Racom Ray3

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Julian
Příspěvky: 262
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano

Racom Ray3

Příspěvekod Julian » 7 months ago

Ahoj,

blíží se uvedení Ray3, jaké by měl mít podle Vás parametry aby uspěl na trhu a u Vás?

Richard
0 x

whef
Příspěvky: 913
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod whef » 7 months ago

Tak snad se ho dočkáme, po letech. Jinak záleží v jakých se bude dělat pásmech. Jinak to v 17Ghz asi 24Ghz bude umět asymetrický provoz co vím, kolem gigabitu by to v nějakém poměru mělo dát. Modulaci předpokládám 2048 QAM a SFP navíc místo USB, by se hodilo více. Uvidíme co bude, nemám přesné info teď. Ve Free pásmech nebude, ale důvod kupovat něco jiného.
0 x

Cheprer
Příspěvky: 868
Registrován: 8 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Olomouc a okoli

Příspěvekod Cheprer » 7 months ago

Mno vyssi modulace, dobra cena. Nic vic inovatovniho bych nepredpokladal. ZAtim se hovorilo o 24G, o 17tce zatim ani tuk tak sem zvedav. 17ka mi je sypatictejsi. :-] Jelikoz je tam relativne vice cisto, ve 24 je hodne AF a ted jeste tech bombarderu :-D takze nizke snr diky temto kramum, v 17 se zaplat panbuh moje obavy z obsazeni P2MP moc nenaplnily takze uz jenom zvednout propustnost. A kdyby udelaly i jiny licence nez je 18G a 11G tak taky super, 13,15,23 ty by se sikly. Samoze by mohly tu jejich 18G naucit 112MHz kanal a pro vsechny spoje poresit xpic, jirous by mohl udelat cenove dostupne anteny a trada :-] Neni duvod premyslet nad necim jinym. Dnes uz povazuji 1024QAM za standart tak snad to bude umet minimalne,
A kdyby byla akce vymeny ray2 za ray 3 zase s doplatkem 20tis tak to by byl proste luxus :-]
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

whef
Příspěvky: 913
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod whef » 7 months ago

Co vím, tak ten doplatek tak nízkej nebude. Jo 18 Ghz by se hodilo, XPIC ve 112Mhz nemá zatím ještě ani Ceragon, ale to by letos mohlo přijít, když už mají konečně SFP+ v rádiu, i když zatím jen v 80 Ghz. Jinak prostě do těchto pásem asi Racom zatím nepůjde, vývoj je dlouhý a náročný a hlavně nemá lidi na vývoj. Jinak levnější než Jirousy jsou podle mne Arkivátory a už s přímou montáží na RAY.
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1949
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 7 months ago

Boom by spravili aj v pripade ak by predavali Ray2 za 1500€ ;) Vysoke modulacie vo freebande nebudu vsade vyuzitelne. Najviac by ma potesil asymetricky kanal. napr 56Mhz jedna strana a druha 14Mhz a pod.
0 x

whef
Příspěvky: 913
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod whef » 7 months ago

No za tu cenu to nikdy prodávat nebudou, mohli by to ještě dotovat ne ? No LTE hračky budou taky umět přánášet hodně :) ale toto je o něčem jiném. Širší kánály budou lepší, kvůli dodržení výkonu, tedy kdo ho dodržuje. Proto jsme třeba kupovali jiné spoje, jak by řekli v jedné reklamě na auta, souseda z Prahy. Teď už nebude moc důvod, jen škoda, že výrobce neprodává přímo své spoje.
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1949
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 7 months ago

To je prave ten problem pre vela ISP. Skok z wifi hracky na profi je moc velky. Preto vo vela krajoch vyrastli airfibre....lebo cena. Spravit slusnejsi spoj za 1000-1500€ by bol gol.
0 x

whef
Příspěvky: 913
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod whef » 7 months ago

Ano AirFiber má lepší pořizovačku, ale rozdíl bude za chvíli zanedbatelný a když člověk vezme tu kvalitu a to že to min 2x přežije AirFiber, tak se to bohatě vrátí. Ano sám znám dost míst, kde by to chtělo profi spoj, ale je prostě drahý. Dělat, ale něco proto, že to dělám a nic na tom nevydělám, taky není nic moc, spíš nic. Co se mi na Racomu líbí, že to je universal jednotka a je to realitvně Easy řešení a spolehlivé, mohlo by to být ještě trochu dotaženější, ale není to špatné.
0 x

Matess
Příspěvky: 241
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod Matess » 7 months ago

kolik vam odeslo airfiberu? me jednou jeden v zaruce a na siti jich mame asi 30 (60 jednotek)
na druhou stranu raye mam 3 a vsechny v 17GHz a jednu jednotku uz jsem reklamoval. Sam od sebe se na stozaru zmackl reset a zustal zmackly ( po roce provozu )

nejake informace k ray3 jsou?
0 x

Uživatelský avatar
Myghael
Příspěvky: 1265
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod Myghael » 7 months ago

Z devíti jednotek AirFiber (AF-24 i AF-24HD) odešla jedna po půl roce, v záruce opravena a běží doteď. Racom bez problémů, když už nám chcípne "ne-WiFi" pojítko, tak jedině Orcave 1s10 nebo některý z nejstarších Summitů.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

Leeonek
Příspěvky: 3515
Registrován: 13 years ago

Příspěvekod Leeonek » 7 months ago

Myslím, že všichni optimisti budou dost zklamaní z RAY3 :)
Výměny starších modelů za novější dělá pouze Vanco, a to zcela ve své režii.
1 x

whef
Příspěvky: 913
Registrován: 11 years ago

Příspěvekod whef » 7 months ago

Víš nějaké info ? Měl jsi to na testování ?
0 x

simog72
Příspěvky: 24
Registrován: 8 months ago

Příspěvekod simog72 » 7 months ago

my contribution
ALFOplus2 has most of frequencies available with 110MHz/112MHz and 4096QAM (@18GHz ETSI permit for 110MHz, in 23GHz ETSi permit 120MHz)
CERAGON new Full outdoor (IP20C evolution - RFU-D) will support 112MHz channels too (4Q this year)
Huawei RTN320 and NEC IX too but little more complex to install vs SIAE and Ceragon because are not single box solution

using dual polarizations antennas and 112MHz channel + 4096QAM you can transport 2.5Gbps FULLDUPLEX 2.5up+2.5down (guaranteed) in case you can count on XPIC (cross pol interference canceller) ...so basically 2x112MHz --> 112H + 112V

I do not have data about ray3 ..if u can share thanks!

about Ubiquity: be carefull the way they count throughput !
Naposledy upravil(a) simog72 dne 01 Jun 2018 10:37, celkem upraveno 1 x.
0 x

Uživatelský avatar
midnight_man
Příspěvky: 3631
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod midnight_man » 7 months ago

:D :D ale aby ta RAY3 nebola nakoniec 500mb a vybavené.
0 x

simog72
Příspěvky: 24
Registrován: 8 months ago

Příspěvekod simog72 » 7 months ago

midnight_man píše::D :D ale aby ta RAY3 nebola nakoniec 500mb a vybavené.

probably it use a 2048QAM modulator applied to 56/60MHz channels
..and price of course it is important .. right performance for right market ..for right price..Depends
If you have datasheet pelase share
0 x


Zpět na „Wireless“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti