Stránka 1 z 1

SIAE spravne nastavenie ATPC a ACM

Napsal: 16 Feb 2019 11:47
od zvukarmiso
Ahojte
Často sa nam stavalo ze pri slabsom dazdi alebo snezeni sa nám rozopadol spoj SIAE 80GHz, Spravil som si vypocet co som nasiel na nete a vychadza mi to ze ho treba naladit na -31 dB pri 64QAM. Mali sme tam -52.
Doladili sme to na -32dB.

Moja otazka je ako spravne nastavit ATPC ?. Tiez by som rad nastavil aj aby sa zmenila modulácia. Ale neviem ako. Mate niekto skusenosti ?
Prikladam screany. ATPC mam asi myslim si dobre ale to ACM som nejak nenastavil

Dakujem za kazdu radu
Michal

Re: SIAE spravne nastavenie ATPC a ACM

Napsal: 16 Feb 2019 14:03
od Gemb
Najskor musis ist do equipment - bw mod link - tuto si nastavit minimalnu modulaciu a sirku kanala, najnizsiu modulaciu a najvyssiu modulaciu, tx ramp enabled a acm engine - max througput. Potom nastavit ATPC v zalozke radio branch/powers -automatic. Potom urcit pokial ma byt max Tx power, v akom rozsahu ma atpc regulovat (vacsinou max 20 alebo 30dB) a thresholdy pre s odsupom 3dB. Takze ak chces signal cca -50. Tak High das na -48 a Low na -51 a v tomto rozmedzi to bude regulovat, odstup od low a high je min 3dB. Z tvojich screenov je sice ATPC nastavene (ale ides stale na maximum) ale ACM nemas vobec zapnute, takze radio ide len na 64Qam a potom sa rozpoji, najskor pojde nastavit este QPSK a 16QAM.
link.png
link.png (84.66 KiB) Zobrazeno 1319 x
xyz.png
xyz.png (43.56 KiB) Zobrazeno 1319 x

Re: SIAE spravne nastavenie ATPC a ACM

Napsal: 16 Feb 2019 14:34
od zvukarmiso
Ďakujem za radu
ale aj tak mi stale nedava nejake rozdiely v signale pri tom ACM ???
To asi nie je dobre, tam musi byt nejaky odstup

Re: SIAE spravne nastavenie ATPC a ACM

Napsal: 16 Feb 2019 14:47
od Gemb
Tam ide o to, aky max tx power to radio vie pri danych modulaciach. Mozno vie pri tych 80GHz vsade rovnaky ale vidis, ze na tej 11tke vie vyssi tx len pri nizsich modulaciach.

Re: SIAE spravne nastavenie ATPC a ACM

Napsal: 16 Feb 2019 14:51
od zvukarmiso
11 mam aj ja, a tam mi to dava to iste co tebe. Ale na 80 sa mi to nejak nezda

Re: SIAE spravne nastavenie ATPC a ACM

Napsal: 21 Feb 2019 20:12
od zvukarmiso
Nemate niekto mibs tabulku pre tento spoj a neviete nahodou ake je meno pre snmp ?
Ďakujem

Re: SIAE spravne nastavenie ATPC a ACM

Napsal: 21 Feb 2019 20:33
od Gemb
zvukarmiso píše:Nemate niekto mibs tabulku pre tento spoj a neviete nahodou ake je meno pre snmp ?
Ďakujem
Co sa tyka celkovo SNMP tak pri SIAE nenajde clovek na nete skoro nic. OIDcka si musis pohladat sam snmp walkom. Meno na SNMP sa pouziva meno usera. Vytvoris si v jednotke usera napr "SIAE" a potom v dohladovom softe pouzivas toto meno ako komunitu, kedze vacsina veci ma "public" alebo daco take tak som si spravil makro ktore odkazuje na toto "SIAE"

Re: SIAE spravne nastavenie ATPC a ACM

Napsal: 15 May 2019 10:07
od milan.mocko@dcn.sk
napiste mi na milan.mocko@dcn.sk a pomozem so vsetkymi technickymi otazkami vratane SNMP.