NÁVŠTĚVA ČESKÉHO TELEKOMUNIKAČNÍHO ÚŘADU

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
ramboxb7
Příspěvky: 38
Registrován: 3 years ago

NÁVŠTĚVA ČESKÉHO TELEKOMUNIKAČNÍHO ÚŘADU

Příspěvekod ramboxb7 » 9 months ago

Zdravím takový dotaz máme firmu kde jsme měli od bývalého poskytovatele bezdrátového internetu klientskou anténu cca od začátku roku 2014 .
Dnes přišel ČTŮ že vysíláme na SSID na frekvenci 5300 MHz cca 20 km daleko..

Mezitím asi v roce 2016 došlo ke změně poskytovatele internetu a stávajíci anténa "klient" sice zůstal stále viset firma ho nedemotovala..a byl stále napájen ale odpojen od naší sítě.

Až do dnešního dne kdy jsem ho odpojil..

Poskytovateli jsme platili za konektivitu a za veřejnou ip adresu ..
Do antén a do nastavení neměl nikdo z naší firmy přístup.
Takže ta frekvence 5300 Mhz musela být nastavena již od začátku..

otázka zní kdo nese vinu za vysílání v nepovoleném pásmu potažmo kdo odnese od nenažraného ČTU pokutu?

Díky za info..

a za případné smysluplné odpovědi na moje téma
0 x

KoZLiCeK
Příspěvky: 929
Registrován: 10 years ago
Bydliště: CZ

Příspěvekod KoZLiCeK » 9 months ago

ramboxb7 píše:Zdravím takový dotaz máme firmu kde jsme měli od bývalého poskytovatele bezdrátového internetu klientskou anténu cca od začátku roku 2014 .
Dnes přišel ČTŮ že vysíláme na SSID na frekvenci 5300 MHz cca 20 km daleko..

Mezitím asi v roce 2016 došlo ke změně poskytovatele internetu a stávajíci anténa "klient" sice zůstal stále viset firma ho nedemotovala..a byl stále napájen ale odpojen od naší sítě.

Až do dnešního dne kdy jsem ho odpojil..

Poskytovateli jsme platili za konektivitu a za veřejnou ip adresu ..
Do antén a do nastavení neměl nikdo z naší firmy přístup.
Takže ta frekvence 5300 Mhz musela být nastavena již od začátku..

otázka zní kdo nese vinu za vysílání v nepovoleném pásmu potažmo kdo odnese od nenažraného ČTU pokutu?

Díky za info..

a za případné smysluplné odpovědi na moje téma

No pokud to byl klient tak nemohl vysilat.Muselo to být nastaveno v režimu AP.Pokud jste majitel toho zařízení tak to jde za Vama....
0 x

Orel005
Příspěvky: 671
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod Orel005 » 9 months ago

KoZLiCeK píše:
ramboxb7 píše:Zdravím takový dotaz máme firmu kde jsme měli od bývalého poskytovatele bezdrátového internetu klientskou anténu cca od začátku roku 2014 .
Dnes přišel ČTŮ že vysíláme na SSID na frekvenci 5300 MHz cca 20 km daleko..

Mezitím asi v roce 2016 došlo ke změně poskytovatele internetu a stávajíci anténa "klient" sice zůstal stále viset firma ho nedemotovala..a byl stále napájen ale odpojen od naší sítě.

Až do dnešního dne kdy jsem ho odpojil..

Poskytovateli jsme platili za konektivitu a za veřejnou ip adresu ..
Do antén a do nastavení neměl nikdo z naší firmy přístup.
Takže ta frekvence 5300 Mhz musela být nastavena již od začátku..

otázka zní kdo nese vinu za vysílání v nepovoleném pásmu potažmo kdo odnese od nenažraného ČTU pokutu?

Díky za info..

a za případné smysluplné odpovědi na moje téma

No pokud to byl klient tak nemohl vysilat.Muselo to být nastaveno v režimu AP.Pokud jste majitel toho zařízení tak to jde za Vama....


Nejde to za majitelem, ale provozovatelem.
0 x
http://www.orelsoft.cz / Jediny ISP s HI-TECH servery bez instalacnich poplatku ve stredni Evrope.
Napriklad: 64 jader, 256 GB ram, 4x600 GB SAS 15k, 1 Gbps pripojeni za 14 000,- Kc / mesicne vc. dph.

ramboxb7
Příspěvky: 38
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod ramboxb7 » 9 months ago

No i klient vysílá ne?
Majitel nejsem ..
Zbylo to tam po nich..
a jak jsem psal do nastavení jsme neměli přístup ..
takže jak to ta firma nastavila..
tak to bylo,.
0 x

hol
Příspěvky: 676
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod hol » 9 months ago

Rekl bych, ze pravne to takto, jak uvadite, nedokazete prokazat. A bez toho, aniz by jste mohli sve tvrzeni dolozit se z nej stava prachsprosta (i kdyz treb pravdiva) vymluva. Cili vas objekt, vase odpovednost. S puvodnim vlastnikem/provozovatelem je to vas boj.

Ale asi to muzete zkusit sepsat a na CTU poslat. Treba je ukecate (osobne tomu moc neverim).
1 x

KoZLiCeK
Příspěvky: 929
Registrován: 10 years ago
Bydliště: CZ

Příspěvekod KoZLiCeK » 9 months ago

Orel005 píše:
KoZLiCeK píše:
ramboxb7 píše:Zdravím takový dotaz máme firmu kde jsme měli od bývalého poskytovatele bezdrátového internetu klientskou anténu cca od začátku roku 2014 .
Dnes přišel ČTŮ že vysíláme na SSID na frekvenci 5300 MHz cca 20 km daleko..

Mezitím asi v roce 2016 došlo ke změně poskytovatele internetu a stávajíci anténa "klient" sice zůstal stále viset firma ho nedemotovala..a byl stále napájen ale odpojen od naší sítě.

Až do dnešního dne kdy jsem ho odpojil..

Poskytovateli jsme platili za konektivitu a za veřejnou ip adresu ..
Do antén a do nastavení neměl nikdo z naší firmy přístup.
Takže ta frekvence 5300 Mhz musela být nastavena již od začátku..

otázka zní kdo nese vinu za vysílání v nepovoleném pásmu potažmo kdo odnese od nenažraného ČTU pokutu?

Díky za info..

a za případné smysluplné odpovědi na moje téma

No pokud to byl klient tak nemohl vysilat.Muselo to být nastaveno v režimu AP.Pokud jste majitel toho zařízení tak to jde za Vama....


Nejde to za majitelem, ale provozovatelem.

Jo mas recht.Sem se upsal.
0 x

ramboxb7
Příspěvky: 38
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod ramboxb7 » 9 months ago

Hele já přece nemůžu za to že tam použil neschválenou frekvenci ne?
Mohlo to vysílat třebas dalších 100 let kdyby ta frekvence byla ok chápete?
A čtu by mohl..akorát kulový..
0 x

KoZLiCeK
Příspěvky: 929
Registrován: 10 years ago
Bydliště: CZ

Příspěvekod KoZLiCeK » 9 months ago

ramboxb7 píše:No i klient vysílá ne?
Majitel nejsem ..
Zbylo to tam po nich..
a jak jsem psal do nastavení jsme neměli přístup ..
takže jak to ta firma nastavila..
tak to bylo,.

klient vysila pokud je pripojen k AP.
0 x

ramboxb7
Příspěvky: 38
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod ramboxb7 » 9 months ago

Pokud máš antény nastavený do bridge tak je jedno kterou stranu dáš kam ne?
A když je omylem přehodíš a vysílací anténu dáš ke klientovi tak ti to stejně jede jen s tím že anténa vysílá a tohle je pravděpodobně ten případ..
0 x

Dalibor Toman
Příspěvky: 1135
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod Dalibor Toman » 9 months ago

KoZLiCeK píše:klient vysila pokud je pripojen k AP.


klient vysila i kdyz neni pripojen k AP a vetsinou na vetsim mnozstvi kanalu. Hleda totiz APcko, pres vsechny frekvence ve scan listu....
0 x

ramboxb7
Příspěvky: 38
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod ramboxb7 » 9 months ago

No jo borci ale furt nevím kdo ten případne flastr bude platit a s čím mám zítra argumentovat ?
0 x

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 11182
Registrován: 10 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hapi » 9 months ago

Dalibor Toman píše:
KoZLiCeK píše:klient vysila pokud je pripojen k AP.


klient vysila i kdyz neni pripojen k AP a vetsinou na vetsim mnozstvi kanalu. Hleda totiz APcko, pres vsechny frekvence ve scan listu....


to je sice hezký ale klienta bez apčka neni možný najít i když na spektráku jsou jasně vidět pulzy od něj nicméně tam psaly jasnej kanál takže tam museli asi nejspíš mít AP mod. No a teď by mě zajímala ta demontáž protože jestli to měli přiject demontovat tak ta jednotka patří asi jim a tedy to i oni provozujou když je to poskytovatel nebo ne? No a ty seš taky poskytovatel předpokládám podle příspěvků z fora a tak se ptám proč si neodpojil napájení z jednotky v roce 2016? Takže z toho vyplývá že provozovatel jseš i ty protože jinak by ses tady takhle nekroutil a hodil to na toho druhýho no a napadá mě další otázka... ty nemáš předled o tom co ti vysílá na firmě? Neříkej mi že si za rok nikde na scanu neviděl vysílat to SSID na tom kanálu. Protože jestli ne, tak asi nejspíš bylo u nich a hodil to na tebe bejvalej poskytovatel.
0 x

Uživatelský avatar
honzam
Příspěvky: 4903
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod honzam » 9 months ago

A jak byla nastavena smlouva s předchozím poskytovatelem? Máte ji ještě? Je tam uvedeno čí je zařízení? Pouze vám ho pronajímal nebo vám ho odprodal?
Každpádně byla chyby že jste to při ukončení služby nevypnuli z elektriky.
0 x

Uživatelský avatar
Radek Úlehla
Příspěvky: 1200
Registrován: 10 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 9 months ago

ramboxb7 píše:No jo borci ale furt nevím kdo ten případne flastr bude platit a s čím mám zítra argumentovat ?


Hlavně nepodepište papír, kde potvrdíte, že jste provozovatel. Stůjte si za svým, že jste zařízení neprovozovali, ať si ho klidně pánové z ČTÚ zdemontují a odvezou.
0 x

ramboxb7
Příspěvky: 38
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod ramboxb7 » 9 months ago

No poskytovatel nejsem pouze stavím spoje..
Atd..
No a smlouva žádná nebyla...
pouze pravděpodobně ústní mezi vedením a poskytovatelem
0 x


Zpět na „Právní záležitosti ISP“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti