switch 8x100/1000 + 16x1G-SFP

Výstavba optických sítí, pokládky a průvěsy kabelů, administrativa.
Uživatelský avatar
svestka
Příspěvky: 944
Registrován: 7 years ago
antispam: Ano

switch 8x100/1000 + 16x1G-SFP

Příspěvekod svestka » 10 months ago

Koukal jsem se:
http://www.vseprofttx.cz/P2P-opticke-si ... G-SFP.html
ale zas až takovou čínu bez podpory asi nechci. Potřebuji od toho jen VLANy (ideálně s GVRP), což z pohledu funkčnosti, přiměřené spolehlivosti a dobré ceny splňuje třeba TP link, ale ten takovouto kombinaci nedělá.
Máte někdo nějaký tip?
Díky
Petr
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Uživatelský avatar
Salamander
Příspěvky: 65
Registrován: 2 years ago

Příspěvekod Salamander » 10 months ago

A co vzit nejaky switch se 24xSFP a do 8mi portu strcit metalicka SFP?
0 x

lukas
Příspěvky: 608
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod lukas » 10 months ago

Mam sundane 2ks techto switchu http://www.microsens.com/products/appli ... witch-629/, oba chci v ramci novorocniho uklidu skladu dat do prodeje. Do posledni chvile normalne fungovaly, ale presli jsme plosne na Cisco, takze jsou mi ted na nic.
0 x

Uživatelský avatar
svestka
Příspěvky: 944
Registrován: 7 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 10 months ago

lukas píše:Mam sundane 2ks techto switchu http://www.microsens.com/products/appli ... witch-629/, oba chci v ramci novorocniho uklidu skladu dat do prodeje. Do posledni chvile normalne fungovaly, ale presli jsme plosne na Cisco, takze jsou mi ted na nic.

představa o ceně? na moje potřeby je to dost kanon na vrabce
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

zubodravec
Příspěvky: 645
Registrován: 6 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 10 months ago

TP-linky vymenim za tyhle cisca WS-C3750G-12S-E
http://www.ebay.com/itm/232052663699?_t ... EBIDX%3AIT
Sehnal jsem je za 100 dolaru za kus z USA a k tomu sem prikoupil stakc kabely. DO SFP pridam podel potreby SFP eth minigobic.

svestka píše:Koukal jsem se:
http://www.vseprofttx.cz/P2P-opticke-si ... G-SFP.html
ale zas až takovou čínu bez podpory asi nechci. Potřebuji od toho jen VLANy (ideálně s GVRP), což z pohledu funkčnosti, přiměřené spolehlivosti a dobré ceny splňuje třeba TP link, ale ten takovouto kombinaci nedělá.
Máte někdo nějaký tip?
Díky
Petr
0 x

Uživatelský avatar
svestka
Příspěvky: 944
Registrován: 7 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 10 months ago

zubodravec píše:TP-linky vymenim za tyhle cisca WS-C3750G-12S-E
http://www.ebay.com/itm/232052663699?_t ... EBIDX%3AIT
Sehnal jsem je za 100 dolaru za kus z USA a k tomu sem prikoupil stakc kabely. DO SFP pridam podel potreby SFP eth minigobic.

svestka píše:Koukal jsem se:
http://www.vseprofttx.cz/P2P-opticke-si ... G-SFP.html
ale zas až takovou čínu bez podpory asi nechci. Potřebuji od toho jen VLANy (ideálně s GVRP), což z pohledu funkčnosti, přiměřené spolehlivosti a dobré ceny splňuje třeba TP link, ale ten takovouto kombinaci nedělá.
Máte někdo nějaký tip?
Díky
Petr


cisco je moc hluboký, musím to nacpat do outdoor racku od prostor designu. ale ten tip s sfp-eth mě nenapadl ...dík
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

lukas
Příspěvky: 608
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod lukas » 10 months ago

svestka píše:
lukas píše:Mam sundane 2ks techto switchu http://www.microsens.com/products/appli ... witch-629/, oba chci v ramci novorocniho uklidu skladu dat do prodeje. Do posledni chvile normalne fungovaly, ale presli jsme plosne na Cisco, takze jsou mi ted na nic.

představa o ceně? na moje potřeby je to dost kanon na vrabce


Rikal jsem si, že kolem 4000/ks bych byl uplne v pohode.
0 x

lukas
Příspěvky: 608
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod lukas » 10 months ago

svestka píše:
zubodravec píše:TP-linky vymenim za tyhle cisca WS-C3750G-12S-E
http://www.ebay.com/itm/232052663699?_t ... EBIDX%3AIT
Sehnal jsem je za 100 dolaru za kus z USA a k tomu sem prikoupil stakc kabely. DO SFP pridam podel potreby SFP eth minigobic.

svestka píše:Koukal jsem se:
http://www.vseprofttx.cz/P2P-opticke-si ... G-SFP.html
ale zas až takovou čínu bez podpory asi nechci. Potřebuji od toho jen VLANy (ideálně s GVRP), což z pohledu funkčnosti, přiměřené spolehlivosti a dobré ceny splňuje třeba TP link, ale ten takovouto kombinaci nedělá.
Máte někdo nějaký tip?
Díky
Petr


cisco je moc hluboký, musím to nacpat do outdoor racku od prostor designu. ale ten tip s sfp-eth mě nenapadl ...dík


Tyhle cisca maji spis problem v tom, ze fest zerou, hloubka je v pohode. Tyto mam taky asi 2ks navic, kdyby nekdo chtel :)
0 x

Uživatelský avatar
svestka
Příspěvky: 944
Registrován: 7 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 10 months ago

lukas píše:
svestka píše:
lukas píše:Mam sundane 2ks techto switchu http://www.microsens.com/products/appli ... witch-629/, oba chci v ramci novorocniho uklidu skladu dat do prodeje. Do posledni chvile normalne fungovaly, ale presli jsme plosne na Cisco, takze jsou mi ted na nic.

představa o ceně? na moje potřeby je to dost kanon na vrabce


Rikal jsem si, že kolem 4000/ks bych byl uplne v pohode.


SZ
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

zubodravec
Příspěvky: 645
Registrován: 6 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 10 months ago

Lukas, koupil jsme je ted prvne, etse nezapnul. Dal by si mi nejake upozorneni co ty Ciscaumi nebo v cemje problem, pripadneč ze jsou v pohode ?
Co se tyce spotreby tak to snad preziju, dam je na nas backhopul a tam mam levnou elektrinu .
Co funkcionalita, vykon atd.
Mel sem totiz puvodne vyhlidnute ME-3400G-12CS

lukas píše:
svestka píše:
zubodravec píše:TP-linky vymenim za tyhle cisca WS-C3750G-12S-E
http://www.ebay.com/itm/232052663699?_t ... EBIDX%3AIT
Sehnal jsem je za 100 dolaru za kus z USA a k tomu sem prikoupil stakc kabely. DO SFP pridam podel potreby SFP eth minigobic.



cisco je moc hluboký, musím to nacpat do outdoor racku od prostor designu. ale ten tip s sfp-eth mě nenapadl ...dík


Tyhle cisca maji spis problem v tom, ze fest zerou, hloubka je v pohode. Tyto mam taky asi 2ks navic, kdyby nekdo chtel :)
0 x

Dalibor Toman
Příspěvky: 957
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod Dalibor Toman » 10 months ago

zubodravec píše:Lukas, koupil jsme je ted prvne, etse nezapnul. Dal by si mi nejake upozorneni co ty Ciscaumi nebo v cemje problem, pripadneč ze jsou v pohode ?
Co se tyce spotreby tak to snad preziju, dam je na nas backhopul a tam mam levnou elektrinu .
Co funkcionalita, vykon atd.
Mel sem totiz puvodne vyhlidnute ME-3400G-12CS


zalezi, co to bude delat. IMHO ani jeden ten typ nema dost bufferu, takze tam kde budou data prichat rychleji nez odchazet bude problem (nevladnou (micro)bursty). Cili prichod 1gbps odchod 100mbs asi nebude OK. Prichod 1gbps odchod 1gbps ale radiem, ktere umi napr. jen 300mbps taky problem.
0 x

zubodravec
Příspěvky: 645
Registrován: 6 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 10 months ago

Diky za info.
Planuji je nasadit primo na pater, kde je odchod do sveta po optice. Ale diky za upozorneni.

Dalibor Toman píše:
zubodravec píše:Lukas, koupil jsme je ted prvne, etse nezapnul. Dal by si mi nejake upozorneni co ty Ciscaumi nebo v cemje problem, pripadneč ze jsou v pohode ?
Co se tyce spotreby tak to snad preziju, dam je na nas backhopul a tam mam levnou elektrinu .
Co funkcionalita, vykon atd.
Mel sem totiz puvodne vyhlidnute ME-3400G-12CS


zalezi, co to bude delat. IMHO ani jeden ten typ nema dost bufferu, takze tam kde budou data prichat rychleji nez odchazet bude problem (nevladnou (micro)bursty). Cili prichod 1gbps odchod 100mbs asi nebude OK. Prichod 1gbps odchod 1gbps ale radiem, ktere umi napr. jen 300mbps taky problem.
0 x

lukas
Příspěvky: 608
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod lukas » 10 months ago

zubodravec píše:Lukas, koupil jsme je ted prvne, etse nezapnul. Dal by si mi nejake upozorneni co ty Ciscaumi nebo v cemje problem, pripadneč ze jsou v pohode ?
Co se tyce spotreby tak to snad preziju, dam je na nas backhopul a tam mam levnou elektrinu .
Co funkcionalita, vykon atd.
Mel sem totiz puvodne vyhlidnute ME-3400G-12CS

lukas píše:
svestka píše:
cisco je moc hluboký, musím to nacpat do outdoor racku od prostor designu. ale ten tip s sfp-eth mě nenapadl ...dík


Tyhle cisca maji spis problem v tom, ze fest zerou, hloubka je v pohode. Tyto mam taky asi 2ks navic, kdyby nekdo chtel :)


My tuhle radu taky nikdy v provozu neměli :) Ale používáme 3750E, ty jsou velmi spolehlivé, na malé buffery trpí obecně všechny, bohužel dopatrat se velikosti pro lepší srovnání je dost problém.

edit: teda kromě stacku, s tím jsme celkem laborovali, je to obecně mechanicky hrozne citlivé a reálné to přináší spis rozšíření počtu portu, než nějakou redundanci
Naposledy upravil(a) lukas dne 19 Dec 2016 08:41, celkem upraveno 1 x.
0 x


Zpět na „FTTx“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host