 months ago

Příspěvekod Ispič » 3 months ago

To řešijou už od doby kdy začali s NV2kou, t.j. od 4.x? :))
Debilní je, že nikdy nevíš kdy to udělá, teplo, zima, zatížení, prostě tomu rupne v bedně a je to. Pak to dá rok pokoj, a pak zase, a nebo se to třeba neobjeví vůbec.
Co tuhnutí na 6Mbit bittrate, to podle mě taky ještě nepořešili. Minulý týden jsem řešil jeden sektor kde byli takto postižení 2 klienti.
0 x

mpcz
Příspěvky: 1634
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 months ago

Vracím se k problému odpojení všech klientů na SA, který se vyskytoval po nahrátí 6.41. Asi po týdnu se něco stalo a od té doby se to neseklo ani jednou.
Zdá se, že je to nějaký náhodný jev, závislý na něčem, uvidíme, co to bude dělat dlouhodobě.
mpcz, 16.jan.2018
0 x

iTomB
Příspěvky: 544
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod iTomB » 3 months ago

mpcz píše:Vracím se k problému odpojení všech klientů na SA, který se vyskytoval po nahrátí 6.41. Asi po týdnu se něco stalo a od té doby se to neseklo ani jednou.
Zdá se, že je to nějaký náhodný jev, závislý na něčem, uvidíme, co to bude dělat dlouhodobě.
mpcz, 16.jan.2018


A dal? To neni problem tehle verze, ja to resim uz vice jak rok mozna ... Maji chybu ve wifi a uz hodne dlouho ...
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 10973
Registrován: 10 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 3 months ago

hlavně nezapomeň že přesně tohle samí se děje i u ubnt. Že by chyba v chipsetu?
0 x

mpcz
Příspěvky: 1634
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod mpcz » 3 months ago

No to tedy nevím, nevím, mám za ty roky pěknou sbírku chipsetů a kombinací chipsetů a problém se samovolným odpojením všech klientů si nepamatuji. Odpojování jednotlivých klientů snad, to připisuji na konto rušení.
mpcz, 16.jan.2018
0 x

iTomB
Příspěvky: 544
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod iTomB » 3 months ago

Verze 6.40.5

Chyba ROS.png
Chyba ROS.png (152.47 KiB) Zobrazeno 573 x


Zaznamenal jsem tohle i na verzich starsich ... 6.36 a myslim ze i na 6.29.
Jedine co jsem udelal, byl scan ...

Tech problemu s odpojovanim je vic ...
0 x


Zpět na „Verze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti