Odvíječka na HDPE (+ zafukování)

Výstavba optických sítí, pokládky a průvěsy kabelů, administrativa.
basty
Příspěvky: 1447
Registrován: 12 years ago
Kontaktovat uživatele:

Re: Odvíječka na HDPE (+ zafukování)

Příspěvekod basty » 2 years ago

helapc píše:Pěkný kousek umí to smyčkovat? To se svoji totiž nesvedu. Do 12/8 bych čekal kabel mezi 5-6mm. Zkoušel jsi jak daleko ho dostaneš?

pokud je plne pruchozi tedy rozebiratelna, tak by mela...

taky bych cekal neco mezi 5-6mm. Ten 2,8 tam musi moc plapolat o steny a seka se... ale do 40 se taky foukaji pomerove stejny velikosti... Tak to tak asi ma byt..

Ty vzdalenosti by me taky zajimaly... treba i do 14/10 ci 7/3,5. Nebo i jestli se da pouzit na vetsi trubky 25 32 40...
0 x

josefp
Příspěvky: 207
Registrován: 6 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod josefp » 2 years ago

20150621_130903.jpg
20150621_130931.jpg
20150621_131123.jpg


Posilam dalsi foto, bohuzel to umi jen 3 do jednoho prispevku :( umi to kabely od 0,8 mm do 4 mm, trubky 14 mm - 7 mm pripadne jde pouzit redukce na trubicky, v prave casti mame natvrdo trubku 14 mm a pres redukce to foukame na mencich prumeru. Mam i vyrobene redukce rozebiratelne, ale zdrzuje to praci, takze se pouzivaji jen pri smyckovani.

Pri zafukovani zalezi hlavne na mnozstvi vzduchu, takze neni problem fouknout do 12 kabel 2,8mm, delame to hlavne abychom meli do budoucna rezervu a sel pripadne prifouknout dalsi :)

Snad to pomuze pro inspiraci :)
0 x
/josef

http://www.vseprofttx.cz
Přímý dovozce FTTx komponentů pro optické sítě
http://www.centel.cz
Internet bez omezení

josefp
Příspěvky: 207
Registrován: 6 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod josefp » 2 years ago

20150621_130920.jpg
20150621_130943.jpg
20150621_131210.jpg
0 x
/josef

http://www.vseprofttx.cz
Přímý dovozce FTTx komponentů pro optické sítě
http://www.centel.cz
Internet bez omezení

basty
Příspěvky: 1447
Registrován: 12 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 2 years ago

Skoda toho omezeni 4mm. Kdyby umela az tech 8mm, tak uplne super. Mozna i mit misto stropu 14mm vetsi, treba 25 a redukovat to postupne niz....
0 x

ocior
Příspěvky: 421
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod ocior » 2 years ago

josefp píše:Kompresor je benzinovej noname za 28 000 Kc dava cca. 750 L/min. pri max 12,5 bar.

Kde se da takovy kompresor sehnat?
0 x

basty
Příspěvky: 1447
Registrován: 12 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 2 years ago

To by me taky zajimalo... :)
0 x

helapc
Příspěvky: 677
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod helapc » 2 years ago

Pokud to je na kabel do 4mm, tak stačí trubička 12/8 a na to stačí dvoupístový kompresor na 230V do 20tis. Teda pokud se bavíme o vzdálenostech do 800m. Ale kompresor je to pěknej za slušnou cenu.
0 x

patrik_
Příspěvky: 236
Registrován: 6 years ago
Bydliště: erotikon7, lunární modul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 2 years ago

Trocha inspirace - jak to dělají v Dánsku https://www.youtube.com/watch?v=a8bzZajwR50. No tak jsem si zaslintal a jdu zase pro lopatu :-)
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...

Uživatelský avatar
Radek Úlehla
Příspěvky: 1200
Registrován: 9 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 2 years ago

Taky bych chtěl stavět v zemi, která leží na písku :)
0 x

helapc
Příspěvky: 677
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod helapc » 2 years ago

Proč na písku? Drážkovačku, daleko menší, si půjčuji. Za tři dny jsem položil 1km a vyhazoval jsem ze země kameny, který bych sotva unes. Jde jen o prostor bez ostatních sítí
drazkovacka.jpg
0 x

patrik_
Příspěvky: 236
Registrován: 6 years ago
Bydliště: erotikon7, lunární modul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 2 years ago

No já právě uprostřed parku ve městě narazil na betonový tunel 3m široký 15cm pod povrchem. Tak jsme poslali bagráka domů a včíl mudrujeme co s tím, potřebujeme přejít kolmo přes ten tunel. Hromady kabelů které nejsou nikde zakresleny ani nezmiňuju. :-(. Tady by nám ani ty HiFi od Dánů nepomohly.
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...

helapc
Příspěvky: 677
Registrován: 6 years ago

Příspěvekod helapc » 2 years ago

Protlak?
0 x

Uživatelský avatar
lwq
Příspěvky: 1661
Registrován: 12 years ago
antispam: Ano
Bydliště: MistyMountain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 2 years ago

Presne, protlak pod tunelem ... Na tri metry to zvladnes palici ... 8) ... pokud tam neni skala
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

patrik_
Příspěvky: 236
Registrován: 6 years ago
Bydliště: erotikon7, lunární modul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 2 years ago

je tam skála, a ten tunel je součást kanalizace... vlastně strop velký žumpy :-) , obejít to nejde, rozdvojuje se to na další dva a pokračuje dál....startovací jáma pro protlak nepříchází v úvahu, jsou tam mraky kabelů i 22kV ...a obetonovaný další kabely a sítě, který podle vyjadřovaček "neexistujou" ...takže hdpečka do ocelových trubek přes to, nahoru a zpátky dolů, jinak to nešlo. A po ptákách :-)
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...

Roxiox
Příspěvky: 3
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod Roxiox » 2 years ago

Zdravím, řeším kompresor pro záfuk do MT 12/8, kabel do 5mm, trasy do 600m. Jak výkonný kompresor bych měl použít ? Tlak by měl být něco kolem 10 - 15 bary a co plnící výkon ? Líbí se mi tento, ale nevím, jestli bude stačit. http://www.technika-vm.cz/aircraft-airs ... kompresor/
Dík za radu.
0 x


Zpět na „FTTx“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti