Verze 3.30

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
mpcz
Příspěvky: 1363
Registrován: 11 years ago

Re: Verze 3.30

Příspěvekod mpcz » 1 week ago

Zdravím,
trošku starší téma, ale potřebuji do 532ky s nástavbou nahrát pozdější firmware. Dal jsem 3.30, pak upgrade licence, spojilo se to na www.mikrotik, zahrkalo a kód software je XXXX-XXXX. Co ale zůstalo, je max. upgrade to 3.30. 4.17 to nebere, v logu je hlášla o nedostatečné licenci. Je v tom nějaká další finta? Svého času to chodilo bez problémů.
Dík, mpcz, 06.dec.2017
0 x

milan.zelina
Příspěvky: 223
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod milan.zelina » 1 week ago

O problému nevím, u mě 6 desek RB532, všechny mám na v. 5.26. U licence mi to píše, že by šla až na v. 6.x což jsem zatím nezkoušel.
Všechny mají L4. To vypadá spíš na problém jednoho kusu.
Edit: není tam třeba napřed nahrát novej FW?
Zkusil jsem pro legraci 6.32.2 a funguje taky OK.
0 x

Uživatelský avatar
reset
Příspěvky: 2738
Registrován: 10 years ago
Bydliště: intERnet

Příspěvekod reset » 1 week ago

mipsle konci na verzi 5.26
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 4534
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod honzam » 1 week ago

reset píše:mipsle konci na verzi 5.26

Ale pouze pro rb133c a rb112. RB133 a rb532 končí na 6.32.4

mpcz píše:Co ale zůstalo, je max. upgrade to 3.30. 4.17 to nebere, v logu je hlášla o nedostatečné licenci. Je v tom nějaká další finta? Svého času to chodilo bez problémů.

Svého času to šlo. Před pár roky to blokli, pokud už předtím nebylo upgradable to V5 (V6) tak nyní to prostě už nejde. Pouze se upgraduje licenční číslo na nový tvar ale licence zůstane stará. Ještě mě napadá zkusit netinstall a rovnou tak zkusit tu 6.32.4
0 x

mpcz
Příspěvky: 1363
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod mpcz » 1 week ago

Dík,
to mě taky napadlo, ale proč to udělali, nechápu.
mpcz, 06.dec.2017
0 x

Uživatelský avatar
Selič
Příspěvky: 599
Registrován: 7 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 1 week ago

Co si matně pamatuju, tak bylo potřeba po update klíče na 3.30 nejdřív nahrát tuším 4.05 nebo 4.10, dát znovu update. A až pak 4.17 a potom tam šla dát novější.
Naposled asi rok nazpátek jsem takhle předělal několik RB532 a RB532A na 6.32.3 a ta běhá spolehlivě. Přesný postup už si nepamatuju, vím, že jsem nad tím taky chvilku koumal. Používám to jako AP na stavbách, kde mě potom tolik nenaštve, když to nějakej blbec ukradne.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

mpcz
Příspěvky: 1363
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod mpcz » 5 days ago

Zdá se, že kolega honzam je nejblíž pravdě. Po mnoha neúspěšných pokusech jsem napsal Sergejovi, sice to chtělo urgenci, ale poslal nový klíč, už to jede. Nejposlednější jsem našel v.5.x někde jsem zahlédl, že tam jde i šestka. Ví o tom prosím někdo něco? A kde se bere?
Dík, mpcz, 12.12.2017
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 4534
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod honzam » 5 days ago

mpcz píše:Zdá se, že kolega honzam je nejblíž pravdě. Po mnoha neúspěšných pokusech jsem napsal Sergejovi, sice to chtělo urgenci, ale poslal nový klíč, už to jede. Nejposlednější jsem našel v.5.x někde jsem zahlédl, že tam jde i šestka. Ví o tom prosím někdo něco? A kde se bere?
Dík, mpcz, 12.12.2017

https://download2.mikrotik.com/routeros ... 6.32.4.npk
0 x

mpcz
Příspěvky: 1363
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod mpcz » 5 days ago

Ok, dík, jen že na oficiální stránce to končí 5.x. Není v tom nějaký háček? Má to někdo v provozu? Těch 532 bylo navíc co si pamatuji několik verzí.
mpcz, 12.12.2017
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 4534
Registrován: 10 years ago

Příspěvekod honzam » 5 days ago

mpcz píše:Ok, dík, jen že na oficiální stránce to končí 5.x. Není v tom nějaký háček? Má to někdo v provozu? Těch 532 bylo navíc co si pamatuji několik verzí.
mpcz, 12.12.2017

Je to z ofiko stránek. Akorát musíš zabrousit do sekce download archive.
Žádnej háček v tom není. Mám to odzkoušené na všech verzích rb532 a rb133 (3port)
0 x


Zpět na „Verze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 1 host