24GHz Mimosa B24 1Gbs.

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1936
Registrován: 3 years ago

Re: 24GHz Mimosa B24 1Gbs.

Příspěvekod Gemb » 2 months ago

KoZLiCeK píše:
Gemb píše:Stale mas len kategoriu 5Ghz wifi + TDD spatlaniny ako mimosa b24 a mikrotik lhg60 alebo profi co je xnasobne drahe.

Kategoria FDD spojov o cene 1000-1500€ neexistuje.

Tak jinak.Pokud ja mam paterni spoj kde tece víc jak 100+ mbit/s tak uz davam profi spoj.Jak ses na to ty?Imho b24 je to same jako 5ka akorat preladene na 24ghz.


5ky pouzivame len minimalne ako spoje, napocitam to na prstoch jednej ruky a su velmi male APcka. Nemozem vsak vsade kupovat radia za 2500+ hlavne na kratke vzdialenosti. Zatial sa osvedcilo LHG60 na kratku vzdialenosti, cenovo tak isto ako 5ka s vacsou prepustnostou ale necakam utlra zazraky, ked to neda ani LHG tak pojde 80Ghz. Nam tecie na niektore apcka o 30 ludoch v spicke aj 150Mbit takze neviem kam by sme prisli keby mame tolko profi radii. Segment 1000-1500e mi proste chyba, hladam nieco lepsie ako hracka LHG ale zaroven nic profi. Mimosa do tohoto segmentu spada ale zatial ma funkcnost nepresvecila a dosah je tiez velmi otazny oproti LHG. Keby sa predava taky Ray2 s kapacitou do 200Mbit za 1200€ tak by som ho tam davno mal.
0 x

KoZLiCeK
Příspěvky: 1058
Registrován: 10 years ago
Bydliště: CZ

Příspěvekod KoZLiCeK » 2 months ago

Gemb píše:
KoZLiCeK píše:
Gemb píše:Stale mas len kategoriu 5Ghz wifi + TDD spatlaniny ako mimosa b24 a mikrotik lhg60 alebo profi co je xnasobne drahe.

Kategoria FDD spojov o cene 1000-1500€ neexistuje.

Tak jinak.Pokud ja mam paterni spoj kde tece víc jak 100+ mbit/s tak uz davam profi spoj.Jak ses na to ty?Imho b24 je to same jako 5ka akorat preladene na 24ghz.


5ky pouzivame len minimalne ako spoje, napocitam to na prstoch jednej ruky a su velmi male APcka. Nemozem vsak vsade kupovat radia za 2500+ hlavne na kratke vzdialenosti. Zatial sa osvedcilo LHG60 na kratku vzdialenosti, cenovo tak isto ako 5ka s vacsou prepustnostou ale necakam utlra zazraky, ked to neda ani LHG tak pojde 80Ghz. Nam tecie na niektore apcka o 30 ludoch v spicke aj 150Mbit takze neviem kam by sme prisli keby mame tolko profi radii. Segment 1000-1500e mi proste chyba, hladam nieco lepsie ako hracka LHG ale zaroven nic profi. Mimosa do tohoto segmentu spada ale zatial ma funkcnost nepresvecila a dosah je tiez velmi otazny oproti LHG. Keby sa predava taky Ray2 s kapacitou do 200Mbit za 1200€ tak by som ho tam davno mal.

Tak si v tom pripad kup nejakou bazarovou lepsi vec.Nedavno tu nedko prodaval 17ku nebo af24 ci nejaky licenc za par kacek od telco operatoru, nebo kup spoj na splatky.za 1000 -1500e toho moc noveho kvalitního nekoupis.....
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1936
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 2 months ago

Sorry ale privod na male AP nebudem davat af24 ci alcomu so spotrebou 30w+ hlavne teda AFko....v tejto kategorii zatial LHG60 vedie....kupovat ojazdene radia nemam vo zvyku....
0 x

KoZLiCeK
Příspěvky: 1058
Registrován: 10 years ago
Bydliště: CZ

Příspěvekod KoZLiCeK » 2 months ago

Gemb píše:Sorry ale privod na male AP nebudem davat af24 ci alcomu so spotrebou 30w+ hlavne teda AFko....v tejto kategorii zatial LHG60 vedie....kupovat ojazdene radia nemam vo zvyku....

tvoje volba.apropo co je u tebe male ap? 10, 20, 30 , XX klientu?
Male ap u me (10-20) dám klidne AF kdyz si to provoz žádá....
0 x

pedro4444
Příspěvky: 719
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod pedro4444 » 2 months ago

hosi stratili sme nit :D ved kazdy si da to co uzna za vhodne ale presne ako pise gemb na spoj kde je to posledny bod sa mi neoplati kupovat radio za 3000e...
podme spat k teme takze gemb vravis ze to aj tebe robi? a neexistuje ziadne nastavenie ktorym by to slo troska zjemnit?
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1936
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 2 months ago

pedro4444 píše:hosi stratili sme nit :D ved kazdy si da to co uzna za vhodne ale presne ako pise gemb na spoj kde je to posledny bod sa mi neoplati kupovat radio za 3000e...
podme spat k teme takze gemb vravis ze to aj tebe robi? a neexistuje ziadne nastavenie ktorym by to slo troska zjemnit?

Skus nastavit kanal len 1xX cize 1x 80MHz napr a vyskusat tak. Vtedy ide len jedno radio a teda len 2 chainy. V takomto setupe to nema co vypinat kedze je to vypnute stale. Ja to nemam ako vyskusat pretoze sme ten spoj dali dole a lezi mi na stole :D
0 x

felix
Příspěvky: 49
Registrován: 2 months ago

Příspěvekod felix » 2 months ago

Mě to při nastavení 2x80 padalo skoro každý den. Zkoušel jsem 1x80, 2x40, 1x80FD a 1x40FD a nepadá. Mám dva spoje vedle sebe s nastavením 1x80FD a 1x40FD a hraje to. Měl jsem i 1x80FD a 2x40, šlo také, ale na druhém nepotřebuji takovou přenosovku, tak jedu na jistotu... Zatím spokojenost :-)
0 x

pedro4444
Příspěvky: 719
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod pedro4444 » 2 months ago

mam 2x40 oki teda skusim dat 1x80 a som zvedavy co to spravy.... tiez tade potrebujem tahat max do 200 mb dat takze to by kludne aj 1x40 mohlo utiahnut.. skusim dam vediet...

diki za tip
0 x

pedro4444
Příspěvky: 719
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod pedro4444 » 2 months ago

diki chlopi za radu prepol som na 1x40 a uz to ide bez straty pingu..... ide mi tam do 200 mb takze to mi uplne staci a som rad ze to uz nepada :)
dufam ze kym budem potrebovat viac to new firmwarom vyladia :)
0 x

SpeedyGT
Příspěvky: 115
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod SpeedyGT » 2 months ago

My to uklidili na cca 1km spoj, nechali sme config 2x80 hned jak se to tam dalo a zatím teda musím zaťukat, nevíme o tom. Ve špičce přes to chodí cca 200Mbit.
0 x

pedro4444
Příspěvky: 719
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod pedro4444 » 2 months ago

SpeedyGT píše:My to uklidili na cca 1km spoj, nechali sme config 2x80 hned jak se to tam dalo a zatím teda musím zaťukat, nevíme o tom. Ve špičce přes to chodí cca 200Mbit.


ako myslis ze ti to uklidili? tiez to mame na 1,1 km a pri 2x nieco to ked sa zapla druha antena hned padalo nachvilku... mas nejake special nastavenie?
0 x

SpeedyGT
Příspěvky: 115
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod SpeedyGT » 2 months ago

pedro4444 píše:ako myslis ze ti to uklidili? tiez to mame na 1,1 km a pri 2x nieco to ked sa zapla druha antena hned padalo nachvilku... mas nejake special nastavenie?


To bylo takové to hurá všichni kupme jeden kus na test a případně se uklidí někam po síti, kde to neni až zase tak důležité. Nic speciálního v tom nemáme, je pravda že je kolem na 24G dost ticho a nemá to ani náznakem co sundat.
Naposledy upravil(a) SpeedyGT dne 20 Nov 2018 20:11, celkem upraveno 1 x.
0 x

felix
Příspěvky: 49
Registrován: 2 months ago

Příspěvekod felix » 2 months ago

Mé poznatky pří testování na volné 24ce…
1x40 funguje stabilně vždy
1x80 se na některých spojích odpojuje a připojuje.
FD - frequency diversity nemá u 24GHz vůbec smysl, určeno spíš pro 5Ghz atd...
U 2x40 nebo 2x80 se při nízkém trafficu vypíná jeden chain, což způsobuje packet loss.
Na spoji, kde mi teče dost dost dat, mám 2x40, jinde 1x40, několik dní již bez packet loss. Snad časem doladí firmware...
0 x

ArkaNoid
Příspěvky: 34
Registrován: 8 months ago

Příspěvekod ArkaNoid » 2 months ago

Zdravim

Nam sa zase objavuje problem s rozpdavanim sa spoja - obcas.
- tak po dlhom studovani som sa docital
- je new BETA FW, ktora by mala dost vela veci vylepsit.
Tak som ju na jeden spoj dal
- a nevydrzala ani 24 hodin a uz sa rozpojil :D
Tak som zmenil rate adaption : phy rate na Conservative a uz to drzi jeden den.
To Vam poviem :
ZLATE AF 24 OD UBNT
Mali sme jeden spoj 5 rokov na 6km cca
- ked husto prsalo, tak to malo tendenciu sa obcas rozpojit
- inak sme do toho vobec nesahali
Tam nehrozilo, ze sa to rozpadle - lebo sa mu chce :D

A po zmene FW na Mimose 24 - vidno na smokepingu troska nizsie latencie
0 x

Uživatelský avatar
Gemb
Příspěvky: 1936
Registrován: 3 years ago

Příspěvekod Gemb » 2 months ago

Lenze ked vysiel af24 tak tiez nebol hned na 100% a tiez trvalo isty cas kedy sa ten spoj dostal do pouzitelnej roviny. Mimosa je tu len par mesiacov.
0 x


Zpět na „Wireless“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot], oscar a 7 hostů