24GHz Mimosa B24 1Gbs.

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Uživatelský avatar
Insider
Příspěvky: 2336
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Příspěvekod Insider » 3 weeks ago

sacnok píše:
dagus píše:
ppp76 píše:je to o nastaveni tiku zpocatku sem mel taky zapas ale kdyz to doladis a spravne dosmerujes anteny svihaj mi spoje na max a ty novy 17g se uz ani nemusis patlal v tiku ale pres webovy rozhrani jednosude nastavit a slapou to co deklarujou ale maximalne dulezitty spravne dosmerovat anteny , s jednim spojem sme se nimrali tri hodiny na4 km vzdalenost ale vysledek super

A podle čeho ladit? Verze s 10Ghz si malovali signál totálně mimo výpočet. Pak problém s průchodkama. Za mě pokud pan Peterka nepošle zdarma na půlroční test spoj, tak je to moc dráhá hračka.


Jestli p. Peterka půjčí spoj na půlroční testování (asi by stačily i 3 měsíce) tak bychom si taky jeden spoj na testování vzali.


Děláme měsíční zápůjčky
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Uživatelský avatar
svestka
Příspěvky: 1383
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 3 weeks ago

Když tu máte komunikujícího autora, proč se na něj neobrátíte? Já si Insidera před rokem odchytil na nějaké konfeře, dal mu na chvíli přístup do spoje, on poladil, od té doby jede dobře.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Uživatelský avatar
Insider
Příspěvky: 2336
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 3 weeks ago

dagus píše:
ppp76 píše:
kure05 píše:Nám předchozí verze 17GHz AirBQ chodila s bídou lehce nad 100Mbps ať se s tím dělalo cokoliv, tak víc ani prd. Na hodně místech to jelo třeba jen 20Mbps a taky nic nepomohlo. Je to asi celkem háklivý na rušení, nebo nevím. My jsme kupu těhlech spojů sundali a leží nám to ve skladu . . .

je to o nastaveni tiku zpocatku sem mel taky zapas ale kdyz to doladis a spravne dosmerujes anteny svihaj mi spoje na max a ty novy 17g se uz ani nemusis patlal v tiku ale pres webovy rozhrani jednosude nastavit a slapou to co deklarujou ale maximalne dulezitty spravne dosmerovat anteny , s jednim spojem sme se nimrali tri hodiny na4 km vzdalenost ale vysledek super

A podle čeho ladit? Verze s 10Ghz si malovali signál totálně mimo výpočet. Pak problém s průchodkama. Za mě pokud pan Peterka nepošle zdarma na půlroční test spoj, tak je to moc dráhá hračka.


Průchodky do teď řešíme s Amphenolem a přešli jsme na jiného výrobce.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Uživatelský avatar
hapi
Příspěvky: 12600
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod hapi » 3 weeks ago

svestka píše:Když tu máte komunikujícího autora, proč se na něj neobrátíte? Já si Insidera před rokem odchytil na nějaké konfeře, dal mu na chvíli přístup do spoje, on poladil, od té doby jede dobře.


jo, jenomže to aby si to dělal každej půl rok u každýho spoje. To prostě dobrý neni.
0 x

Uživatelský avatar
Insider
Příspěvky: 2336
Registrován: 13 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 3 weeks ago

hapi píše:
svestka píše:Když tu máte komunikujícího autora, proč se na něj neobrátíte? Já si Insidera před rokem odchytil na nějaké konfeře, dal mu na chvíli přístup do spoje, on poladil, od té doby jede dobře.


jo, jenomže to aby si to dělal každej půl rok u každýho spoje. To prostě dobrý neni.


Byla to vlastnost spojů mezi lety 2012-2014, momentálně se s ofsetem pohne pouze pri instalaci
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

S_a_M
Příspěvky: 419
Registrován: 4 years ago
Bydliště: Protektorat Böhmen und Mähren

Příspěvekod S_a_M » 3 weeks ago

Z5 k mimose pominme vsechny limity co u nas plati vykasleme se na regulace kolik jste kdo udelal skok s b24 realne a bez vypadku?
0 x
Proste trollim :D
Ceragona nikdy vic a CEZ at se jde fakt vycpat ...

dagus
Příspěvky: 1249
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod dagus » 3 weeks ago

Insider píše:
dagus píše:
ppp76 píše:je to o nastaveni tiku zpocatku sem mel taky zapas ale kdyz to doladis a spravne dosmerujes anteny svihaj mi spoje na max a ty novy 17g se uz ani nemusis patlal v tiku ale pres webovy rozhrani jednosude nastavit a slapou to co deklarujou ale maximalne dulezitty spravne dosmerovat anteny , s jednim spojem sme se nimrali tri hodiny na4 km vzdalenost ale vysledek super

A podle čeho ladit? Verze s 10Ghz si malovali signál totálně mimo výpočet. Pak problém s průchodkama. Za mě pokud pan Peterka nepošle zdarma na půlroční test spoj, tak je to moc dráhá hračka.


Průchodky do teď řešíme s Amphenolem a přešli jsme na jiného výrobce.


Ale co mi to pomůže? Vy mi nové jednotky zdarma nepřeprůchodkujete a práci s výměnou mi taky nikdo nezaplatí. Při reklamaci mi bylo řečeno, že je to chyba montáže. Pokud jsem to řešil, zjistil jsem že originální guma nemá chuť zalézt, ale naopak vylézat ven. Pokud ji zakrátím tak se již svírá směrem dovnitř. Bohužel mě to nepřesvědčilo ani z hlediska 10GHz, kde signal to noise je parametr asi vycucaný z prstu a i signál ani trochu neodpovídá výpočtu, takže nevíte zda je vše ok, nebo je něco vadného. 17GHz ptmp by byl fajn, ale zkušenost mám zatím spíš špatné a na servisování jednotek v zimě jsem trávil dost nechutné časy při opravě shnilých konektorů. Další věcí je nové šasi. Staré sice občas rezl nějaký šoub, ale vše sedělo. Nový je parodie na racom, zatím ani jednou nešlo jen pootočit jednoutkou silou méně než malou, aby se otočila ze šroubů. To že nejdou ani všechny šrouby namontovat, protože nesedí ani nekomentuji. Raději bych měl více vůli kolem šroubů, než to rvát a stejně chytat na jeden šroub, protože to nesedí. Další problém bude kanálování, 17tku 600Mbit ve městě stěží, spektrák to beztak zas nemá. Takže jedině na vesnici, ale jak se tomu funguje vedle 17tky racomu nevím. Věřím že i to vaše fdd pojítko bude frčet krásně, ale chuť po tomhle fakt není a raději racom, siae, erik, ceragon.
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 2427
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod Gemb » 3 weeks ago

S_a_M píše:Z5 k mimose pominme vsechny limity co u nas plati vykasleme se na regulace kolik jste kdo udelal skok s b24 realne a bez vypadku?

Ked nebudem riesit totalne mordory pri ktorych zdochne vsetko tak by som tej mimose s max vykonom dal max 1,7km.
0 x

liny
Příspěvky: 4
Registrován: 2 weeks ago

Příspěvekod liny » 2 weeks ago

Zdravím,

Nemáte někdo již pořádnou zkušenost s B24?
Včera jsme testovali první pár ( v příloze 2019-08-09.png ). Signál je výtečný, propustnost to ukazuje maximální.
Ale reálná propustnost na cca 350m je 260 down a 710 up.
Nevíte někdo co s tím?

Díky
Přílohy
2019-08-09.png
2019-08-09.png (234.83 KiB) Zobrazeno 416 x
0 x

Uživatelský avatar
svestka
Příspěvky: 1383
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 2 weeks ago

ta asymetrie je divná. máte to fakt dobře zaměřené?
co když zvýšíte výkon?
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

S_a_M
Příspěvky: 419
Registrován: 4 years ago
Bydliště: Protektorat Böhmen und Mähren

Příspěvekod S_a_M » 2 weeks ago

Co spektra neni nekde pobliz nejakej ubnti snehulak :)
0 x
Proste trollim :D
Ceragona nikdy vic a CEZ at se jde fakt vycpat ...

liny
Příspěvky: 4
Registrován: 2 weeks ago

Příspěvekod liny » 2 weeks ago

svestka píše:ta asymetrie je divná. máte to fakt dobře zaměřené?
co když zvýšíte výkon?


No, kroutil jsem s tim jak se dalo a toto byl nejlepší výsledek, níž se mi jít už nepovedlo.. je to kousek od sebe a má to krásnou viditelnost.

těch -13 je maximum ne?
0 x

liny
Příspěvky: 4
Registrován: 2 weeks ago

Příspěvekod liny » 2 weeks ago

S_a_M píše:Co spektra neni nekde pobliz nejakej ubnti snehulak :)


no nic moc tam asi nebude
Přílohy
2019-08-09 (1).png
2019-08-09 (1).png (214.21 KiB) Zobrazeno 274 x
0 x

Ladik
Příspěvky: 1359
Registrován: 10 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 2 weeks ago

To rádio je HD ne FD, takže pokud ten test probíhal obousměrně tak jsi na maximu 1Gbit, pak se jen podívat, jak máš nastavené poměry, je to jako Siklu.
0 x

the.max
Příspěvky: 1300
Registrován: 12 years ago
Bydliště: Sudetten land
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod the.max » 2 weeks ago

-13dB je teoretické maximum. Prakticky jde i s aktivním cloudem až +4dB, Stačí jen spoj 'přeregistrovat' na Czech Republic Licensed. Další věc, opravdu potřebuješ jet 2x80MHz? Začni na 1x40. Sice nebudeš mít tak vysoký rate, ale díky užšímu pásmu to má lepší selektivu a může to chodit o dost líp. Když ti propustnost nebude stačit, tak pak 2x40 nebo 2x80.
Co tam máš za firmware? První firmware měl pár chyb. Aktuální 2.5.2-PTP nám chodí dobře, fungoval i předchozí.

Když koukám na spektrák, od 24135 do 24200 tak máš obsazeno. IMHO tam 2x80 pořádně nenaskládáš. Můžeš 1x40, 2x40 a 1x80. Možná kdybys měl +4dB, tak ti to pomůže, ale taky se velice rychle může stát, že ti dá někdo na budku a to, že jsi zarušil to 24135-24200.
Naposledy upravil(a) the.max dne 09 Aug 2019 18:31, celkem upraveno 1 x.
1 x
Vysoce odborných omylů se dopouští jen specialisté.

Jednou jsem se dotkl ukazováčkem UBNT a slezl mi z něho nehet. Od té doby na UBNT nesahám.


Zpět na „Wireless“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti